RectifieR (Thrash Metal) - Ankara

afis_rsf_9_son-hal.jpg
 
3 kişilik grubun verebileceği maksimum düzeyde,beğenimi kazanan bi performans izledim,Destruction misali.Maalesef sahneyi erken terk etmek zorunda kaldılar.Dilerim yolları yine İstanbul'a düşer.Kendilerine bol şans...
 
İstanbul yollarına düşmemdeki üç sebepten birisiydi Rectifier ve sahnede yine çok iyilerdi. Performansları hakkında söyleyeceğim çok bir şey yok. Orada olanlar gördüler zaten, olmayanlara da kafamı yolluyorum.

Deniz'in anonsunda da söylediği gibi İstanbul seyircisi biz Ankaralılar için hayal kırıkılığı yarattı. Her ne kadar seyircinin azlığı; organizasyonun afişleme konusundaki yetersizliği ya da Uçk Grind hede hödö konserinin olmasına bağlanabilecek olsa da var olanlardan daha fazla gaz bekliyorduk. Hele hele İstanbul piyasasından pek sevdiğimiz bir Thrash'çi arkadaşımızın üç grup da sahnedeyken kapının önünde bira içmesi ve konseri zerre kaale almaması kimi şeyleri anlamamız için yeterliydi. Hani Tıreş mi, Tıraş mı derler ya, aynen o hesap.

Yine de Ankara'ya gelirse eğer başımızın üstünde yeri var. Destek nedir, samimiyet nedir, misfirperverlik nedir gösteririz biz kendisine.

Not: Aykan, tam senin mesajının arkasından yazdım ama sakın yanlış anlamayın. Gerekli her türlü yardımı yaptınız zaten, sağolun.
 
Rectifier sahnedeyken,kendilerini izleyen seyirci kadar dışarıda oturanlar vardı.Doğrusu bu bana dokundu.
Yanlış anlaşılma olamaz,mesajın direk nereye gönderme yaptığı belli.
Zamanı geldiğinde imzalı CD'lerini bi şekilde bize ulaştırırsan seviniriz !!
 
RECTIFIER tayfası için ozel bir gundu. ilk sehir dışı konserimiz olacaktı ve bu konser ISTANBUL da olacaktı. hani şu sırtında PATCH eksik olmayan saglam ıstanbul tayfasına. istanbul un hala saglam oldugunu dusunuyorum. cunku organızasyondaki yetersizlikler sebebi ile bircok kişinin bu konserden haberdar olmaması beklenir. peki ya orada olan o cok saglam thrasher? tayfa!!!

konserden once organızasyona cok yuklendık. cunku hersey cok amatorce gidiyordu. tum organızasyonun iyi niyetınden suphem yok. kımseden olaganustu birseyler beklemıyoruz. ama yapılabılecek basıt seyler bile yapılmıyordu konserden once. logomuzu yolladıgımız konser afısı cıktıgında afısın cok kotu oldugunu ve logomuzun olmadıgını gorduk. bu bizi cok sınırlendırdı cunku LOGO BIR GRUBUN KARAKTERINI yansıtır. ılk bakısta LOGO onemlıdır. bu ısı ne kadar cıddıye alındıgının bır gostergesıdır LOGO. sonra konserden bir hafta once istanbula gittigimde afişlerin akmara asılmadıgını gordum. istanbul metalinin kalesi akmarda afiş asılmaya gerek gorulmeyen bır konser! bizim muhattabımız olan övgüyü aradım ve oldukca sert bir konusma yaptım. ama amacımız ne övgü yü kırmaktı nede bu işe girisen arkadasları kırmaktı. biz sadece kuruldugumuz gunden beri beklediğimiz istanbul konserinin olması gerektıgı gıbı olmasını ıstıyorduk. övguye telefon konusması sırasında kurdugum bir cumle vardı. '' biz istanbula ankaradan gelen arkadaslarımıza calmak ıcın gelmıyoruz!'' ayrıca diger bir sorun konser gunu uck ve puncent in konseri olmasıydı.

