Tech21 Nyc Sansamp Classic/gt2/tri A.c./psa 1

Arkadaşlar bendeki Pod XT yi kardeşime verip deneysel amaçlı yine analog sisteme geri döneceğim. Bu yüzden kendimce küçük bir setup planladım bile

Boss NS2-->Boss CS2 Compressor-->SansAmp Triac-->PC

Yukardaki zinciri giderek arttıracağım.

Şimdi merak etiğim şu : özellikle tecrübe etmişler veya arkadaşında falan deneme, duyma şansı olanlar yazarsa çok sevinirim.

Sorum şu : Sanamp Triac ın direkt creative audigy 2 ZS olan kalite bir bilgisayara bağlanması durumunda bilgisayardan elde edilecek kalite nasıl? Ve Pod ile sadece amfi simulasyon kalitesi ve bilgisayara bağlanarak kullanımı açısından mukayese edersek hangisi ağır basar.? Yanlız karışmasın Pod un processor yeteneklerini karşılaştırmak değil simulasyon kalitesini karşılaştırmayı kastediyorum.

Açıkçası korkum şu : Sanamp Triac ı hiç duymadım da kullanmadımda. Amfi kullanmadan yukarıda yazığım setup ı bilgisayarıma girip direkt kullanacağım şimdi pod dan bilgisayarda aldığım seslere hayranım çok kaliteli. SansAmp Triac ta bir amfi simulatörü ama korkum şu ki : bilgisayara bağlayıp ince sivrisinek gibi bir ses almaktan korkuyorum. Yani basit bir Boss DS-1 i direkt bilgisayara veya müzik setine bağlayınca ince kötü çıkar ya. Çünkü pod dan sonra bu sistemi biraz daha analog yapıya yaklaşmak için yapıyorum ve sadece deneme amaçlı. Ama bunu yapayım derken bilgisayardan Pod daki gibi bir kalite alırmıyım alamazmıyım diye sizlerinde tecrübelerine acilen ihtiyacım var. Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Ds1 gibi stompların çıkışında bir speaker simulator yok, bir gitar amplisi beslemek için tasarlandıklarından geniş frekans aralığıyla çıktı verirler, bu da bizim alışkın olduğumuz gitar sesine uzaktır.

Sansamp triacnin ise çıkışnda bir speaker simulator var, bu yüzden bir ds1 gibi cızır cızır bir ses almazsın korkna, ama sonuç seni tatmin eder mi orası tartışılır. Sonuçta bu aletler direk sisteme giriş için yapılmış aletler zaten, ama ihtiyacını karşılayıp karşılamayacağını sen bilebilirsin. Deneme imkanın yoksa aklmıa gelen en güzel çözüm tech21 in web sitesi. Burada triacnin direk bağlanmış şekilde kayıtları var, ne elde edebileceğin hakkında bir fikrin olur.

Kolay gelsin.
 
dostum kurmayı planladığın sistemin aslıunda bir önceki kullandığın sistemden tek farkı efektör olarak stompbox lar kullanacak olman ve pod yerine daha düşük kaliteli bir pre-amp/amp modeller kullanacak olman.

Bu forumda söylemekten dilimde tüy biten şeylerden biri pod gibi bir cihazın kesinlikle bir processor veya efektör olarak görülmemesi, çünkü pod asıl amacı bir amp modelling olan ama bunun yanısıra çeşitli dijital efekt seçenekleri sunan bir alet. Ben uzun bir süre pod pro + analog setup kullandım bilgisayar tabanlı işlerimde ve tadından yenmeyecek sonuçlar aldım, nasıl mı ? Pod umu sadece amfi smülatörü bir pre-amp olarak kullanarak amfi mikrofonlamak vb dertlerden kurtuldum (ki hiçbişi amfi mikrofonlamanın yerini tutamaz bence) ve ihtiyacım olan efektleri de elimdeki stompboxlardan aldım (hatta yer yer pod daki delay ile rv-3 ümdeki delay seçeneklerini kombine ettiğim bile oldu).

Sonuç olarak sana tavsiyem deneysel takılmak istiosan sansamp lı konfigürasyonunu hayata geçir ama bana sorarsan pod+analog setup en iyisi (tabi iş canlı performansa geldiğinde asla bir amp smülatör kullanma yalnısı değilim o ayrı).

Kolay gele ;)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Triac ın Pod dan daha analog bir karakteristiği olduğu yönünde çok yazı okudum biraz meraklandım açaıkçası. Özellikle Pyramind, geçenlerde sende Pod un tuşe ve dinamik sorunları olduğunu söylemiştin, kısmen katılıyorum çünkü sana. Senin tecrübe etmişliğin varmı Triac ta bu tuşe kayıpları ne durumda sence. ?
 
