Sanki Pod XT ile hangi tonu ayarlasam veya hangi tonda çalarsam çalayım sanki arka planda hiç değişmeyen ve bazı yeteneklerimi körelten gizleyen hep aynı kalan bir ses rengi varmış gibi gelmeye başladı. Bu ses renginin dışına çıkamadığım içinde yeteneklerimden ödün verdiğimi hissettim ve bu histen kurtulmak ve penamı ve tuşemi özgür kılabilmek için böyle bir olaya girdim.
Klübe hoş geldin Skyrunner!
🙂
Gençlerin processor denemeye gittiklerinde, hele böyle pahaca üst model bir alet deneyip tonlara hasta olmalarının sebebi bu, farkında değiller, ama olduklarından çok daha iyi bir gitarist gibi tınlıyorlar. Sonra adamı direk ampliye bağlıyorsun...
-Bu tonda çalamıyorum ya...
Tamam tone is inspiration... Ama bir yere kadar. Gitara yılalrını vermiş birinin böyle bir processor sistemi ile çalışmasını anlarım. Taşınabilirlik vs. Çok rahat. Ama gitara yeni başlayan ve daha bismillah böyle insanı uçuran processor sistemleriyle adımını atan kişilerin yıllar geçse de kontrollerinde çok büyük eksikler oluyor. Ben de bunu yaşamış insanlardan biriyim. Bence doğru bir yoldasın.
Behringer için:
Dsp2024ün dinamik cevap kabiliyetini bilmiyorum, ancak efekt algoritmalarının Pod XT den daha iyi olduğunu hiç sanmıyorum açıkcası. O alet kullananlardan edindiğim izlenime göre biraz ucuz etin yahnisi. Yani rack şeklinde dizayn edilmiş olması aslında pro bir alet olduğunu göstermiyor bence.
Bir de patch değişimi sırasında latency sorunu olan bir alet olduğunu biliyorum, fakat forumdan ozan(skatheist), sanırım bunun stereo kanalını split monu yaparak bu sorunu geçebiliyordu, alacak olursan onunla bir iletişime geçersin.
Şu da bir gerçek, sırf delay/reverb için yine stomp bir çözüme gitsen yine digital bir stomp alacaksın.
Bunu göz önünde bulundurarak böyle bir aleti tavsiye edebilirim. Aslında half rack olarak bossun modelini hatırlayamadığım efektörlerini bulabilirsen(model hatırlamıyorum üretimde değiller ama 2. el bulabilirsin biraz araştırmak lazım model ismini -sanırım se 20- 2 tane modeli var) iyi bir seçim olabilir.
Aslında analog tonundan ödün vermemek için böyle bir aleti -modulation(phaser flanger vs) kullanmamak şartıyla sinyal zincirine PARALEL bağlamanı tavsiye ederim. Yani FX aletini tamamen WET ayarlayıp delay reverb gibi efektleri, sinyaline paralel olarak almak transparanlık adına çok mantıklı olabilir. Böylece atıyorum delay için, bi tele dokunduğunda direk gt2 nin çıkışını ampli alır, aynı zamanda FX aletinin delayleri de sinyale ayrı olarak girer. Böylece tonunda herhangi bir alterasyon olmaz.
Kolay gelsin.