amma velakın gelın gorun kı bu boyle oldu. konserde onumuzde 7 kısı vardı. 5 i ankaradan gelen arkadaslar. iki de istanbul thrash tayfasının en saglam ısımlerınden GOKAY ve EMRAH. onun dısında birasını ıcen muhabbet eden arkadaslar vardı. onlara kızmıyorum cunku onlar konser ıcın degıl de sadece bara bira içmek ıcın gelen ınsanlar olabılırler.

asıl kızdıgımız nokta ıse baska. ben imalı konusmam. isim veririm ki laflar gitmesi gerektıgı yere gıtsın. konserden once ELECTROCUTE vokali emreyi gorunce cok mutlu olmustum cunku kendısının tam bir thrash manyagı oldugu konusunda hiçbir suphem yoktu. ama merak edıyorum EMRE biz konser verırken neredeydi? istanbul tayfası thrash metali sadece amerikalılardan ve almanlardan dinlemeye ant mi içti yoksa. umarım ELECTROCUTE birgun ankaraya konsere gelir. onları ızlemenın buyuk bır zevk olacagından kuskum yok.

istanbul da BLASTER studyosu için studyo orion a gittigimde bana bir thrash grubunun demosunun cıktıgını soyledıler. VENGEFUL GHOUL. baktım vokalde EMRE var muzık ıse emre nın kız arkadası SENEM e ait. bu ısle ugrasan bır bayan. ne kadar heyecan verici degil mi. HOLY MOSES hesabı. hemen emre yi aradım ve demodan ankara ya satılması ıcın goturebılır mıyım dıye sordum. studyodakı tum demoları alıp ankarada ZID muzıge bıraktım. sevgili semen cok merak edıyorum thrash ruhu sırtına patch li mont giyip bira içmekten daha fazlasını gerektırmez mi? ben ELECTROCUTE calarken kafa sallamadan durabıldıgım gun bu muzıgı bana yaptıran ruhu kaybetmısım demektır. AMA BU BENIM ICIN GECERLI.

sonucta istanbulda calmak yeterlıydı benım ıcın. ozellıkle emrah ve gokay a calmak.

bu arada bu kadar rezaltın yasandıgı metal pıyasasında 10 yıldan fazla suredır savas veren ve adam gibi her gruba destegını esırgemeyen DEMENTIA ALI ye sonsuz tesekkur ederız.

caglar sende bizim için cok onemlı oldugunu bıl...
 
O sahneye çıkamadığımız, Ankaralı arkadaşlarımızla beraber çalamadığımız için kahrolduk, yıkıldık Cem ile beraber.

Sını64 ün elemanlarından zaten ne olduklarını tahmin ediyordum. Likemore isimli bestelerini de uzun zaman evvelden vokalsiz olarak dinlemiştim zaten(ama bazı yerlerini değiştirmişler gibi geldi o an) Vokalistlerinin performansını beğendim pek bir dengesizdi arkadaş sahnede.Tuttum. Berkay ve Cem'in gitaristliklerine laf eden adamın alnı itina ile karışlanır Wink Basistleri(ismini bilmiyor olmamdan dolayı olan üzgünlüğümü belirtecek bir smiley bulamadım kusura bakmayın) nin 60 lardan çıkmış hippileri anımsatan saçlarından olsa gerek her an blues/rock'n roll çalacak diye bekledim. Performansı iyiydi onunda. Ayrıca 5 telli basını her an vokalistin gözüne sokabilme atraksiyonuna sahipti arkadaş Smile bir kazaya sebebiyet verebilir diye tetikte durmaktan şarkılara odaklanamadım Razz Davulcuları teknik olarak yeterli görünsede grubu kollamak açısından biraz dikkatsiz gibi göründü gözüme.

Ardından Rectifier çıktı sahneye.
Daha evvel bu insanların şarkılarını da dinlemişliğim, görüntülerini seyretmişliğim vardı. Ama o gün daha farklı gördüm kendilerini. Vokalistlerinin tarzı daha evvel dinlediğimdeki gibi değildi daha çok black ve death vokalini andırdı bana. Sahnedeki grubun Rectifier olduğunu bilmesem ve çaldıklarını duymasam black grubu var sahnede diyebilirdim. Çok yorgundum, sanırım 4. parçadan sonra kapıya çıktım enerji toplamak için. Zaten ben çıktıktan 1-2 parça sonra da sahneden inmişler "böyle seyircinin taa... m.k" diyerek. Haklılardır. Biz çok konserde bunu söyledik ama artık bir şeyin farkına vardık. Müziği kendin için yaparsan başarılı oluyorsun, seyircinin ta m.k. kısacası. Onlar olsada sen olmalısın olmasada....

