Amplifikatörlerimiz

emirizmir demiş ki:
Şahsen ben de 15 watt lık amfiye tüplü diye 890 miyon vermem ama benim derdim başka .Pedala para vermeden efektli sağlam distortionlu yüksek çıkışlı amfi arıyorum ama karar veremedim linklerdekiler ucuz ve güzel siz ne düşünüyorsnuz? Trashe gidecek distortion varmıdır?iyi kötü yanları nelerdir?Yorumlara baktım da çok ta kötüleyen yok çoğu memnun aletlerden.

http://www.music123.com/Behringer-V-Ampire-LX-112-i98730.music

http://www.music123.com/Behringer-V-Tone-GMX212-i123490.music

Dostum Behringer V Tone GMX212 anfiyi forumdan gördüğüm kadarıyla çok fazla eleştirilmiyor daha çok memnunlar ama çok ağır olduğundan yakınıyordu arkadaşlar eğer sahneye falan taşıcaksanız sizi çok zorlayabilir,tecrubeyle sabittir benim anfimde eşşek ölüsü ve canıma okuyo sahneye taşırken ama tabiki aldığım sese değer :twisted:
 
marshall jcm 2000 dsl 401 amfi aldım 3 haftadır kullanmaktayım
öncelikle ingiletereden getirtme durumunuz olursa kaçırmayın USA'daki 2. el fiyatına UK'de sıfırını alıyorsunuz (TC'nin yarı fiyatına tabi)
40 watt'lık bu model ful lambalı teknik özelliklerini sayfasından bulabilirsiniz
tonlarından çok bahsetmeye gerek yok muazzam gerçekten
XLR output denen bir olay var PA sisteme direk giriş yapabiliyorsunuz mikrofonlamaya gerek kalmıyor ama yine de mikrofonlama daha iyidir teknik gerçekler var buralarda okumuştum bir arkadaş gayet güzel açıklamıştı
şimdi bu amfinin 40 watt olduğuna aldanmayın öncelikle 30 kilo
ve büyüklüğü 100wattlık hybrid'lere yakın
ayrıca evde kullanmak için pek uygun değil çünkü tonlarının güzelliği yüksek ses seviyesinde ortaya çıkıyor
yalnız 2 tane şikayetim var:
1- reverb' ü pek iyi değil bu modelin hatta hiç değil neden bilmiyorum hele drivedayken reverb'u fazla açamıyorsunuz amfiden cızırtılar geliyor
2- clean kanalı var eq'lu ve drive kanalı var ayrı eq'lu güzel..
drive kanalında opsiyon koymuşlar bir daha drive'a basınca +20db gain alıyorsunuz ve yüksek gainli distortion oluyor
yani clean+crunch+disto gibi fakat tam crunch ayarliyim dersen distonun gain i az kalıyor disto'yu iyi gain'li yaparsan crunch'ın fazla gainli oluyor böyle bir sorun var işte..
reverb gerçekten bir problem yani 25 wattlık ucuz drive amfimin reverb'u ona 10 basar
ama diğer gain olayını çok da abartmaya gerek yok aslında.. ben gain'i fazladan vermeyi seçiyorum
bunun dışında mükemmel bir amfi ve 20wattlık modeli bile bar için yeterli olur kanaatindeyim
 
Fender rock pro1000 combo amfim var.100wattlık.Aleti kapatırken eğer jacklar üstündeyse,özellikle ve özellikle input takılıysa,kapatırken feci bir patlama sesi (ÇATTT!) geliyor.Bu neden kaynaklanıyordur sizce arkadaşlar?Başka hiç bir amfide böle bişi görmedim,keza Marshallarda kapatırken hiç ses gelmiyor dikkatimi çekti,benimki ise kapatırken kulakları tıkatıyor insana..Alıştım böle kapatmaya stüdyoda da amfileri öle kapatıyorum ,eleman kızıyor bana devreleri yakacan diye,öyle olsaydı benimki çoktan çöplük olmuştu ozman..
Neyse bi yardımcı olun arkadaşlar,teşekkürler
 
REverb var ama rever kısık..sorun jacklarla alakalı eğer inputta jack varsa patlama sesi çıkıyor kapatırken yoksa çat diye daha kısık bir sesle kapanıyor.YA bilmiyorum belkide doğal bişeydir bu çıkan ses ama hangi arkadaşım amfiyi denese ve kapatsa o çıkan sesten ödü patlıyor ve noldu laan? gibi bir tepki veriyorlar.
 
fender

fender 112 diye bir amfi buldum amerikan mış ama bu model hakkında hiçbir bilgim yok bulamadım bir türlü amfi hazır isteyince direk alıcam ama amfi bas amfisimi gitarmı daha hiç deneyemedim modelinide bilmiyorum fenderin sayfasındada yok bi yardımcı olursanız sevinirim.
 
