Ibanez Başlığı

fastreload demiş ki:
evet pickupları konusunda kötü şeyler okudum harmonycentralda

şu an satılmış gitar ama tekrar getirttiriririm heralde

cort x-6 öneren var ama onun sesi çok bas ağırlıklı geldi bana ve çok fazla inceleme fırsatım olmadı cort hakkında pek iyi yorumlar aldığımı söyleyemem

önümüzdeki 2 yıl içinde 800-900ytl param olur =)

aslında giriş için orta karar bişey aldıktan sonra gitar değiştirmeye sıcak bakıyorum yani aldığım ilk gitarın beni ömür boyu götürmesi gibi bir olay olamaz..

fiyat konusunda daha sıkı pazarlık yapabilirim ancak aletin piyasa fiyatını da tam bilmiyorum..

sap ve perde nasıl yamulur ya? fretler değişir sap ayarı da yapılır ama yamulan ne anlamadım

hazır bulmuşken sorayım bunun dışında daha makul fiyata ne önerebilirsiniz çünkü bir arkadaş ta nispeten ucuz gitar alarak içindeki her türlü aksanı öğrenirken sorun çözerken fiyatından dolayı çekimser davranmazsınız.. yani 250dolarlık bi alete öyle bir şekilde girişebilirsiniz ancak 1200$ bi alete giremezsiniz öyle

düşününce o da haklı

hatta babam ucuz bişeyle başla bikaç içinde başka bi tane alırız diyor artık başlamak istiyorum ne yapayım

Nasıl oldu bilmiyorum ama önceki mesajında gitara yeni başladığını yazmışsın ama ben görmemişim :) Bu durumda işler değişir tabii ki. Bence bu gitarı al. En fazla 400 YTL'ye tabii ki.
Sap yamulmasına gelince... Bu bildiğiniz sap atması değil, bariz bir şekilde yamulma. Yani sap bazı yerlerde çukurlaşırken bazı yerlerde tümsekler yapıyor. Sap ağacı o kadar ıslak ve o kadar yumuşak ki doğal olarak ağacın hareketlerine uymak için perdeler de yukarı-aşağı hareket ediyor ve heterojen bir perde yükseklik çizgisi oluşuyor. Bunun sonucunda bol bol buzzing ve tellerin yükseltilmesi gibi zorunluluklar ortaya çıkıyor. Ve sap ayarı dediğimiz işlemle bunu düzeltemezsiniz, ayrıca perdeleri değiştirerek de herhangi bir iyileştirme yapamazsınız çünkü perdelerin kendilerine bir zarar gelmiyor sadece dikey pozisyonları değişiyor. Benim evde de Endonezya yapımı bir tane Ibanez var, sayesinde gitar performansımdan çok gitar teknisyenliğim gelişti :)
Ama sonuç; yakın vadede sadece 400 YTL paran varsa, gitara yeni başlıyorsan, zaten iki sene sonra başka gitar alırım diyorsan bu gitar gerçekten iyi. Tonları oldukça tatminkar ve Floyd Rose olmadığı için köprüsüyle başına bela da açmaz.
 
sanırım ibanezden caydım bu konuda o paraya daha kaliteli gitarlar alabileceğimi söylediler hatta bir iki tanede karar kıldım gibi bile

burdan yazayım ama başlığı saptırmak istemem cort başlığı da almış başını gitmiş

cort x6 ve m200 arasında kaldım ve m200 daha makul geliyor

isterseniz siz ekleyin isterseniz ben eklerim fark etmez ama konuyu bulandırmayalım

[email protected]
 
Ben de aynı gitardan kullanıyorum rg470 ve üzerinde de Lo Trs II var,değiştirebilirsin tabi ama biraz pahalıya gelmesi muhtemeldir..yani bi 300 dolar çıkarsa cebinden şaşırma..Ben altın kaplama JEM köprüsü bulmuştum EBay'de sade onun fiyatı 300 dolardı,aklında bulunsun yani :D

Neyini beğenmedin ki RG'nin köprüsünün?
 
üçüncü saddlenin tel tutturma vida yuvası harap oldu hemde nasıl oldu anlamadım:) tel takarken oldu dün, şimdi o vida yuvaya girmiyo.o floyd fosenin saddlesinden bulabileceğimi sanmıyorum o yüzden değiştirmeyi düşündüm ama biraz pahalıymış.

bide sen hiç saddelerin altındaki numaralara baktınmı numaraları farklı diğer floyd roselerden yada benimki ölyle galiba :) 1-2-5-5-6-6 böyle benimki.seninki nasıl?
 
normal bir vida da olmaz ,diyorum ya vida yuvası harap oldu.diğer saddlelerin vidalarını denedim olmadı aynı vida bile olmuyo anlaşılan bana ya o saddleden lazım yada yeni bir floyd rose
 
Ibanez'in kendi saddle'larından bulman çok zor. Ancak hurdaya çıkmış bir gitar bulursun ve ordan alırsın sana lazım olanı.
Ama senin gitara başka bir köprü takman da zor olacak. LoTRS-II'lerin takılı olduğu gitarların klavye genişliği son perdede 56mm iken son 6 yıl üretilen bütün Edge Pro'lar ve Schaller/Original FLoyd Rose'lar 58mm'ye göre üretilmiş. Dolayısıyla, hem köprünün girdiği yuvayı oydurman ve iki tane yeni pivot vida çakman gerekiyor hem de klavyenin sonuna doğru teller klavyenin tam sınırında duruyor ve arada bir de olsa çalarken aşağı kayıveriyor :)
Yani eski bir köprü bulmaya çalış. Özellikle de LoPro Edge bul derim. Ibanezregister.com'da satılıyor sanırım 250 dolar civarına.
 
Artırmanın bitmesini beklemen lazım,BIN fiyatı yok çünkü..Eğer artırmayı kazanırsan üstüne 30 dolar gibi bi kargo parası koyarsın..Gelir öyle..
 
gerek kalmadı yaptım :) tekrar bir deneyim dedim biraz zorladım rahatlıkla döndü vida şimdi eskisi gibi çalışıyo az kalsın pire için yorgan yakıyordum :)

şimdi tek sorunum manyetik çerçevesi bulmak insallah tunelde vardır...
 
arkadaşlar geçen gun jem77b çaldım hayatımda gorduğum ve çaldığım en guzel gitardı diyebilirim hem gorunuş olarak hem ses olarak..bu gitarı nasıl bilirsiniz almayı düşünüyorum da
 
MNB demiş ki:
İkinci el rg 560 lar ne kadar?

94 yapımı, köprüde modelini hatırlamadığım aktif bir Seymour Duncan manyetik, mid ve neckte ise iki tane single-coil manyetiği; Lo-Pro Edge köprüsü, 17-20mm Super Wizard sapıyla bir RG560 tanıyorum :) Ankara Başkent Müzik Evi'nde Zafer ustam 800$'a satıyordu en son ama şu anki durum nedir bilmiyorum. Çok güzel bir gitardı.
 
strum demiş ki:
üçüncü saddlenin tel tutturma vida yuvası harap oldu hemde nasıl oldu anlamadım:) tel takarken oldu dün, şimdi o vida yuvaya girmiyo.o floyd fosenin saddlesinden bulabileceğimi sanmıyorum o yüzden değiştirmeyi düşündüm ama biraz pahalıymış.
www.ibanezrules.com sitesinde "parts" bölümünde,ibanezin her tip bridge vb 'in her türlü parçası - en ufak vidaya kadar - bulunabiliyor. Ibanezcilerin aklında bulunsun...
 
Geri
Üst