Kargo Şirketleri

Hangi kargo şirketini tercih edersiniz?


  • Toplam oy veren
    120
Cevap: Duruma göre değişir... Her kargonun bazı şubeleri sorunsuzken bazı şubeleri adamı çileden çıkarabiliyor... Şube çalışanları ile ilgili tabi... Gerçi bu çoğu firmada geçeri, mesela teknoloji marketlerde...
 
Bu arada UPS'de var. Acayip kazıkçı bi firmadır. Geçen sene Vatan Bilgisayar'ın sitesinden indirimli oyun aldım, 120 gr bile olmayan bir pakete 13 TL aldılar!

Aklınızda bulunsun.
 
Kalite sanırım şehireden şehire hatta semtten semte, çalışana göre değişiyor sanırım. Kitap haricinde İstanbul PTT, elektronik kargolarını bildiğin parçalıyor. Hatta kitap, kağıt belge haricinde bir şey verirseniz çalışanlar direk:" Buradan yollamayın, varacağı yere gidene dek zarar görür" diyorlar. Ama İzmir PTT Kargo ile de elime sıfır hasarla bir Ibanez Tube King ulaştı.

Yakacık'taki Yurtiçi Kargo ise beni hiç mahçup etmedi. Pedal, prosesör, amfi iyi kutuladıktan ve "Kırılabilir" diye uyardıktan sonra tüm gönderilerim hasarsız yerlerine ulaştı. Aras Kargo ile de, İzmir'den anlaşmalı olduğu bir şirket üzerinden bana gelen iyi kolilenmiş kafa amfi de sıfır hasarla elime ulaştı.
 
Çalışana ve semte göre değişiklik gösteriyor bu durum. Örneğin; Çanakkale'de Aras Kargodan çok memnunum. Paket şubeye giriş yaptığı gün kapıma kadar getiriyorlar. Fakat UPS için aynısını söyleyemeyeceğim. Geçen hafta c.tesi günü gelen pakedi, çarşamba günü anca getirdiler. P.tesi ve salı günleri beni eve hapsetmiş olmalarına rağmen arayınca yüzsüzce "evde bulamadık" diyebildiler üstelik. Çarşamba günü de kargo takip numaramla internetten baktığımda teslim edilmiş görünüyordu paket. Adamlar eve kadar gelmişler fakat yukarı çıkmak zor geldiğinden evin altındaki dükkana bırakmışlar pakedi. Üstelik dükkan sahibini de tanımıyorum. İyi ki anlayışlı biri çıktı da pakedi açmadan, hatta kendisi zilimi çalarak durumu izah etti.
 
Ben Zonguldak'tayım, merkeze uzak bi yerde oturduğumdan Aras Kargo elemanları üşendiklerinden heralde, oturduğum tarafa yaklaşık 1 hafta geç getirmişti 2 takım teli. MyDukkan'ı arayıp oraya bildirmesem hiç gelmezdi herhalde. MNG ile de hiç sıkıntım olmadı. Onun dışında Yurtiçi Kargo en güvendiğim kargo.
 
Kötünün iyisi yurtiçi. Diğerleriyle hep biyerde sorun yaşamışımdır. Bi kaç ay önce mng ile kargo gelecekti benim kargom çoruma gitmiş çoruma giden kargo ise bana gelmişti. Cep telefonu beklerken bi açtım paketi yüz havlusu çıktı :D Paketin üstüne baktım farklı isim yazıyor ama kargo elemanı yinede teslim ediyor.! Olayı çözmeleri ve kargonun bana gelmesi tam 16 gün sürdü !!!! Kargo gelince bide utanmadan kargo ücreti aldılar parayı fırlatıp atmam küfrederek çıkmamla olay son buldu. Yani hepsinin canı cehenneme !
 
Aras kargo sağ olsun hiçbir vuruğu kırığı olmayan ikinci el aldığım gitara hatırasını eklemeyi unutmamıştı, o kadar kutu ve çantanın içinde olan gitara nasıl yüklenilmişse v kasanın bir ucu sıyrılmıştı..
 
Japonya'dan tanıdığım biri vasıtasıyla sustain dübel getirtmiştim gitar için.4 güne Türkiye'ye(İstanbul) geldi fakat oradan fillo ile bana 20 küsür günde getiremedi sığırlar.En son adamların dükkâna elime sopa falan alıp gittim.Adamlara bayağı bir küfrettim ,adamların bir yarabbi şükür demedikleri kalmıştı. Forumdakilerin bir kısmı hatırlayacaktır,bir arkadaşımızın amfisi çalınmıştı kargoda(fillo ya da sürattı tam hatırlamıyorum fakat ikisi de aynı şirkete bağlı bildiğim kadarıyla), adam gittigidiyor da kendi amfisini satan adamı yakalamıştı.Üstelik çalan kişi kargo şirketinin elemanıydı sanırım.
 