Gelelim Mindcrime adı altında toplanmış dengesiz heriflere.
Kardeşim siz manyakmısınız gidipte Anthrax- Indians çalarak sound check yaparsınız. Konser boyunca bekledim, "we al see black and white" diyerekten bağıra bağıra atlayacaktım sahneye... Olmadı başka zaman artık..
Caner'den beklemediğim bir gitaristlik performansı gördüm. Alex skolnick ile olan bağları konusunda fazla şüphem kalmadı artık. Keza diğer gitaristleri Giray(doğru hatırladığımı sanıyorum) da sapıtık bir insan olduğunu KingV gitarıyla sahneden atlayarak insanları yaralamayı umursamadığını göstererek kanıtlamış oldu. Tonton basistleri Honda Onur "ben bu grubun front manıyım lağ çekilin" diyerek sahneyi pek bir güzel dolduruyordu. Vokalistleri(adını bilmiyorum bu arkadaşın eminim) pek güzel sesli olduğu halde böyle bi çekingen göründü gözüme onu vahşi bir dişinin ellerine verip açıp saçmak lazımdır arkadaşlar yapın bir güzellik adama Smile Davulcuları pek sakin işine yoğunlaşmış bir insandı yapıyordu işini de güzel güzel. Kısacası Mindcrime yaktı bizi.

Sonuç olarak;
Konserin zamanlamasının yanlış olduğunu PAZAR günü konser yapılmaması gerektiğini söylemeliyim. Bu konser aynı yerde Cumartesi günü yapılmış olsaydı fikirleriniz çok daha farklı olurdu bundan eminim. Fakat Ankara'nın daha ateşli bir seyirci kitlesine sahip olduğunu, Rock/Metal ortamlarının daha güzel olduğunu hep söylerim ve hep özenirim.
Eh sanırım artık beni anlamışsınızdır.
 
Deniz; senin isim vereceğinden şüphem yoktu ama yine de ben imalı belirtmeyi tercih ettim. Emre'nin kendini bilmesi ve bu forumu okuması zaten mesajın gitmesi açısından yeterliydi.
Neyse çok bir farkı yok zaten. Dediğim gibi; bir gün Electrocute ya da Vengeful Ghoul Ankara'ya gelirlerse misafirperverlik, destek, saygı ve "Thrash Ruhu" nedir gösteririz biz.

Murat; Rectifier'da gördüğün Black Metal havasını biraz daha açsana. Merak ettim. Bu dediğine daha çok Dark Metal havası desek. Bu Possessed, Celtic Frost gibi gruplarda hakim olan cinsten. Biraz o imajları var zaten.
Bir de o mükemmel patch'lerle İstanbul'da takılan tayfa pazar günleri tatilde mi? Onu tam anlayamadım. :LOL: Sizin gibi adamlardan fazlası yok bence orada.
 
Celtic Frost hiç dinlemedim(vokalistin üzerinde bu grubun tşörtünden vardı evet ama bilmediğim için böyle yorumlayamadım) ama possesed... Vokal biraz daha kirli olsa sanki possesed gibi söyleyecekti diyebilirim çok iyi denk getirdin hiç aklıma gelmemişti..

Benim death/black derkenki amacım bu adamların tarzı anlamında değildi biraz karışık yazmışım kusura bakmayın vokal için söylemiştim ben.
Kötü soundda yorgun vücut ve baş ağrısı üzerine dinleyince herşey bilek metal gibi oluyor aslında :p
Mindcrime testament coverlayan black metal grubuydu sanırım :D

Bu arada ben hiç peçli meçli dolaşmadım lan ezik hissettim kendimi.
Ayrıca yorgun düşüp sonraki grubada enerji ayırmak için kapıya çıktım şimdi bendemi koftiyim? Açıklama bekliyorum :twisted:
 
Sounddaki problem sebebiyle diyorsun yani, olabilir çok dikkat etmedim ben. :LOL: Zaten ben de vokallerdeki karanlık havadan bahsettim, müzik pürüzsüz thrash zaten. Possessed seviyorsan Celtic Frost'u da tavsiye ederim sana ayrıca. Ben bu iki grubu birbirine çok yakıştırıyorum.

