Batman

Vay be o kadar aradım ama bir türlü Batman başlığını bulamadım. Hayret şimdiye kadar nasıl oldu da kimse Batman hakkında birşey yazmadı!

Neyse çocukluğumun kahramanlarındandır Batman ve belki de en büyüğüdür. Batman serisinin ilk filmi en iyi olandır Tim Burton'ın mükemmel yönetmenliği sayesinde. Tabi film müziklerini yapan Danny Elfman'ı da unutmamak gerek. Aa Jack Nicholson'ı az kalsın unutuyordum. Tek kelimeyle muhteşem bir oyuncu. Onun için ayrı bir başlık açmak lazım.

Batman Returns ilkine göre çok yavaş kalıyor. Aynı gotik ortamı yaratmaya çalışmış Tim Burton ama film bence biraz heyecansız ve sıkıcı.

Batman Forever boş bir macera filmi, Batman ve Robin ise tam bir fiyaskoydu. Batman Begins'i izlemedim.

İlk filmin kalitesine kolay kolay yaklaşılamayacağını düşünüyorum ben ve ne yazık ki üzülüyorum. Genelde bu tip serisi olan filmlerde en azından iki film çok iyi olur ama Batman denince benim aklıma Batman ve Joker geliyor.
 
Eğer gerçekten böyle bir filmin başlığı şu ana kadar açılmamışsa çok ilginç!


Batman1, kesinlikle en sevdiğim filmlerden birisi. Tim Burton, gotik ve karanlık atmosfer yaratmada tam bir üstad, Danny Elfman ile de çok iyi anlaşıyorlar. Jack Nicholson'a ise kelimeler yetmez. Normalde bu tip "süper kahraman" filmlerini pek sevmesem de, bu anormal bir film. Bu arada, Kim Bassinger ise, gençken en beğendiğim Hollywood aktristiydi.

Zamanında az mı izledik "Parliament Sinema Kuşağı" nda ;)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Ah tabi ya Kim Bassinger'i nasıl unuttum!!

Vay be Xymphony duygulandım şimdi. Parliament sinema kuşağı unutulur mu hiç!! Batman de zaten ilk gösterdikleri filmlerdendi galiba.

Parliament Sinema Kuşağı'nın müziği de çok güzeldi. Linda Ronstand söyler. 'All My Life'
 
Parliament sinema kuşağı, bir ritueldi bizim kuşak için. Hatta neredeyse bu yüzden, pazar günlerinden çok nefret etmiyordum yani. ;)

Müziği de yazman iyi oldu MCMAMAMAN, bilmiyordum sağol. Bulayım hemen :)
 
offf batman demeyin bana ya pazar akşamları parlament sinema kuşağında çıkardı açılış müziğini duyduğum gibi tv başına geçerdim hey be

evet ilk film en iyisi tim baba döktürmüş joker'e gelince bir rol aktörle bu kadar mı bağdaşır ya jack nicholson.ilk iki film en iyileri ve sonrasında kötü bir gidişat ve kötü 3 film ama batman ve robin tam anlamı ile bir fiyasko
 
Katılıyorum, gerçi henüz Batman Begins i izleyemedim. DVD sini alırım artık. Cristopher Nolan' a da güveniyorum ama, kötü bir film olamaz :D

Bu arada ben başlattım, siz devam ettirdiniz de, yanlış hatırlamıyorsam, "Parliament Sinema Kulübü" idi o, "kuşağı" değil :) (Pazar Gecesi Sineması)

Aman ne mühim bir düzeltme :p
 
Evet tartısılmaz gercektende batman_I bir basyapıt bence cok severım hatta serinin en iyisi.. jack nicholson'a(joker)verilen rol baska bırıne verilseydi bu denli yakısmazdı bence.. digerlerine gelince pek ısınamadım gerci batman II fena degildi yinede ama digerleri hic sarmadı beni en sonuncusunuda izleme fırsatım olmadı DVD alıp ızlıyecez artık ama fragmanlarından gordugum o canım batmobil gitmis ya ben ona uzuldum :( ne arabaydı be....
 
