Silinen/sildiğin mesajda bana bazı ithamlarda bulunmuşsun onu merak ediyorum. Gitarı görür görmez mesaj attım zaten satıcısına, satıldığını gördüğümde de kısmet değilmiş diyip unuttum bile. Yani gibi 'gitar kaçtı tüh' ya da 'dur şu adam almış hırsımı ondan çıkarayım' gibi bir durum yok. Başlığı açma sebebimi ilk mesajda belirttim.@Hallejeh, sen benim mesajlarımla neden ilgileniyorsun.neyi merak ediyorsun, yazdığım mesajı ben silmedim.
Kişinin sahibinden sitesinde var olan soyadını yazdığım için forum yönetimi tarafından silinmiş.banada adını soyadını yazdığım için uyarı puanı vermişler.
ayrıca mesajları değil.sadece 1 mesaj yazdım.o mesajda zaten benden silinmesine rağmen, başka bir arkadaşın alıntısında duruyor.
Orada yazdıklarımın arkasındayım.kimse kimseye zorla ürün satmıyor, kimsedende zorla ürün almıyor.herkes ihtiyacına göre alıyor yada satarken acil ihtiyacına göre fiyat belirliyor.kaldıki sözkonusu gitar uzun süredir satılamamış.fiyatı en son 600 tl belirlenmiş.400 e bunu satın almaktan doğal ne olabilir.alan kişi ne kadara satar onu bilemem.3000 tl fiyat koydu diye satılırmı , alan olurmu onuda bilemem.kaldı ki gitarı alan kişiyi satış şekli ve her ürüne amerikadan aldım yalanı nedeni ile , şişirdiği fiyatlar nedeni ile hiç sevmem.bu güne kadar alış veriş yapmadım , yapmam.bana takas öenerdiğinde kendi gitarına 2 katı fiyat değer biçip benimkine yarı değer belirlediğinde kendisi benim için bitmiştir
Bir ürün alınmadan ve satılmadan önce detaylı araştırılır.yurt içi yurt dışı emsallerine bakılır , ona göre karar verilir.sonrasında kendi düşen ağlamaz.gerisi boş
Soyadı da sahibinden ilanlarında yazmıyor, oradan sadece ismine ve adresine ulaşılabilir.Silinen/sildiğin mesajda bana bazı ithamlarda bulunmuşsun onu merak ediyorum. Gitarı görür görmez mesaj attım zaten satıcısına, satıldığını gördüğümde de kısmet değilmiş diyip unuttum bile. Yani gibi 'gitar kaçtı tüh' ya da 'dur şu adam almış hırsımı ondan çıkarayım' gibi bir durum yok. Başlığı açma sebebimi ilk mesajda belirttim.
Gitar en son 600e değil 750 tlye ilandaydı.
Şahsın soyadını bilmiyordum sayende öğrendim, sağol.
Gitarın senin için değersiz olması piyasa fiyatının o değersizlikte olduğunu göstermez. Fenderler için de benim vericek 1 liram dahi yoktur ama ne fiyatlara satılıyor görüyoruz.
Haklısınız.mersindeki jackson ilanı ile karıştırıp kişinin soyadını yanlış yazmışımSoyadı da sahibinden ilanlarında yazmıyor, oradan sadece ismine ve adresine ulaşılabilir.
Bu konuya hiç mesaj atmayacaktım ta ki çocuklarla ilgili mesajı görene kadar..
Bu kişinin alım satım olayında birbiri içerisinde sarmal olmuş bir çok yanlışı var. Ve buraya çocuklarla ilgili yazdığı şeyle hala yanlışlarına devam etmekte..
Bir de her zamanki gibi böyle kişileri savunanlar var. Burada bu kişinin savunulacak bir tarafı olmadığı için, savunmuyormuş gibi görünüp, hedef şaşırtmaya çalışan.. isteyen istediği fiyata satarcılar vs.. Asıl bana tuhaf gelen bu tarz kişiler. Olayın bütününü göremeyip detaya takılan, yada görmeyen, görmek istemeyen. Burada olay sadece ucuza alıp pahalıya satması değil. Bunu göremiyorsanız, fazla bişey yazmaya gerek yok.
Biz eskiden böyle değildik.
Burada ne sana ne bir başkasına hesap vermek zorunda değilim. Yukarıda Türkçe bir yazı yazdım. Özellikle; “Olayın aslı ne o zaman?” sorusunu da soran olurmu diyede aklımdan geçirmedim değil taki 5 dk sonra sen sordun 🙂Sorulacak çok şey var da sadece şunu sorayım kendi adıma; olayın aslı ne o zaman? Olay bu değil demekle bir şey çözülmüyor.
Birileri vardı yine bu tipte forumda sonra resmen yalvarmıştı çocuklarım var diye...
Senin çocukların yoktur umarım hallejeh. Çünkü çocuklara karşı zaafım var.
Merhaba,@anatolia999 bey sizden ricam konu mahkemeye yansırsa sonucu burada paylaşır mısınız ? Forum kullanıcıları içinde bilgilendirici olur.Bu olay mahkemeye yansırsa tarafların kişisel tartışmaları dışında ticari kısmı da incelenecektir diye düşünüyorum.Kaç gitardan sonrası hukuki olarak ticarete giriyor ? Süre, adet ya da meblâ olarak yasal bir limit var mı vb.? bunları öğrenmiş oluruz forum kullanıcıları olarak.
Şimdiden teşekkürler.
Bilgilendirme için teşekkürler. Bunu öğrendiğim güzel oldu. 🙂Yukarıda bir forum üyemizin yazısında kısaca yer verilmiş, kişinim eylemden elde ettiği yıllık gelir senelik limitin altında ise (burada net kar değil toplam satış gelirine bakılır) vergilendirilmez, limit üstünde ise vergilendirilir.
" Umarım çocuğun yoktur. Çünkü çocuklara zaafım var.""zaafı olmak" ifadesi kendi başına cinselliği kapsamaz.