Basbaya oturup da bi soloyu tek tek çıkarmak yerine (ki benim tercih ettiğim yöntem kalıbını çıkarıp ana hatları değiştirmeden biraz doğaç atmaktır) tabdan çalışırsın biraz beleşcilik ama zaman yoksa başlvurulası bi yöntem
www.mysongbook.com adresinden gitar pro formatında yazılmış binlerce tab bulabilirsin. Gitar pronun getirisi şu. Çaldığım gitarın yada bass ın track'ini (iz) ini mute yapıyorum ve diğer enstürmanlar aynen çalarken ben sanki kusursuz çalan bi gruba gitar çalarmış gibi gitar pronun üstüne çalıyorum en büyük avantajı bu. Arkadaşlarımla herkes bi şarkıya gitar pro ile beraber çalışıp stüdyoya gittiğimizde herkes sanki gitar pro ile çalarmış gibi çaldığında ilk denemede şarkıyı 0 hata çalıyoruz genelde

Ben burda gitar pronun bana gösterdiği şeyleri çalarak yarar sağlamıyorum, gitar proya benim gösterdiğim şeyi onun çalmasından faydalanıyorum bilmem anlatabildimmi.?
Zaten gitar pronun asıl amacı bunların hiç birisi değil. Programın sloganı "Easiest Way to Tab Your songs" Yani şarkılarını notalamanın (tablamanın) en kolay yolu. Yaptığı besteleri unutmamak için çalıp bi yere kaydeder genelde müzisyenler sonra toparlayıp bütün bi şarkı haline getirir. Ben gitar pro nun tüm fonksiyonlarını çözdüm nerdeyse oturup bi besteyi baştan sonra davuluyla bassı ile gitarı ile yazdım gitar pro ya ve 10 yıl sonra bile açsam o şarkı orda çalınmayı bekliyor olarak durcak
Verdiğim adresten türkçe tab fazla bulamayabilirsin çünkü türk tabber çok az sitede. Aradığın türkçe şarkının Gp4 formatında tabını bulma şansın baya düşük. Çünki biz genelde bu programı kolaya kaçmak amaçlı kullanıyoruz tablara bak oku ezberle çal. Fakat yabancılarda durum böyle değil adamlar oturup şarkıları karşılıksız gitar pro ya yazıp orda paylaşıyor... O yüzden yabancı şarkıların tablarını bulmak çok kolay özellikle metal için çok sayıda tabber var...