Buarada o Parliament Sinema Kulübü neydi be ertesi gun okul var dıye erken yatma zorunlulugu olurdu(evdekiler saolsun) ama ben yinede uyumaz ızlerdim(bizimkilerle saklambac oynardık adeta eheh :p ) vaybe simdi nerdeee....
 
Evet batmobil olayında da yine en iyisi ilk filmdekiydi. Bu arada filmin müzikleri de çok güzeldi. Prince'in şarkılarıydı galiba çoğu.
 
MCMANAMAN demiş ki:
Batman Returns ilkine göre çok yavaş kalıyor. Aynı gotik ortamı yaratmaya çalışmış Tim Burton ama film bence biraz heyecansız ve sıkıcı.
Bu görüşünü paylaşmıyorum. 2.sindeki kurgu, hikaye, oyunculuk, senaryo, makyaj, oyuncu seçimi ilkinin üstündedir. Michael Keaton, Michaelle Pieffer, Danny DeVito ve sinemanın büyük kötüsü Christopher Walken unutulmazdır. Ayrıca "Batman" serisinin en sevilen hatun karakteri de "Selina/kedi kadın" rolü ile buradaydı. Penguen ise harika bir anlatımla filmde yer almıştır.

MCMANAMAN demiş ki:
Batman Forever boş bir macera filmi, Batman ve Robin ise tam bir fiyaskoydu. Batman Begins'i izlemedim.
2.sinden sonraki hiçbir film Val Kilmer, Nicole Kidman, Uma Thurman gibi üstatlara rağmen ilk ikisindeki yere ulaşamamıştır. Burton' un üstün vasıfları, karanlık ve gotik atmosfer yaratamadaki doğal yeteneği ilk filmleri daha hoş kılıyor bence. Diğer filmler panayır gibi, renk dolu :)
 
Tİm burton'a inanılmaz saygım olmasına ve ilk iki batmanide çok sevmeme rağmen ne güzel bir olayki
Christopher Nolan bence burton batmanlariyle kafa kafaya gelen hatta benim gothik atmosfer bakımıyla hayran kaldığım benim nacizene fikrimle en iyi batman filmini yapmış tabiki ilk batmanlerdeki oyunuluklar ve hayalgücü daha iyi gibi ama nolanın filminde gothic bir momento izliyor gibi oldum tek srun o kadroya yakışmayan katie holmes du bence eski filmlerdeki kadın oyuncularla kıyaslanamayacak kadar vasattı daha dogrusu filme uymuyordu.
 
Bence Gotham City'nin atmosferi, bir ara Cine-5 te çıkan çizgi filmlerinde daha çok hissediliyor.Ve ben çizgi filmlerini, filmlerinden daha çok seviyorum. İnsanı kesinlikle doyuruyor.
 
Batmanı zaten kim sevmezki çocuklugumuzun karizmatik ve adalet saglayıcısı yarasa adam bence bütün gizemi o süper egzantirik giysisindeydi

sinema yolculugu kaçınılmazdı bu dogru ama işin cılgının çıkacagı hoolywoodu az buçuk bilen insan için pekte şaşırtıcı olmazdı her halde

en iyi batman filmi tabiki tim burtonun yönetmenligini üstlendigi başrolündede micheal keatonun batman oldugu filmdir kanımca.
 
işte benim süper kahramanım!!
bence serinin en iyisi tim burton ın yönettiği batman 2..
ayrıca 'catwoman' ı unutamam..tabiki halle berry değil MİCHELLE PHEİFFER..
dbjd forever
 
Batman Begins'i izledim ve tek kelimeyle hayal kırıklığına uğradım. Ya resmen uykum geldi be!!!

Atraksiyon yapmaya çalışmışlar ama bence hiç becerememişler. Batman'in yer aldığı bölümler 15-20 dakikayı geçmiyor. Doğru dürüst aksiyon sahnesi yok hatta hiç yok!!

Yok abicim ilk filmin üstüne film tanımıyorum, biraz da Batman Returns, gerisi hikaye...
 
Ya evet abi ya ben ''Batman I'' tadında batman filmi izlemek istiyorum umarım yeni çekilecek olan film onun gibi o havayı verir bize...

:arrow: Buarada bazen canım sıkılır sürekli izlerim ve hiç bıkmadım bıkmıyacam gibi'de geliyor :)
 
Geri
Üst