Cort gitarlar hakkında

sonunda banada kısmet oldu gitarı denemek.. :) gitar güzel ve kalite ama çok abartılacak kadar değil.. elinize orjinal bi alet aldığınızda bi heyecan verir onu hissettirmedi bana :p 5 dakikada sadece izlenim edinilebiliyor daha fazla yorum yapmak için bi süre kullanmak gerekir.. ve 850$ tartışılabilecek bi fiyat çünkü o fiyata pekçok alternatif var, yani rahatlıkla hakkıdır o fiyat diyemem..

senin içine sinmiş yeterince güle güle kullan, boşa vermemişsin yinede parayı.. ;)
 
ya uff benim seni kastettiğimi nereden çıkarıyorsun?
ben "bişeyi yanlış bilmek önemli değildir o yanlışı düzeltmemektir yanlış olan" demişim sen neden gocunuyorsun? şimdi burada "biraz daha düzgün okursan anlarsın kardeşim" demesi gereken ben değilmiyim?
neyse boşver buda üstte kalmaca oyununun bir parçası herhalde bu mesajımı da üste çıkmak için atmıyorum siz üsttesiniz hala tebrikler bravolar
 
esaslı bir yorum yapabilecek kadar inceleme fırsatım olmadı, sustain'i de karşılaştırmak için aynı anfide iki gitarıda denemek lazım ama gördüğüm kadarıyla yeteri kadar sustain i var aletin.. sap konusunda da cortlarda şöyle bişey var genel olarak gördüğüm sıfır gitarlarında bile perdeler çok ötme yapıyor.. buda öyleydi sıfır katana aldık oda öyle çıktı.. anfiye gitmiyor ses ama çalarken çok rahatsız edici bişey, perdelere bi usta eli değmesi lazım.. tremolo kolunun eğimini sevmedim gövdeye çok yakın kalıyor, klavyede rahattı 25.5 kullanmaya pek alışkın olmadığımdan biraz yadırgadım ama o kişisel bi sorun :) manyetiklerde bilindik EMG sound'u pek bahsedicek bişey yok gitarı elime alınca metallica çalmak geldi birden içimden ESP kh'i anımsattı demekki..

dediğim gibi kısa bir izlenim bu, bana pek hitap etmedi gitar ama fiyakalı gözüküyor yinede (black hardware gitmiyo ama bu alete) kendi fiyat aralığındaki diğer gitarlardan aşşa kalır bi yanı yok hatta kurcalasak belki fazlası çıkar çünkü cort şuanda ismine prim yaptırmaya çalışan bi marka ve bunun için göze batıcak bişeyler yapması lazım, bu gitarda onlardan biri olabilir.. yinede 850 papeli bu alete basmadan önce iyi bir ölçüp biçmek lazım, bukadar parayı veriyorum ama ihtiyacımı karşılığını sağlayacak alet bumu diye, bir gibson archtop tabiki güzel alettir ama ben onu kıçımamı sokiim.. :p
 
Bu kadar konuşacağınıza " her markanın size en uygun gitarlarını " bulmak için çabalasaymışsınız şimdiye kadar einstein olurmuşsunuz..Hakkaten bunu anladım ve görüyorumki çindeki işçilik parasından girip kominizm den cıkmışsınız.. PES!!!

Rastansaga seni anlayabiliyorum kardeş,jackson ibanez haricinde de iyi gitar satan firmaların oldugunu ve sırf marka ugruna o urunleri 4 katına kakaladıklarını (en azından cortlara göre) soylemek istiyorsun..Ve haklıda gözüküyorsun bu durumda..

Neyse gidin 10 kere deneyin sonuçta çıkan ses ve kalite kendini belli eder.. begenmesseniz almayın..bu kadar basit..
 
rastansaga demiş ki:
Perdelerdeki bızlamadan bahsediyorsan teller eskiyince kayboluyor. Yeni her gitarda olur 1-2 hafta ama dediğin gibi amfiye gitmez.

Birde bildiğin gibi tremolo yüksekliği ayarlanabiliyor.

yok birader kaybolmuyor.. yani en azından tellerin eskimesiyle alakalı değil, bir süre kullandıktan sonra perdelerin aşınması ile yok olur o sesler ama bu saçmalık çünkü ben sıfır gitar alıyorum ve ucuz bir alet de almıyorum.. tremolo kolundan bahsettim köprünün yüksekliğinden değil kol için köprüyü kaldırmak biraz abes olur..

bu alet pazarlama stratejisinin bi ürünü, göz doldurmak için şahsen benimde tercihim o fiyata ikinci el bi ibanez S olurdu..
 
abi valla ben ibanezin prestige serisini kullaniyorum ama bu gitari gidip gordum inceledim tonunu denettirdim (solagim deneyemiyorum) ve tek bisey soyleyebilirim : custom shop jackson dan daha iyi bi gitar.. ve simdi solagini yaptirtmaya calisiyorum.. okadar yani olay..

rastansaga nin dedigi gibi sapta yazan marka onemli diil.. zaten gitardan "gercekten" anlayan adam markaya diil agaca,iscilige,ve uzerindeki hardware e bakar..
olay budur abi..
 
Geri
Üst