Bir Yerde Sorun Var Ama Nerde?

Geçen yaz sınavdan ötürü gitara baya ara verdim aylar sonra mayısta 1 hafta falan sürekli çaldım tekrar ara verdim şimdi tekrar çalıyorum ama amfiden bozuk sesler geliyor.

Jackson dk2 ve Line 6 spider3 75 amfi var. Kablo 3 yıllık x2 alırken yanında vermişlerdi evde hobi olarak çaldığım için fazlasına gerek duymadım. Teller de nerdeyse 1 yıllık.

şöyle özet geçeyim

Gitarı çalmaya başlıyorum başta ses olması gerektiği gibi çıkıyor biraz çaldıktan sonra sanki gain arttırmış gibi yoğunlaşıyor ses. Tek nota bastığımda sustain dalgalanmaya ve giderek bozulmaya başlıyor. Cleande vurdukça arkadan hışırtı gibi ses geliyor.

Amfide tuner var ilk açtığımda örneğin en üst teli mi olarak gösteriyor 2-3 dakika sonra f göstermeye başlıyor açık kaldıkça sol bemol sol diyerek devam ediyor ses bozulması da buralarda tavan yapıyor. Kapatıp hemen açınca düzelmiyor biraz bekleyince düzeliyor sonra tekrar aynı şeyleri yaşıyorum. Uzun süredir çalmadığım için bozulmalar bu kadar var mıydı yok muydu hatırlamıyorum ama sürekli amfiden akort ediyordum ve böyle değişimler yoktu.

Sorun sanırım amfide fakat neresinde? Ne yapmak gerek?

Ses kaydı yaptım fakat ses az çıktı biraz dinleyince daha rahat anlaşılır sorun.

 
Hocam gitarınızın komple bi bakıma girmesi gerek. Komple bakımdan kasıt, sap ve entonasyon ayarı ile tel değişimi.
Sorununuz çok büyük bi ihtimalle sap ayarından. Tabi tellerde eskidiyse onunda etkisi var.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Gitarın sap ayarı büyük oranda iyi durumda yani tuner ile kontrol ettim 12. perdede teller olması gerektiği gibi. Telleri değiştireceğim fakat sorunu tespit edersek parçayla beraber sipariş ederim diye düşündüm ama sorun amfide gibi.

Amfiyi açtım tunerı aktif hale getirdim tüm notaları doğru gösterdi çalmadan etmeden öylece açık bırakıp 15 dakika sonra tekrar denedim mi olan teli la olarak gösteriyor ses de bozuk çıkıyor. Ayrıca bu olay bir anda olmuyor kısa aralarla kontrol ediyorum örneğin 5 çubukta diğer notaya geçiyor zamanla 1 2 3 4 5 oluyor sonra diğer notaya geçiyor.
 
clean ton'da yay titremesi gibi bir ses geliyor
amfi kapaliyken kulagini gitara dayayip vurup denersen ve ayni sesi duyarsan daha iyi anlarsin
gevsek yay, vida vs gibi bir sey titriyor gibi geldi bana.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Bu ses bozulduktan sonraki hali yani başlangıçta normal çalışırken öyle sesler duymuyorum yine de kontrol ettim anormal titreme sesi gelmedi.
 
Geri
Üst