Arkadaşlar bende yeni bir amfi alacağım. Funk,caz,pop,rock,blues,fusion seviyorum. Hangi model amfi tavsiye edersiniz? Yoksa bu soru daha açılması gereken dar bir sorumu oldu?
 
Evet, hem açılması gereken dar bir soru hem de yukarıda neredeyse tüm müzik tarzlarını yazdığın ve bunların birçoğunun klasikleşmiş tonal yaklaşımları olduğu için yerinde bir yönlendirme alman biraz zor bence :(
 
slm. yakında amfi almayı düşünüyorum fiyat olarak en fazla 1000 dolar çıkabilirim o da çok zorlarsam :)
bol bol palm mute kullanırım metal müzik çalarım genellikle yani sert tonları olan bi amfi lazım. türkiyede mesa boogie olmadığı için yurt dışındanda full-stack veya half-stack getirmek 1000 dolardan çok fazla tutacağı için alternatif yollar arıyorum. şimdi alternatiflerim şunlar
1)marshall dsl50 combo alıp yanına da daha sert distortionlar için tabii bulabilirsem mesaboogie v-twin almak.
2)abd den preamp mesaboogie triaxis alıp poweramp olarak Rocktron Velocity 100 almak tabi birde kabin büyük ihtimalle marshall olacak (ama bu 1000 doları geçerdiye tahmin ediyorum)

benim şimdilik alternatiflerim bunlar siz neler önerirsiniz? birde podxtlive bossgt8 falan şimdilik düşünmüyorum onları en son alternatif olarak düşünüyorum.
 
O zaman şöyle sorayım; 30 watt olan,lambalı bir marshall almak istiyorum. Metal ve sert müzik yapmıyorum. İstegim tasarımına ve kalitesine güvendigim Hindistan yapımı olmayan bir Marshall. max. 400$ ra ikinci el böyle bir amfi bulabilirmiyim?
 
hardal demiş ki:
O zaman şöyle sorayım; 30 watt olan,lambalı bir marshall almak istiyorum. Metal ve sert müzik yapmıyorum. İstegim tasarımına ve kalitesine güvendigim Hindistan yapımı olmayan bir Marshall. max. 400$ ra ikinci el böyle bir amfi bulabilirmiyim?

Marka model veremeyeceğim ama Amerika da o fiyata ikinci el olarak baya üst düzey bir amfi alabilirsin,tabi eksisi artısı ne olur onu bilemem...
 
Peccatus demiş ki:
Peki sizce en iyi yarı lambalı amfi hangisi Voxun AD30VT si mi yoksa marshall AVT falan mı ?
Ben dört aydır AD50VT kullanıyorum ve şunu söyleyebilirim ki, yarı lambalı olmasına rağmen neredeyse gerçek bir lambalı amfi sounduna sahip. Marshall'ın AVT serisi de iyidir, tabii her zaman duyduğun sese güven ve deneyerek al! ;)

Sevgiler...
 
ya arkadaslar bende laney HCM30R amfi var amfimden dusuk seslerde memnunum fakat grup calısması yaparken sesi fazla açınca 10 15 dk sonra amfinin tonları çatlıyor... Transistörlü amfilerin şişmesi böyle bir şey mi yoksa başka bir sorun mu var bilmediğim...?
 
EWt ayrı başlık açtım ama pek yorum gelmedi. Anlaşılan bu luciferionla ortak sorunumuz.Transistörlü amfide şişmenin çözümü yokmudur?NE biliim lamba değişimi gibi transistör değişimi fln:)Hiç mi umut yok?:)
 
Geri
Üst