Ibanez Başlığı

soulwalker demiş ki:
Evet rg lerin yeni floydlarından bende tırsmaktayım. :) Schecter de bkabilirdin. Neyse ellerinde eskisin diyeyim. :)

Tırsmaya gerek yok. Şu anda rg2550z kullanıcısıyım. Gitarı alırken rg1570 ve rg2550z yi tekrar tekrar denedim. Bildiğimiz üzere edge proda akort kaçırma durumu çok söz konusu değil. edge zeroda da tecrübelerim doğrultusunda söylüyorum. Tremolo koluyla nekadar oynarsanız oynayın akortta hiç bir problem çıkmıyor.

Gelelim bendlerdeki tepkilerine. Gitarları mağazada denerken özellikle test etim edge pro köprü bendlerde gözle görülür şekilde kalkıyordu. yani siz teli yukarı doğru geriyorsunuz köprü ise aksi yönde kendini gevşetiyor. Bu gevşeme öyle çok miktarda değil tabiki kafaya takacak bir durum değil bence. Edge zeroda ise bendleri ne kadar kuvvetli yaparsanız yapın köprüde herhangi bir oynama söz konusu değil. Köprünün öyle çok sert olduğunu düşünmeyin tremolo koluyla gayet rahat bir şekilde kontrol edilebiliyor.

Birde herhangi bir tel koptuğunda köprünün tepkisini merak ediyorum ama bunu daha tecrübe etmedim. telleri değiştirirken sadece tek teli çıkartıp bakıcam bi duruma.

Kısaca edge zero oldukça stabil bir köprü geldi bana. Benimde bu konuda çok endişelerim vardı Çünkü şu ana kadar hep sabit köprülü gitarlar kullandım. floyd rose'a geçmeden çok araştırdım ancak en doğrusu denemek tabiki.
 
Bende de var bendlerde yukarı çıkma ama rahatsız değilim. Yeni köprüler çok karmaşık geldi bana ama tabi eve alıpta kullanmışlığım yok. Edge pro yu her zaman sevmişimdir zaten org floyd'a tercih ederim ama edge zero ların mekanizması karışık göründü bana .
 
Arka kısımdaki yaylar karışık. Toplamda 4 tane yay var ikişerli ikişerli çalışıyorlar. Ancak bu durum sadece sistemi ilgilendiriyor. köprü ayarı yaparken ya da tel değiştirirken temelde edge prodan farkı yok.
 
merhaba,
herkesin bildiği gibi edge pro köprülerde bir süre sonra boya da bir problem oluyo. elimizin denk geldiği yerlerde renk değişiyo biraz falan. bu yeni edge zero'larda farklı bir alaşım kullanılıyormuş duyduğuma göre. bu yeni alaşımla o renk değiştirme sorunu çözüldü mü acaba bilen var mı?
 
Merhaba, bende iki yıl önce bi hevesle ibanez grg 06 ltd aldım. Başlarda floyd rose'uyla çok uğraştım aslında uğraştığım floyd rose'u değil sapın ucundaki kilitlerdi, izmirde bi luthiere baktırdım adam benim kilitleri değiştirip ibanez prestige serilerinin kilitlerinden taktı elinde varmış, sonra köprü üzerinde yalama olabilecek cinsten ne kadar vida varsa hepsini değiştirip kaliteli vidalar taktı, gitar sonra canavar gibi oldu 2 yıldır sahnelerde barlarda her yerde kullanıyorum, akord asla bozulmuyor, hatta bende her solo da gitarı bağırttırma hastalığı olduğu için floyd rose'a çok yükleniyorum ona rağmen tık yok Allah o luthierden razı olsun. :)

Bir de bu grg 06 ltd serisinin klavyesi o kadar rahat ki, prestige serilerindeki gibi 1. perdede 18mm, 12. perdede 20 mm çok uygun fiyata almıştım ama biraz modifiyeyle gitar harika oldu ve S 5470 alıncaya kadar da elimden düşürmem heralde :)
 
merhaba,

2 ay önce edge zero köprülü 2550 aldım. Özellikle yeni yay sisteminin bendlerde daha kararlı olduğunu söyleyebilirim. Akord kaçırma diye bir olay zaten yok bu konuda edge sistemi kusursuz.

