Dean Guitars

Selam arkadaşlar,
Hiç Dean gitar kullanmadım. Öyle nette gezinirken aşağıda linki bulunan gitar dikkatimi çekti. Görüntüsüne hayran oldum :). Bu gitar hakkında bilgisi olan varmı acaba? Nedir ne değildir, tonları sertmidir, manyetiklerin performansı nasıldır gibi....

http://shop.deanguitars.com/p/vendetta-teatro-de-la-muerte

dean marka gitarlara ait nasıl video bulamamış olabilirsiniz aklım almıyo. Dimebag Darell ya da Michael Angelo Batio denince akla gelen ilk ve tek gitarlar. Her tarz müzik yapılabilir bu gitarlarla
 
Arkadaşlar Dean firması hakkında ve ürettiği gitarlar hakkında görüşleriniz nelerdir? Yakın zamanda bir Dean'in herhangi bir Razorback modelinden almayı düşünüyorum kullananlar varsa görüşlerini belirtebilir mi(ML serisi de olabilir) Gitarlar gerek sap gerek klavye gerek çalım açısından rahat mı?
Ek olarak şuan elimde Ibanez grx70qa var ve kendisinden hiç haz etmiyorum herhangi bir rahatlık veya kalite(belki de çin yapımı olmasındandır) söz konusu bile değil yeni bir gitar aldığımda aynı pişmanlığı yaşamak istemiyorum dediğim gibi kullanan kişiler görüşlerini belirtirse Dean gitarlar hakkında memnuniyet duyarım
 
Şahsi görüşüm Dean gidip te devrin en büyük gitaristlerinden 2 tanesini(Dave Mustaine, Dimebag Darrell) milyonlarca dolar basıp kendi bünyelerine almasa şuan adı sanı bilinmeyen bir firma olabilir di ülkemizde.
Birkaç gitarını denedim, öncelikle söyleyim Razorback kullanan arkadaşlarım kasa şeklinden dolayı pişman olduklarını, satınca bir ml alacaklarını söylediler. Ben de insanlar ml varken neden gidip te iğrenç bir görünüşe sahip olan razorback alıyor diye düşünüyorum. Denediğim Dean ML modellerinin sapları genel olarak rahat değil. Bir Jackson'a alıştıktan sonra deneyince böyle bir anormal oluyorsun sanki gitarı tutarken. Çoğu set neck olur, sustainleri iyidir, kasa fotoğraflarda göründüğünden büyük ve ağır olduğundan dolayı alacak kişinin de bunu kaldırabilmesi gereklidir. Boyun kısaysa, ayakta tutarken gitarın arkasında kaybolabilirsin.
Bu gitarı Pantera şarkılarının hakkını vererek çalacaksan almanı öneririm.
 
Mustaine ve Dimebag serileri hariç üst modelleri getirmiyorlar Türkiye'ye nedense. Dean'in kendisi de pazarlamayı pek bilmiyor bence. Gayet iyi birkaç gitariste gitar üretiyorlar fakat üzerlerine ölü toprağı serpilmiş.

Dean diyince BC Rich gibi kollu bacaklı gitarlar canlanıyor gitaristlerde tabi. LP kasa hatta Telecaster falan bile var ama bilen yok heralde, hoş bilsen de almazsın. :)

Custom 450 ve 550 serileri iyi gayet hoş, nette gördüm ama Türkiye'de yok, denemek isterdim. Tahminim Razorback'ler gibi kütük sapları olmayacağı yönünde.
 
Son düzenleme:
Benim bildiğim en son Dec müzik idi distribütörü, o da iflas mı etti küçüldü mü bilmiyorum, sonradan görmedim hiçbir mağazada. Hiç adam gibi bir distribütörü olmadı bu ülkede bu gitarın şahsi fikrim.
 
Arkadaşlar ben razorback almak
istiyorum internette 3800 TL gibi bir fiyatı var sizce nasıldır kullanım kolaylığı kalite olarak
Dmt humbucker var üzerinde
 
Geri
Üst