Cort gitarlar hakkında

hangi cort gitarı görsem ya h.k. lee ya s.k. lee.
kardeş mi bunlar yaada cortun sadece 2 kalite kontrola damı mı var :)
benim m520 dede hk lee vardı arkadaşın x11 dede hklee vardı yeni modellerdeki reismlerdede hk lee var şaşıyorum bu işe :)
 
Ben de emg designed manyetikli bir Ibanez in arkasında görmüştüm. Sanırım tüm kore Ibanez lerde bu etiket oluyor.

Korelilerin yarısının ismi Lee zaten. Ama benim eski vivanın arkasındaki değişikti.
 
rastansaga demiş ki:
Hoca yanlış başlık.

http://www.turkrock.com/ftopic26041-120.html

Direk Cort x-th kopyalamışlar bu arada. (Acaba Kore de üretilmesi bir tesadüf mü yoksa İbanez deki elemanlar X-th yi görüp beğenmişte gelip 'hoca bundan bi tane de bizim için üretin' demiş olabilir mi Cort fabrikasına çünkü tamamen aynı neredeyse :) )

img10291888897.jpeg


Cort bi hava,rekabet getirdi demekki piyasaya. Tek farkı bubinga yerine walnut kullanmışlar birde gövdesi Mahogany değil basswood. (Birde boyama tabi.)

Tabi bunu fiyatı kafadan en az 1500$ olur. O ayrı mesele.

Allahtan aynı rastansaga. Bir de farklı olsa sana göre ne olurdu kimbilir. (abi tek farkı bu 8 telli. bir de 22 perde. bir de floyd rose yok. bir de double neck.)

Abicim tamam sen yine Cort fetişisti ol. Ibanez'i eleştir, 10 tane Cort al, Harmony Central'da yorum yaz her özelliğine 10 ver falan ne biliyim her şeyi yap ama artık burda lütfen biraz sessiz ol ya. Ezberledik mesajlarının içeriğini. Senin yüzünden Cort'dan soğudum abartmıyorum çok ciddiyim. Lütfen ya sevmek ayrı bu ayrı.
 
ibanezin ne zamandır emg 85 81 li kodeli yoktu bu xth den sonra çıkartınca rastansagada o yüzdne benziyor demiş.

bence slipknot un seven gitarını yapsınlar daha güzle olur :)
 
İyi de Darestan'cığım EMG öyle zor bulunan maden falan değil ki. Ibanez alıp da EMG takan insan sayısı yurt dışında çok fazla. Bunu görüp yapmışlardır işte. Ağaçlar da farklı. 7 tellide de Floyd Rose yok, RG7321'in EMG 'li hali sadece. Piyasadaki bu açıklarını görmek onlar için de zor olmasa gerek.
 
ok jester kızma kardeşim =)
zaten baktılar olacak iş değil esp ler kapış kapış gidiyor emg li bari bizde emg ye geçelim filan demiş olacaklarki corttan çok esp lere benziyor.şimdi buna hak verirsin heralde =) da ben ibanezi sevmem 1200 doalrlık modelinde bile(2620qm) duncan design manyetikler kullanıyorlar,quilted maple top giyada quilted olduğu belli bile değil.klavyeden kurtarıyor

bu arada cort katana serisinide jacksondan direk almış diyim buyrun kanıtı:
http://www.jacksonguitar.org/gall/gall193.html
gerçi cortun inlayleri daha yakışmış buna =)
 
Sen bu iki gitardaki benzerliği göremiyorsan bu işi bilmiyorsun demektir. Objektif ol. Madem seni rahatsız ediyor mesajlarımın içeriği okumazsın olur biter sataşmaya hakkın yok. Sanamı soracam ne yazacağımı.
 
Benim umrumda değil milletin soğuması. Ayrıca linki tıklarsan; iki gitarın da aynı manyetiklere sahip olduğunu, ikisinin de yekpare olduğunu ve her ikisinin de 5 parçalı sapa sahip olduğunu göreceksin. Tek fark:

1- Cort'ta daha pahalı ve daha ağır(ve çoğu insana göre daha iyi) olan maun ağacı kullanılmış. Ibanez ise basswood kullanmış.

2- Sap materyali olarak ikisinde de maple kullanılırken, Cort ana materyal olarak daha pahalı olan ve ağır olan gövde ile dengeyi sağlayabilecek olan bubinga'yı kullanmış. Ibanez hafif olan, hafif basswood gövde ile denge sağlayabilecek olan hafif walnut ağacını kullanmış.

Bir de üstüne basa basa söylüyorum ki:

1- Bu gitar Cort X-TH den çok sonra çıktı.

2- Her ikisi de Cort un Kore Incheon daki fabrikasında üretiliyor. Sadece headstock taki yazı değişik.
 
TheJester demiş ki:
Abicim tamam sen yine Cort fetişisti ol. Ibanez'i eleştir, 10 tane Cort al, Harmony Central'da yorum yaz her özelliğine 10 ver falan ne biliyim her şeyi yap ama artık burda lütfen biraz sessiz ol ya. Ezberledik mesajlarının içeriğini.

Perfectionist demiş ki:
Sen burda foruma yazı yazıyorsun forumun mantığı budur, forum bilgi paylaşımını yüksek derecede tutmak için herkesin okumasına açıktır. O zaman bende git millete cort fetişizmini msn de anlat diyim çözüm mü bu?
 
Sen önce yazı yazmasını öğren Kur'an diye yazılı o kelime. İkinci olarak ta kişisel problemi olan öm göndersin cevaplayayım. Yine kişisel atışma ortamına çevirdiniz ortalığı. Yeter.
 
off olm amma cok kavga edionuz lan bende kavga okumaktan sikildim.. bu arada o ibanez xth ye "cok az" benzio.. e benzesin aq ayni fabrikada yapiolar..
bide kavga etmeyin artik ya sikildim valla.. nebicim forum olmaya basladi la bura hep kavga dovus!! yavasin lan biraz...
 
rastansaga başlarım cortuna lan :D
Perfectionist yazı yazmayı bilmiyorsun :D
AlfaHeliX sıkıldıysan kavga okumaktan çek git :D

aman ha bunların hepsi şaka.yanlıs anlamayın.geyik yapıom
beyler sakin olun biraz yaw.oturun paşa paşa çalın gitarlarınızı.nedir bu marka model kavgası.sanki babanızın yaptığı model de bok attırmıyonuz.sakin beyler.bundan sonra kavga olmasın kulağınızı çekerim bak :p
 
Geri
Üst