Düşük Watt'lı Ev Kullanımına Uygun Lambalı Amfi Tavsiyeleri

Ben yok iken neler olmuş böyle ? :)

Şimdi birazcık yukarıda konuşulanlar ile ilgili durumu netleştirmeye çalışayım .

1- Tech 21 TM60 çaldığım en iyi kirli tonlara sahip transistörlü combo amfidir , Roland JC120 de en iyi temiz tonlara sahip transistörlü combo amfidir .
TM60 her ne kadar iyi de olsa lambalıların yanında yetersiz kaldığı için bir kaç gün içinde elden çıkardım fakat JC120 yi hala saklarım ve çok severim .

2-İlk sayfa sınıflandırmam ses kalitesi ve yapım kalitesi ile direk ilgilidir ve şunu da anlamak gerekir ki fiyatlandırma ile direk bire bir at başı gider .
Burada dikkat edilecek husus bölümler arasında kalite ve fiyat farkları var iken bölümler içinde bir sıralamaya gidilmemiştir .

3-Bir arkadaşımız TM60'ı hararetle önermiş , saygı duyarım . Fakat başlığın kriterleri ile alakalı olmamasından dolayı tartışma ortamı doğurmaz benim için .
Arkadaşımız bir saptama yapmış , olsun , olabilir . Devam ettirmenin bir anlamı yok .

4-Bu başlıkta olabildiğince bilgilerimi paylaşmaya çalışıyorum , kimseye bir şey dikte ettirmek gibi bir pozisyon almadım . Beğenmeyen ve okumayanlara saygı duyarım .

5-Konu bilhassa kirli gitar tonu olunca lambalı amfilerin üstünlüğünü tartışmam , bilhassa güç katının mutlaka lambalı olmasını tercih ederim .

:)
 
Hall Amplification Lil' Devil

DSCN2280a.JPG



completed$20amp.JPG



DSCN2283.JPG



The Lil' Devil
It may be small but it is big on features. The Lil Devil is a single channel, high gain, full blown tube amplifier using military grade sub miniature tubes dating back to the 50s. The same tubes that were designed to be used in missle guidance systems before the transistor took over. They are very long life and vibration/shock tested to military specs. The amp features 2 watts of clean power and a little more when pushed. A full TMB tone stack is used along with a presence control to give you a lot more control than the most low wattage amps with one tone knob. Our VVR circuitry is also incorporated and allows adjustable power levels between .25 and 2 watts. Incorporating 3 gain stages it has the sound and feel of an amp that is pushing a lot more power.


:)
 
Ben vox AC4TVH Kafa Amfi ile Vox V112 TV Guitar Cab aldım 4 watt 1 watt vede 1/4 watt seçenekleri mevcut kesinlikle clean tonları çok hoşuma gitti volume düğmesini saat 12 den sonrası istikamete getirdiğinizde çevirdikçe overdrive özelliği kazanıyor .2 gündür bende aletler dönüp dolaşıp fırsat buldukça tepesine çökuyorum çok abartılı gain aramayanlar için oldukça yeterli geldi bana.
 
Lambalıların piskolojik bir etkisi olduğunu anladım ben bu başlıktan dediğim gibi x amfisinden daha kötü olduğu halde tercih ediliyorsa sırf lambalı diye, bu piskolojiktir. Ama hala da söylüyorum night train veya laney cub 15 alacaklar varsa(bu amfileri alacak arkadaşlar sahne için değil ev ortamında güzel bir sound almak amacıyla alacaklarını varsayıyorum ki büyük ihtimal de öyledir) bu amfileri kesinlikle bir tm60 ile karşılaştırsınlar ve ödedikleri ciddi rakam için en uygununu seçsinler. "Lambalıdır- kesin iyidir bu" diye direkt gidip almayınız özellikle drive konusunda sizi tatmin etmeyebilirler gözlemlediğim kadarıyla.
 
Ayrıca ben de bu işlerden biraz anlayan birisi olarak bir "tespit" yaptım siz de tespitinizi yapmışsınız size göre de renk farkı vardır ya da diğerleri daha güzeldir.. Bana göre bahsettiğim modeller çok daha kötüdür tm60 dan olay bu. Siz başlığı hangisi daha iyidir şeklinde açmışsınız amaç hangisi "daha lambalı" değil "hangisi daha iyi" yani daha güzel sound verir şeklindedir eğer ben "en mükemmelleri işte bunlar" lafını yanlış anlamadıysam. Bu mantıkla hareket edersek transistörlü olsun lambalı olsun maksat insanların ev ortamında iyi bir sound almasını sağlamak değil mi? Ben de geldim önerimi bu doğrultuda yaptım ancak gelen tepkiler biraz fazla yazmama sebep oldu kusura bakılmasın başlığı kirlettiysem.
 
Ayrica hackeiommi'nin de dedigi gibi baslik "Dusuk wattli ev kullanimina uygun lambali amfi tavsiyeleri"

Tm60 dusuk wattli degil, Tm60 lambali degil. Burada yazmak cidden abes olmus.

Tamam bu amfinin watt ı daha yüksek diğer 2 sinden ancak. Denediğim yerde son ses açmadık lakin aynı volume seviyesinde lambalılar açık ara çok daha fazla şiddette ses veriyordu. Karşılaştırmamdaki bu ayrıntıyı da ekleyeyim madem öneriyorum bu amfiyi.
 
Orjinal ingiliz yapımı kırmızı bir Carlsbro kullandım , marshall ile vox arasında bir tona benzettim , güzel tonu vardı , güçlüydü. Sanırım bu china yapımı ?
 
Yeni ürün ,

Laney IronHeart 15 , benim kalemim :)

http://www.laney.co.uk/products/product_details/157


SPECIFICATION

Power 15 Watts & < 1 Watt
Inputs 1 x Jack 15 Watts & 1 x Jack 1 Watt
Channels Single IRONHEART channel
Equalisation Bass, Middle & Treble with Pull-Push EQ shift on each
Master Presence Control Overall TONE
Boost Switch Footswitchable PRE BOOST
Preamp Valves 4 x ECC83
Output Valves 2 x EL84
Class Class AB
Reverb Laney designed Digital reverb
Speaker connections 2 x Jack - 8 & 16 Ohms
FX Loop(s) Yes - variable level FX loop
Speaker Emulated Record Out Jack for Silent/Phones & Jack for Live DI - Speaker emulated
MP3 Input Mini jack
DI Socket Jack for Live DI - Speaker emulated
Bag Supplied with dedicated gig bag
Footswitch Stereo FS2 - not supplied


IRT-15-H-Right-facing.jpg


IRT-15-H-left-facing2.jpg


:)
 
Geri
Üst