Skyrunner, Triac'nin analog bir karakteristiği olması doğal, çünkü kendisi zaten %100 ANALOG bir alet. Yani sesi işlemek için herhangi bir AD/DA çevrimden geçirmiyor, ve işlem bir mikrochip tarafından sayısal bazda yapılmıyor. Tonu içerideki devre sağlıyor. Bu yüzden Triac(veya gt2, veya tabi en kralı en güzeli sansamp classic) nin gayet doğal bir dinamik cevabı olduğu açık. Modelleme analog bir modelleme sonuçta.

http://www.tech21nyc.com/sounds/triac_sounds/TRIAC-Blues.mp3
http://www.tech21nyc.com/sounds/triac_sounds/TRIAC-Rock.mp3
http://www.tech21nyc.com/sounds/triac_sounds/TRIAC-Metal.mp3
http://www.tech21nyc.com/sounds/triac_sounds/TRIAC-Bass.mp3

Çalış hissi açısından fikir vermeyebilir ama alacağın tonu görebilirsin bu örneklerde sanıyorum. (bu arada bu örneklerde kimi gitarlarda ek olarak compressor kullanıldığı yazılıyor)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Eyvallah pyramind, çok çok makbule geçti valla. Örnekleri şimdi dinleyeceğim. Dediklerin beni bu sisteme dahada yaklaştırdı açıkçası.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Bayağı bir araştırdım gerek sağolsun pyramind in verdiği demoları gerekse yurtdışındaki bazı başka demoları dinledim gayet tatmin edici geldi bana. Peki bir soru daha sorayım o zaman Gt2 mi yoksa Triac mı tavsiye edersiniz. Tarzım hızlı, steve vai tarzı sololar olacak. (Drive lar açısından soruyorum şimdi herkes o pedalla o tonu yakalayamazsın diyecek hehehehe :LOL: Yani ben ses benzemesi için değil; çalacağım tarzı kaldırabilecek drive gücü açısından hangisi tatminkar olan hangisi diye soruyorum yani)
 
Çok sağol cakewalker,

En iyisi çokda maliyete girmeden bir Gt2 alıp denemek. Soundu çok merak ediyorum Pod XT den sonra bakalım nasıl bir kalite elde edeceğim. Bu hafta içinde bir ikinci el bulursam hemen alacağım. Artık sonuçları ve örnek sesleri de ileride koyarım bakalım ne olacak. Elbet Pod kadar kaliteli olmayabilir kayıt esnasında ama ben birebir çalış performansında ciddi başarılı olacağına inanıyorum. Ama maalesef PoD XT nin program, patch vs. desteğinden yoksun kalacağım ama belkide kendi soundumu üretmek için bu cihaz daha naturel olacakmış gibi geliyor bana. Taki şöyle adam gibi pahalı bir amfi alana dek...
 
Eyvallah bence iyi bir tercih, gözün arkada kalmasın. Tech 21'in bütün ürünlerine hayranım.

Hani kısıtlı bi bütçeyle çatır çatır ton almanın en iyi yolu. Çok adam tanırım sahnede sadece gt2 veya triac'yi direk tesisata girip manyak tonlar elde eden.

Bi de iyi tarafı aleti beğenmesen de iyi fiyata satabilirsin 2. el piyasası hiç fena değil bunların :)
 
İki gündür internette yapmadığım araştırma kalmadı elde ettiğim bilgi genel olarak TRIAC ta çok yüksek drivelar elde edemezsin şeklinde. Oysa ben TRIAC a daha çok ısındım, satıcısına sordum hiç fark yok GT2 ile sadece TRIAC ta hafıza var o kadar dedi. Kafam karıştı. Gerçi ben zaten ekstra bir distortion pedalıyla kullanacağım bu amfi simulatörünü.

Bu konuda ne düşünüyorsunuz? Ev kullanımında illa da GT2 mi? (Gönlüm TRIAC tan yana ama :twisted:)
 
Orasını karıştırma bence pyramind üstad. :LOL:

Bence Pod XT den farkı yoktur. Sonuçta nasıl Boss Cosm teknolojisi ile hep benzer sonuçlar alıyor; Line6 da yine kendi teknolojisi ile benzer sonuçlar alıyordur diye düşünüyorum. Bu da coloring ve dinamiklerde benzer sıkıntı vardır anlamına geliyor benim kafamda.

Sonuçta pedal dünyamdaki güce denge getirecek yüksek midikloryanlı bir analog pedal gibi olmayacağı kesin. :LOL:
 
Geri
Üst