Abartı Ilanlar

Hocam bir mağara satın aldım tüm müzik aletlerimi de fakir fukaraya dağıttım gidip mağarada yaşayacağım ve bu mesajı okuyup her gün ağlayacağım. Bir de arkadaşa çok haklısınız 10bin liraya aldım gitarınızı diye mesaj attım havale yaptım gitar da gelince kapıcıya vereceğim.

Umarım başarılı olursun aksi taktirde müziği öğrenene kadar kazıklanmaya devam edeceksin.

Mağarayı alırken de kazıklanmışsındır sen şimdi.

Bu arada eleman gerçek fiyat falan demiş ciddi alıcıya ama, açıklamada da pazarlıksız fiyat $1660 diyor.

Adama bir kaç saat sonra ciddi alıcı gibi yaklaşıp sarayım dediydim lakin, eleman, bana bişey sormayın sadece sipariş verin diyor.
 
Lezli sezonu açılmış. Çok takip ettiğim pedallar değil ancak ederi bu kadar olamaz herhalde.
Bir de "bilen bilir" açıklamasına hasta oldum :)

image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
 
Yazık valla insanları enayi yerine koymak hobi oluyor artık, çok yazık.
Bu eleman bana da LTD M1000 ime karsilik bu gitari onermisti. Fiyatinin biraz abarti oldugunu soylemistim. O zaman 2350tl istiyordu.1300dolarin neredeyse 4bin lira yaptiginin farkinda degil herhalde arkadas. Kaldi ki o bahsettigi 1500 dolar civarina USA jackson dolu E-bay.

Edit* USA Jackson lar 1800-2500 arasiymis :) Yanlis olmus pardon ..
 
http://www.sahibinden.com/ilan/alis...tleri-43-yillik-efsane-ibanez-231715644/detay

Headstock'da "Hofner" yaziyor ama Ibanez olarak satisa sunulmus. Fiyat 30.000 tl.
Kendisini nazik bir dille uyardım ve bilgilendirdim. İsim konusunda değişikliğe gitti lakin, fiyat konusunda ederinin 450-750₺ olduğunu söylememe rağmen fiyat konusunda şansımı denemek istediğini söyledi. :)


Aynı gitarın yıpranmış olanını 3 ay kadar önce 270₺ almıştım.
 
65 milyon yıl önce dinazorun yediği ağaçtan mıçtığını kazıda bulmuş adam. Elektronik kapağın altında ökaryotik fosiller varmış. Midem bulandı odunu görünce.

Bilmediğimden soruyorum, her antika gitar para eder mi? Yada etmesi için hangi koşulları bulundurması gerekiyor? Çalınabilirlik ömrü söz konusu mudur?
 
Hoffner alman malı olan, çoğunlukla, Fenderlerin Avrupa pazarında çokça bulunmadığı yıllarda (1950 sonları ile 70ler) fender benzeri gitarlar üreten bir firma. Nadiren de olsa yüksek kalitede gitarlar üretmişler ama bu ilandaki onlardan biri değil. 60 larda üretilmiş şimdi adını hatırlayamadığım giriş seviyesi bir model. Sunta olmadığı konusunda sizi temin edebilirim. Ama kaliteli ağaçlar da değiller maun, ceviz yada akçaağaç gibi.

Gitarı satan kişi ile uzunca bir konuşma gerçekleştirdim. Kendisinin savı şu: Elinde en az 50 yıllık bir gitar var ve koleksiyon değeri olduğunu düşünüyorum. Fiyat astronomik olsa da aslında istediğim şey, elimdeki diğer gitarın ve kemanımla birlikte, kaliteli bir demi klasik alabileceğim şekilde elden çıkarmak.

Ben de kendisine, bu fiyata satmasının pek mümkün olmayacağını böyle bir isteği var ise turkrock a gelip hem ilan açıp hem de konu hakkında çok daha detaylı bilgilere ulaşabileceğini belirttim.kendisi de bunun mantıklı olduğunu söyledi:)

Kısacası: Beyler adam iyi niyetli ama bilgisiz. Gömmeyelim bu sefer
 
O zaman sıkıntı yok hocam. Fiyat gerçekten abartı. Çoğu bu şekilde fiyatın hatalı olduğunu söylediğimiz zaman şiddetle karşı çıkıyor hatta hakaret ediyordu. Bilmediğini kabul ediyorsa hiç sıkıntı yok amacımız gömmek değil zaten :)
 
Geri
Üst