Yok abi, ayrı tuttum ya seni. Bu işin patch'le, imajla olmadığını gösterdin zaten sen.
 
başarılar arkadaşlar.... deyip bıraksam deniz ne kızar bana değil mi. zaten sinirlenmiş iyice. konser başarılı olmuş anlaşılan sizin adınıza ama organizasyonda eksiklik ya da aksaklık hemen her zaman oluyor. Sahnenin tadını çıkarmak lazım derim ben. Ama o da seyircisiz olmuyor işte. Bu duyguyu çok iyi bilirim. Neyse darısı rock station'a inşallah. Kolay gelsin görüşmek üzere.
 
Bu arada parçanızı dinlemek için bi link buldum ( United Killers ) ve dinledim gerçektende çok başarılı bir Trash tarzı olmuş bana göre. Şarkının başı da ( giriş kısmında ki ritim ) bana direk Obituary hatırlattı nedense. Bi gün beraber sahne almak isterim sizinle back vokal yapmak istedim dinlerken o şarkıya . Walla dinlerken arkadan kafamdan bi ton back vokal melodisi geçdi. :LOL:
Ritimler süper olmuş tebrikler.
Aslına bakarsanız dünyada bile ölmeye yüz tutmuş bütün kaleleri feth edilmiş TRASH Metalin Türkiyede bu şekilde gerçekten çok başarılı bi şekilde yapılıor olması çok güzel.
Tekrar tebrikler kolay gelsin arkadaşlar.
 
zaten bizim için RECTIFIER ı özel yapan tangun un gruba kattıgı karanlık hava. POSSESSED, CELTIC FROST, MERCYFUL FATE, PROTECTOR... falan gibi. zaten ben THRASH adına adıma dusen gorevi yapıyorum. oda işi karanlık hale getiriyor.
 
bizde ROCK STATION da moribund oblivion dışındaki tüm gruplarla aynı sahnede olmaktan buyuk mutluluk duyacagız.
 
Teşekkürler Beyler,
İnanın biz BLACK TOOTH olarak R.S.F de kendi açımızdan büyük bi sınav vereceğiz Allah ın izniyle bu sınavdan başarıyla çıkmak istiyoruz.
Bu konuda Siz RECTIFIER grubunun desteğini almak bizim içinde büyük mutluluk ve Gurur olacakdır.
Bizimde desteğimiz sonuna kadar sizinle olacak......
Okuduğum kadarıyla İstanbulda yaşananlar hiç de hoş şeyler değilmiş ama bu sanırım ben Ortaokul yıllarındaykende (88 -89 yılları ) var olan ve nedendir bilmem bu tarihe kadar süregelmiş olan bir çekişme galiba. Eminim böle olmasını sizlerde bizim kadar istemiyorsunuz ama ne yazık ki sanırım artık bu istemesekde bir gerçek bunu yaşayan tonlarca grup var Ankaralı. Hatta hatta bu olay Uluslararası boyutda ki Rock Republic, Rock The Nations gibi festivallerde de sürekli gözle görülür bir şekilde yaşanmakta . Ne kadar rahatsız edici olsada İstanbul seyircisi ( Çok da genelleme yapmak istemiyorum aslında ) Ankaralı grupları dışlama onları aşşağlama çabası içerisinde.
Ancak biz Ankara Grupları olarak sanırım dimdik ayakda durarak gerçekten de Türk Rock müziğini geriye götürmekten başka hiçbir işe yaramayan bu saçma çekişmenin dışında kalmaya devam edeceğiz.
BLACK TOOTH
Başarılar beyler yolunuza devam edin ve unutmayın bu yolda yanlız değilsiniz
 
rectifier kardeslerim isimden istifa edip gelecem rectifier i rock station sahnesinde gormek icin benim icin cok onemli cunku sizi orda gormek....

istanbulda yaninizda olamadim ama ilerde almanya konserlerinizde yaninizda mutlaka olacagim :LOL: :LOL: :LOL:
 
Geri
Üst