Ibanez Başlığı

dorlin demiş ki:
Peki tavsiye eder misiniz s470'i?
9579048702978 kere söylediğim gibi s520ex veya s470 almayı düşünüyorum.850-900 ytlye kadar bir gitar düşünüyordum. s520ex bundan biraz pahalı ama eğer s470le arasında çok fark varsa onu alacaktım.
Siz bu gitarları önerir misiniz veya bunları önermiyorsanız neleri önerirsiniz?

Bir kere şunu söyliyim S470 sahibi olara bu gitar hakkında kötü düşünenler ayarları yapılmış bir S470 aldıklarında ellerine bir anda fikirleri değişiyor.Klavyesi bir kere bayağı bir ince yani fender gibi gibson gibi klavyeleri seviyorsanız size göre değil ama ince rahat olsun hızlanıyım biraz sololarda diyorsanız uygun,gövdesi burada okuduklarım gibi değil gayet heryeri ince dir hatta yanlamasına bakınca nerdeyse klavye kalınlığında bile denilebilinir.Tremolo sistemine gelince ben tremoloyu bayağı ciyaak ciyaak kullanmama rağmen kulakta duyulcak kadar bir bozulma duymuyorum ama aynı şekilde 4-5 saat sürekli oynarsanız kolla durup küçük bi akort etmeniz gerekir ama tabi piyasada göreceğiniz üst model prestigeler dışında katlarda geçer.Sound bakımından yeterince sert fakat bana mı öle gelior bilinmez ben daha çok fusion tonlar elde ediyorum ama gerektiği kadar sert ve gerektiği kadar soft tonlar alabiliyorsunuz.Gitar göründüğü kadar hafif değil bu kısmı doğru fakat ağırlık merkezi iyi ayarlanmış olduğu için bel probleminiz yoksa bu da problem olmaz.Ayrıca bende bugüne kadar 1 kere tel kopardı yanlız bu tel kopmasının iki sebebi var biri yanlış tremolo ayarı ikinciside bu gitarın tremolo aralığı maşallah çektikçe arkası geldiği için normal bi durum diğer gitarlarda aynı şekilde tremolo kullanmaya kalktığımda eşiğe değiyor tremolo sistemi bunda öle bir sorun yaşamadım.22 perde olması 24.perdede solo atan ender kişiler için dezavantaj olabilir.Bunların dışında potları ve switchi süper çalışıyor.
Zaten kısa bi süre sonra satılmazsa elimde Evo Neck Evo Bridge ve middle için Fast Track 1 var bunları takıp gitarı satmaktan vazgeçicem.
 
rg370dx de singleın üstündeki altı vidadan alttan 3üncüsü sıkılmamaış durumda diğerlerimanyetiğiğin hizasında ama 3
ncü bi kaç kez dündürmeyle diğerleriyle aynı hizaya gelir aldığımda böyleydi acaba sıkmam gerekirmi??
 
Şimdi jacksoncu bi eleman gelse buraya yok DK bilmemne al falan o paraya daha iyi diyecek... Sonra Cortcular gelicek Cort X bilmemne al diyecek ibanez markaya para alıyo diyecek :D s470 güzel gitardır. Ucuza denk getirirsen al ve gitarı bi eline alıp çalıp ondan sonra kararını zaten kendin verirsin...
 
Bende klasikten elektroya yeni geçen birisi olarak yakın bi zamanda S470 almayı düşünüyorum. Gitarı kendimde denedim bilene de denettim... Şahsen klavyenin kullanım rahatlığı ve gitarın incecik şekli itibariyle çok rahat edeceğimi düşünüorum. Ayrıca gitar çok da ağır gelmedi yani bana bilemiyorum... Deneyen arkadaşlarım da onay verdiler ama ilerleyen zamanlarda neler olur bilinmez... Yeni başlayan birisi olarak bana fazlasıyla yeteceğini düşünüyorum...

Bu arada aranıza yeni katıldım herkese selamlar :)
 
tabi manyetikleri dandik olanı:) abi metal diip kesmemek lazım rock da olur bence..ama bu fiyata daha güsel bir ibanez alabilirsin bence..
 
ACİL

selam arkadaşlar.floyd rose lu ibanez bi gitar sahibiyim.gitarın önünde humbucker köprü manyetiklerinin hemen dibinde köprüyü tutan tel yüksekliğini ayarladığımız vidalardan (adını bilmiyorum) birinin başı koptu.bi süre önce akort tutma problemi yüzünden köprüye değen kısmını tornacıda biletmiştim (bi abimizin tavsiyesi) ve akort problemim çözülmüştü 1-2 hafta sorunsuz kullandım.ama sanırım zamanla aşındı ve vida koptu.bursadayım ve burda bu vidalardan bulamıyorum haftasonu istanbula gitmeyi düşünüyorum.ya bu vidalardan bulacağım yada yeni bi köprü sistemi (edge pro yada lo-edge istiyorum ama fiyatını ve nerede bulabileceğimi bilmiyorum) (konuyu başka bi başlıktada açmıştım ama sanırım doğru yer burası)
tavsiyeleriniz gidebileceğim biyer yani bi yol gösterebilrseniz çok sevinirm...
 
Zuhale bi sor istek üzerine getirirse onlar getirir orjinal parça olarak. Öle uydurma bişey arıyosan da artık hırdavatçı gezmen lazım...
 
Hiç sanmıyorum Zuhal'in getireceğini, her şey malı satana kadar.Geçen gün arkadaşın Boss GT-3'ünün adaptör girişi bozulmuştu.GT serisi adaptör istedik, sadece yeni aletlerle satılıyor dediler.E siz distribütörsünüz getirtin alcaz dedik, yok dediler.Ibanez'de de aynı mantık işliyordur heralde ;)
 
Eah bi bakıma haklısın tabi :D Bir de adamına göre muamele.... Tanıdık oranın ahbabı biri ile gidersen belki hatır için yardımcı olurlar. Yoksa tek çare ibanezrules.com dan sipariş etmek oda çok zahmetli iş...
 
Geri
Üst