- Konu Sahibi Konu Sahibi
Sanırım aynen öyle. Böyle bir durum vergi kaçırmaya girer ve büyük bir cezası var bildiğim kadarıyla.adam bu işin ticaretini yapıyor. esnaf olmuş.
Sanırım aynen öyle. Böyle bir durum vergi kaçırmaya girer ve büyük bir cezası var bildiğim kadarıyla.adam bu işin ticaretini yapıyor. esnaf olmuş.
Hocam ortada bir hard kazıklanma olmasına gerek yok bu işin etkinliğini sorgulamak için, yani birebir "ben al satçıdan aldım, gitar diye patates çıktı" olmak zorunda değil. Bu ilan güzel bir örnek olur mesela, letgo arayüzü çok kullanışlı ve aradığını kolay bulabildiğim bir mecra değil, bu ilanın piyasayı sıkı takip etmeyen yani standart bir müzisyenin gözünden ilk başta kaçma ihtimali yüksek yani. O kişi bu gitarı o ilanı kaçırıp şu anki fiyattan aldığı taktirde dediğiniz gibi hard olmasa da soft olarak kazıklanmış oluyor. Belki kendisi fark etmeyecek, ama sonuçta etikliği yine de sorgulanbilir bence. E bu artık yüksek hacimli yapılmaya başlandığı zaman da piyasada fiyatlar yükseliyor isteyen istediği gitara ulaşamıyor haliyle.Bütün bu hengamede kendisinden gitar almış ve aldıysa kazıklanmış olan babayiğit var mı? Çıkıp anlatır mı burada? Taraf filan değilim ama karşılıklı yargısız infaz yorumlar yapılıyor... itham değil, kanıt konuşulsun. Ekran görüntüleri için demiyorum, o iki kişi arasındaki konu.... merak etttiğim al-sat mağduru kimse var mı, teorik mi konuşuluyor?
15-20 gitar sahibi insan zaten bu işin esnafıdır arkadaşlar, esnaf da kapitalist bakar maximum kar amaçlar, bana da hiç samimi ve etik gelmese de ucuza kapatmış fahiş fiyat çekmiş diyerek afişe etmek, karalamak doğru değil, ben buna şahit oldum dikkatli olunuz diye uyarı yapılabilir max...zorla almamış kimseye de zorla satmıyor, pazarlık ederken de söylediklerini aşağı yukarı her alışverişte duyabilirsiniz...
illegal bir şey değil ama bana sorsan anlamsız, günün sonunda ele geçen kar uğraştığına, her item için muhattap olduğun kişi sayısı ile artan pazarlığa harcadığın zamana vs asla değmez ama ufak meblağlar da olsa böyle küçük orta ticari başarıların verdiği haz için de yapılabilir...gidip at yarışı iddia oynayacağına düşeş ilan kovalıyorsun bu işler için 🙂
gebzedeki alsatçı dediğinde benim çevremde herkes biliyor bu arkadaşı, alışveriş eden de ona göre ediyordur nasıl hepimiz srv müziği biliyoruz ona göre dikkat ediyoruz bu da böyle...o kadar alışverişte bence totalde kardan çok zarar ettiğini tahmin ediyorum...400 e aldığını 3100 e koyarak belki de başka bir yere finansman yaratacaktır sonuçta business is business...
ifşa doğru değil, ben memnun kalmadım diyelim olsun bitsin...
forumu sevelim koruyalım minik çakallıklara karşı uyanık olalım tabi ama daha uygun şekilde...
Sizin amacınız tam olarak ne anlayamadım. Ortada somut veriler var, gitarı satan kişi kendi deyimiyle kandırılıp eline daha az miktar geçmiş. Ben de gitarı alacağımı yazmıştım zaten, alıp çalacaktım, satma amacım yoktu çünkü explorer kasaya sahip değilim. Alamadım çok önemli değil evde gitarım var sonuçta ama alıp çalacak biri yerine alıp satma amacı güden birine gitti. Sonuçta az ya da çok bir mağduriyet var. Bakın sadece bu gitardan size 2 mağdur çıktı.Bütün bu hengamede kendisinden gitar almış ve aldıysa kazıklanmış olan babayiğit var mı? Çıkıp anlatır mı burada? Taraf filan değilim ama karşılıklı yargısız infaz yorumlar yapılıyor... itham değil, kanıt konuşulsun. Ekran görüntüleri için demiyorum, o iki kişi arasındaki konu.... merak etttiğim al-sat mağduru kimse var mı, teorik mi konuşuluyor?
Abi SRV'nin fiyatları bu piyasadaki bir çok al-satçıdan daha iyi ama belki bu yüzden satıcıları memnun edemiyordur. Başka olumsuzlukları var mı yaşadığınız olumsuzluklar ?
srv müzik ile ilgili "kazıklama" gibi bir durum yazdığımdan çıktıysa düzelteyim kandırma gibi bir şey yapmazlar...tutumları gayet nettir pazarlık olmaz, hoşuna gider ya da gitmez bunu bilir ona göre alışveriş edersin kendi içinde tutarlıdır yani...gebzedeki arkadaşta bu yok sanırım pek, denk getirdiğine göre hareket ediyor...srv de herkese aynı fiyat vardır...
fiyatlar sıfırına çok çok yakındır, pazarlık yoktur, takas yaparsan büyük zarar edersin, geçmişte x ünlü kişi kullanmış, y kişisinin modifiye ettiği vb diyerek aşırı fiyat bindirmeleri yaptıkları olabiliyor, bu zamana kadar ayakta kaldıklarına göre işe yarıyor demektir...ben böyle deneyimledim en azından...
Kesinlikle haklısınız..Pazarlık vs yapılabilir ama o para etmez değersiz vs demek kesinlikle yakışıksız..Piyasaya hakim birisinin bu ürün o para etmez deyip fiyat düşürmesi bildiğiniz yalan söylemektir..Bunu mazur ve doğal gören arkadaşları da şaşkınlıkla izliyorum.Ticaretin de bir ahlakı vardır.Değerini bile bile karşıdaki kişi anlamıyor diye yalan söylemenin adı başka birşeydir.bence sorun, ne kadara sattığı değil. gitarı konu hakkında bilgi sahibi olmayan birinden alırken girdiği davranış biçimi.
ne olursa olsun, 3100 tl fiyat konulan gitarı eğer satıcı 750 tl ye satıyorsa, satıcıyı daha da ufalayıp 400 tl ye almak pazarlık yapmaktan ziyade art niyet içeriyor diye düşünüyorum.
bu arada ben alıcı, satıcı, konu açan vs kimseyi tanımıyorum. taraf değilim.
BravoooOlayı anlamayanlar veya anlamak istemeyenler şu noktaları açıklarlarsa sevinirim;
1) Karşındaki kişiyi o gitar o kadar etmez, bilmem ne malı diyerek kandırmak normal midir?
2) Gitarı aldıktan sonra bir hikaye kurgulayıp, "amerigadan alan arkadaşa bi sorayım" gibi yalanlar söylemek normal midir?
3) Bu arkadaş foruma "6" yaşında mı üye oldu?