1 Hafta önce bi arkadaşım için sıfır rg 2550z aldık. Tam olarak 2188 tl ye. Gitarı alır almaz ups kargo nun yolunu tuttuk. Gitarı arkadaşım sevgilisi için almış ve Almanya gönderecekti.
Ups kargo da çalışan eleman aldı biçti ölçtü tarttı gitar için çektiği fiyat 500 tl!!! Cebinde okadar para olmadığı için malesef geri döndük. Aradan bikaçgün sonra ptt ye e devlet şifresi almaya gittim ve gelmişken yurtdışı gönderim yapıyor musunuz dedim. Evet dedi. Kabaca ölçü verdim bana söylediği şey boyut değil kilo ile gönderiyoruz. 25 kg dedim adamın verdiği fiyatı duyunca e devlet şifresini almadan kargo dan ayrıldım :D ve arkadaşı aradım. Gitarı almasını ve acilen ptt ye gelmesini söyledim. Adamın bana verdiği fiyat 140 tl idi. Arkadaş gitarı aldı ve ptt kargo ya geldik. Gitarı teraziye koyunca 10.5 kilo çıktı ve söylediği fiyatı duyunca daha bi şok oldum. Verdiği fiyat 91 tl. Şaka gibi bi fiyata gitarı Almanya ya gönderdik.. Gerçekten haala o gitarı nasıl olurda 91 tl ye almanya ya gittiğini çözemedim anlamadım.... O gun ptt ye işim düşmeseydi 500 tl yi ödemek zorunda kalacak ve sonradan ptt kargo nun daha ucuza gönderdiğini öğrenmek heralde canımızı çok yakacaktı.
 
Arada resmen uçurum var. UPS acayip kazıkçıdır. Önceki sayfaya yazmıştım, burayada yazayı: 120 gr'mı geçmeyen pakete 13 TL falan almışlardı. Bundan daha ağır bi paketi PTT'den 6 TL'ye yolladım.
 
yalnız ptt'den gönderim yaparken şuna dikkat edin: kapıda ödemeli gönderiyorsanız inceleme izni diye bi belge imzalayın. bu sayede karşı taraf parayı teslim etmeden önce açıp bakabiliyor kargonun içeriğine. benim gibi mal gibi kalmıyorlar :)
 
Ben yurtiçi kullanıyorum (maşallah diyeyim) hiç sorun yaşamadım. En kötüsüyse bence açık ara Aras kargo.. Hep geç getirdikleri için hiç sevmezdim zaten, kargom teslimat şubesinde yazdığı halde ben aramadan getirmiyorlardı kaç kez yaşadım bu sorunu.. En kötüsüde geçenlerde bir gitar aldım sanalpazar aracılığıyla güvendiğim bir arkadaştan, gitarın kasası komple kırık çıktı.. Ama öyle böyle bir kırık değil yani bana verseler gitarı tek hamle ile gitarı bu hale getir deseler imkanı yok yapamam resmen alt taraftaki askı pininden köprüye kadar (çatlak değil) bildiğiniz yarılmış gitar.. Teslim almadım tabi ama olan satıcı arkadaşa oldu yazık oldu gitara.. Aras kargo maceramda burda böylece bitmiş oldu..
 
PTT kargo. Başka hiçbir firmaya güvenmem, özel firmaların hepsi çok kötü ve inanılmaz pahalılar, hele ki Yurtiçi Kargo, cidden evlerden uzak kalsın, o kadar kurumsallaştılar halen 1 şubenin davranışı bile diğer şubenin davranışı tutmuyor. PTT kargo ise şimdiye kadar gördüğüm en titiz işçiliği yapıyor, bizzat şahit oldum. Bunun en büyük sebebi de kalifiye eleman. Özel bir firmaya kafadan girebilirsiniz, askeri maaş ile çalışırsınız ama PTT için birçok sınavdan geçmeniz, hatta KPSS'e girmeniz gerekiyor, çünkü devletin elinde olan bir organa girmiş oluyorsunuz. Çoğumuz bilmez ama Türkiyeye gelen birçok sağlam gitar ekipmanı PTT ile ülkeye gelir ve dağılır.
Sanırım farklı PTT'lerden bahsediyoruz, sizinki Angola PTT falan olmalı. Ayrıca KPSS'ye her giren adam olsaydı...
 
