Abartı Ilanlar

ulan bir de subaymış yahu... Liseliyim dese anlarım, henüz dünyayı tanımıyor, interneti, yurt dışını, yurt içini, piyasayı, parayı bilmiyor derdim... Subaymış...pes
 
ulan bir de subaymış yahu... Liseliyim dese anlarım, henüz dünyayı tanımıyor, interneti, yurt dışını, yurt içini, piyasayı, parayı bilmiyor derdim... Subaymış...pes

"duncan manyetiklerini bilen bilir tek humbucker ı 700 dolar zaten" Tabi, biz de Mars'ta yaşıyoruz. Mars'ın piyasası çok bozdu bu aralar. Üranüs'ten gelen ürünlerin gümrük vergisi artınca hep böyle oluyor.

İşin ilginç yanı, genellemelere varolan istisnai durumlar olduğu için pek katılmak istemem ama subay tayfasının genel olarak yaşadığı çevre ve dünyadan bir haber olduğunu söyleyebilirim ya da siz hepiniz aslansınız, kaplansız sivilleri yöneten siz olacaksınız hepiniz potansiyel cumhurbaşkanısınız gözüyle eğitim verildiği için dışarıdakileri "epey epey" salak görmeleri, bu seçenek için liseden gelme olmalı tabi ki. Ben seçemedim hangisi doğru. 2. seçenek için daha çok sessiz gülmelere maruz kalıyor muhattap ama farkında değil tabi ki :) Yakın çevreme bakarak bunu da söylüyorum ki bunun gibi durumlarla daha çok muhattap olmak sadece sahibinden.com ilanında görüp es geçmek kadar kolay ve acısız olmuyor malesef :)
 
2010 da 4000tlye alınmış. Şimdi 6000 tl fiyat biçilmiş. Olabilir :) alıcı çıkarsa 6000 tl ediyormuş deriz. Dolar endeksli düşünürsek 2010 da dolar kuru 1.5 tl, şimdi ise 2.3 tl.
Dolar üzerinden alınmamış yalnızi TL yazıyor, görüldüğü gibi. Su anda USA signature modellerin fiyatı bile okadar değil. Satan arkadaşla bir tanışıklığın mı var?
Tarzınız çok ilginç. Ben de size o zaman satan arkadaşa bir gareziniz mi var ya da aranızda bir düşmanlık mı söz konusu diye sormalıydım. Ben arkadaşı tanımıyorum. Fiyatı bana çok abartı gelmedi. Kendisi bir fiyat biçmiş ve özgürce bunu sergilemiş.

Enflasyon mağlesef gereçeğimiz. Dışarıda kaç tane ürünü 4-5 sene önceki fiyatını referans göstererek alabiliyoruz ki...
Bana da bunu normal buluşunuz ilginç geldi, zira bu markanın sıfır signature modelleri dahi bu fiyatta değil. Tabiki kendisi fiyat biçecek bana soracak değil, bu başlığın ilgilendiği nokta ise abartı oluşu. Sıfırı bile 6300 olmayan gitarın, oldukça hırpalanmış ikinci eline bu fiyat normal diyorsanız, tanışıklığınız olduğunu düşünmem de gayet normal.
"Fiyatı bana çok abartı gelmedi" ≠ "Fiyatı normal buluyorum". Gitarın hırpalanmış oluşu konusunda haklısınız, bunun fiyatını düşürmesi gerektiği konusunda sizle hemfikirim. Sıfırının 6300 tl olmadığını söylediniz. Bunu merak ettim biraz araştırayım dedim. 6586 seri nolu gitar 2005 yapımı oluyor olmalı.
Unbenannte Seite
2005 satış fiyatları aşağıdaki şekilde. Amerika'daki satış fiyatları 10 yıl mertebesinde çok etkilenmiyor. Şuan sıfırı önümüze konsa aynı fiyat olur diye düşünmek yanlış olmaz diye düşünüyorum. Türkiye'de sıfırı kaça gider bulamadım.
http://www.jedistar.com/pdf/CharvelPriceListSummer2005.pdf

2269.99 dolar şuan itibariyle yaklaşık 5220 tl yapıyor. Evet Amerika'ya gitsem haklı çıkıyorsunuz. Sıfırı bile 6300 tl etmiyor. Bu gitar ederinden fazlaya satışa konmuş. Abartı bir ilan olmuş. Dur bir dakika Türkiye fiyatı ne olacak derseniz, bu konuda bir şey diyemeyeceğim. Alım-satım da tecrübeli olan arkadaşlar konuya belki açıklık getirebilir.

Normalden yola çıkmışken, ben de bana normal gelmeyeni belirteyim. Sadece 5 sene önceki fiyatı referans göstererek fiyatın abartı olduğunu söylemek bence normal değil. Hatta 4000 tl bile sıfırı 5220 tl olan hırpalanmış bir gitar için abartı olabilir. Bunu şuna benzetiyorum. 2007 yıllarında Ankara Zuhal'den İbanez Prestige gitarlara imrenerek bakardım, 900 liraya kadar inen modelleri mevcuttu. Şuan bakıyorum, 2. elleri 800 900 lira ediyor. Biraz abartı mı fiyat biçiyorlar ne.
Herşeyden önce bir gitara 6300 TL verecek kişi :

a - Hangi gitarın ne kadar ettiğini çok iyi biliyordur ona göre yapar hesabını.
b - Onun için 6300 TL hiç önemli olmayacak kadar hali vakti yerindedir.

Yani talebini bulursa 10000 TL'yede gider.
Çok güzel özetlemişsiniz. Ne Kimsenin kazıklanmasanı isteriz ne de kimsenin satışının engellenmesini isteriz. Fiyatı bu kadar yüksek mertebedeyse boşuna tartışırız. Gerçi kutunun 1 gramı etmiyor bu dönemde.
@izzzyy Verilen cevaplar yeterli galiba :)
 
Son düzenleme:
@izzzyy Verilen cevaplar yeterli galiba :)

Yeterli ise neden cevap veriyorsun, devreler yandı galiba. Cidden ne içiyorsanız bana da verin, 6300 tl ye canı okunmuş Charvel San Dimas satmaya çalışıyorsun, custom yazarak yalan söylüyorsun, birde cevaplar yeterli galiba diye pişkinlik yapıyorsun, pes doğrusu.
Bu ülkede 3000-4000 tl aralığında neck thru USA Jacksonlar gidiyor, senin gitarının ederi 2500 TL fazlasıı değil. Bak mesela adam burda limitli üretim USA San Dimas' ı 2000 TL' ye satıyor.
BRS - SATILIK: Charvel SanDimas USA/Blackstar HT5R+112/Schecter ATX C1/Maxon OD808

Kaldıki bu ilanın gösterdiğine göre (Satılık / Charvel USA San Dimas Custom Gitar - 4000 TL) sen bu gitarı 4000 TL' ye almışsın, ya da daha azına almışsın, hayatımda bu kadar şark kurnazlığı da görmedim hakikaten pes.

Daha geçen hafta 800 euroya USA San Dimas aldığımı söylemeye gerek var mı bilmiyorum, yani saçmalamayın 6300 TL ye Charvel mi olur.
 
Geri
Üst