Boya dökülmesi sorunu ise edge pro ile aynı sanırsam şimdiden yıpranmaya başladı. Hatta ince akord vidaları üzerinde çok az boyalı kısım kaldı.
 
LackofComprehension demiş ki:
ya onu bende biliyorumda nası gitardır rahatmıdır bilen varsa diye şettim

İmkanın varsa gidip bir gitar mağazasında kendin denemen bu merakını giderecektir. rahatlık göreceli bir kavram. kimisine kalın klavye rahat gelirken, sen yaprak gibisini istersin. öyle...
 
helcar demiş ki:
merhaba,

2 ay önce edge zero köprülü 2550 aldım. Özellikle yeni yay sisteminin bendlerde daha kararlı olduğunu söyleyebilirim. Akord kaçırma diye bir olay zaten yok bu konuda edge sistemi kusursuz.

Boya dökülmesi sorunu ise edge pro ile aynı sanırsam şimdiden yıpranmaya başladı. Hatta ince akord vidaları üzerinde çok az boyalı kısım kaldı.

teşekkürler merak ettiğim bir konuydu...
 
Edge zero hakkında bir sorum olacaktı. Edge zero köprü yanında iki adet " stud lock bolt" adında civata geliyor gitarla beraber. Bu civataları nasıl kullanıldığını öğrenebilirimiyim?
 
muazzam demiş ki:
Sapın öne doğru eğilir ;)
Kafanın sapa bağlandığı yerde genelde üçgen bir kapak olur,onun altında da bir delik olur,ordan sap ayarı yapman gerekir.
Ayrıca Floyd-Rose un kalkar,o bahsettiğin kapağı çıkartıp onun da ayarını yapman gerekir :D
Bir arkadaşa bi tanıdığı "Arka kapağı çıkartırsan daha iyi ses çıkar" demişti,bu da kapağı çıkartıp öyle çalıyordu :mrgreen:


Benim de bir sorum olacak DiMarzio/ibz lerin frekanslarını hedelerini hödölerini tüm teknik bilgilerini nerden bulabilirim? DiMarzionin sayfasında bulamadım.Şu an Ibanezi araştırıyorum da pek sanmıyorum orda bulabileceğimi.Bilen varsa ,yazarsa sevinirim.


arka kapagı cıkartmanın soyle bi etkisi var . arka kapak plastik oldugundan bi bolum sustain yiyomuş ( bilmyrm luthier in yalancısıyım) işte o plastik kısmı cıkartınca sustain biraz daha artıyomuş .
 
2.el ibanez rg 350 dx arıyorum

arkadaşlar ıbanez rg 350 dx arıorm acıl ılgılenenler 0506 473 54 71 nodan bana ulaşırlarsa sevınırım
 
LackofComprehension demiş ki:
ya onu bende biliyorumda nası gitardır rahatmıdır bilen varsa diye şettim

Bende var bu modelden..Ben çok memnunum açıkçası..Üzerinde dimarzio manyetikler var.İşçiliğide gayet güzel,açıkçası ben bu gitarı vitrinde görene kadar aklımda hiç ibanez alma fikri yoktu.Görüntüsü dikkatimi çekti, aldım denedim çok hoşuma gitti ve satın aldım.D Activator manyetikler çok hoş tonlar sağlıyor,yekpare gövdesi var.Sapı akçaağaç gövde ise maun.Klavyesi bana çok rahat geliyor jumbo fretler var.Ben fazlasıyla memnunum gitarımdan hatta çok seviyorum.Açıkçası ben ESP ciydim ve ibanez sevmezdim.Ama bu gitarımla ibanezleri de çok sevmeye başladım.Verdiği tonlar süper,çalım rahatlığı bence harika ve fiyat kalite orantısı gayet iyi bir seviyede..Eğer gitarın üzerinde ki yapım yeri seni rahatsız etmeyecekse mutlaka dene ve al derim.Ama mutlaka dene,zira beklentilerin benimkilerden farklı olabilir.
 
Geri
Üst