Merhaba abiler ablalar kardeşler ,
Foruma yeni katıldım baktım fikir akımları yardımlasmalar falan hatsafada ama kargo konusu pek gormedim son gordugum ptt faciasıda aklıma gelince açmak farz oldu ;
Yurt içi Kargo : Fiyat olarak pahalı ama işini gayet iyi yapan bir firma ama ki geçen yollayacağım telefonu sigortalı kargo ile ahşap kutu ve içini köpükleyeceksin diye tuturunca vazgeçtim . Çok titiz ama Çok fazla titiz bir firma herşeyin çoğu zarardır diyip kısa kesiyorum
Aras Kargo : Standart hizmet standart ücret kullanıcıyı çok serbest bırakan esnaf tarzı bir kargo
Ptt Kargo : En nalet en ucuz kargo diyebilirim aman sigortasız kargo yollamayın başka alternatif varsa onla yollayın az önce gene forumdaki bi arkadasın yorumunu okudum hardcase içinde gitarın sapı kırılmış nasıl olmuş anlayamadım gülsem mi ağlasam mı bilemedim o derece bi durum . Hatta benden ikinci el gitarına alıcı çıkmayan arkadaşlarlara öneri al gitarını incecik bir kılfla sigortalı şekilde bi akrabana doğru yolla zaten %90 kırılacak o gitar sonra git temiz al sigortadan gitarı birde müşteriylemi uğraşcaksın rahat temiz para .
Diğer arkadaşlarında kargo şirketleri hakkında yorumlarını yazarsa sevinirim
 
Baba mesleğinden dolayı (nakliyeci) kargoları ve kargocuları iyi tanırım. İstif denen bir olay vardır kargo arabalarında, mecburi yapılan bir durumdur ama istifin de bir adabı olmalı, paldır küldür tekme tokat milletin eşyalarına dalarak da yapılmaz bu iş, kargolanan eşyaların bir çoğu bu şekilde kırılıyor zaten. Peki hangi kargo firmasına güvenebilirim ? Hiçbirine güvenemezsiniz tam olarak ancak ufak tefek eşyalar için yani pedal gibi, yurtiçi idealdir kaybolma riski azdır ve çok fazla iş aldığı için çabuk gönderir. Büyük eşyalar (gitar gibi) için sürat kargo öneririm zaten mobilyacılar da çoğu zaman bu firmayı kullanır. Ptt'den de yeri gelmişken bahsetmek istiyorum ptt tam bir kargo değildir ambar sistemiyle çalışır, yani gelen eşyaları depolar biriktirir öyle gönderir, bu eşya kaybolma olaylarının çok olmasının sebebi de zaten depolamadır, bir kısmı çalınır bir kısmı da o kadar eşya arasında cidden kaybolur.
 
Muhakkak her vilayette işini daha iyi veya kötü yapan firma elemanları vardır. Ben Trabzon'da yaşıyorum örneğin ve burada gitar telini 80 Tl ye satan esnaflar bol olduğu için hat safhada kargo alış verişinde bulunuyorum. Bu güne dek var olan tüm kargo firmaları ile (Aras, Yurt içi, Mng, Ups, Ptt vs.) ürün gönderimim, alımım oldu ve içlerinde işini en temiz ve buna mukabil hızlı yapan firma MNG Kargo firmasıydı. Adamlar öyle özenli çalışıyor ki; abartmıyorum ürünü koydukları poşet dahi ütülü geliyor :) Diğerlerine gelecek olursak;

Aras: Yavaş işliyor, kargolara özen göstermiyor.

Yurt içi: Hızlı fakat kargolar özensiz.

Ptt: Allah onların ellerine düşürmesin, amin

Ups: İşlerini yapmıyorlar adamlar daha çok keyfi takılıyor o şirkette, herkes kafasına estiği gibi..

Aklıma gelenler şimdilik bunlar.
 
"Hatta benden ikinci el gitarına alıcı çıkmayan arkadaşlarlara öneri al gitarını incecik bir kılfla sigortalı şekilde bi akrabana doğru yolla zaten %90 kırılacak o gitar sonra git temiz al sigortadan gitarı birde müşteriylemi uğraşcaksın rahat temiz para "

efsane olur bence
 
Geri
Üst