Çamur

grubu ben bilmemkacyil önce bir toplama albümde yayinlanan sarkilari ile tanidim. sarkinin adi "yara" idi.. vokalin tarzi bana pek bi arabesk gelmisti fakat zamanla sarkiyi cok begendim. tarzlari hakkinda tek diyebilecegim sey bi baska rock yaptiklari (ki buda kendi tabirleri).

albümleri 5 ocak 2006'dan beri piyasadadir bu güzelim grubun...

albüm cok güzel olmus... arabesk vokal dedim ya, olsun... gruba yakisiyor. hastasi oldum diyebilecegim bir albüm olmus.
___________________

iste alinti yazi:
Çamur, 1996 Haziran'inda Murat (vokal – gitar – baglama ) ve Çagatay (elektrik gitar) tarafindan Sakarya'da kuruldu. Kurulduktan hemen sonra Ankara'ya giden ikili, bir yil boyunca çesitli barlarda sahne aldi.

Ikili, bu bir yilin sonunda Sakarya'ya dönerek çalismalarini bir süre burada devam ettirdi ve ilk demo kayitlarini bu sirada gerçeklestirdi. Mayis 1997'de Izmit Eglence Fuari'nda sahne almaya baslayan grup, ayni sehirde müzik yasamlarini devam ettirdi. Nisan 1998'de bas gitar'a Ömür, davula Turgay (Trayan Dimitrov)'un geçmesi, Ozan'in da klavyesiyle katilmasi sonucu grup, uzun yillar birlikte çalacak olan kadroyu olusturmus oldu.Yaz aylarinda Izmit Fuari'nda, kis aylarinda ise Istanbul'da birçok barda sahne aldi.

2003 Eylül ayinda gruba yeni katilimlarla müzigini zenginlestiren grup, yeni çalismalariyla Mayis 2004'te Efes Dark sponsorlugunda düzenlenen 9. Roxy Müzik Günleri'nde final hakki kazandi. 10-13 Mayis tarihleri arasinda gerçeklestirilen performansla ikincilik ödülü aldi.
Turgay(Davul),Güney(Perküsyon),Jon Cullblad(Perküsyon),Emre Kocabas(Perküsyon)
Kadir Keskin(BasGitar),Ozan(Klavye),Ömür(Çaglama),Çagatay(ElektrikGitar),Murat(Vokal)
Çamur'un Roxy'de ki performansinda yer alan müzisyenlerdir.

kaynak: www.camur.org

(sonucsuz aramalar sonucu acmis oldugum basliktir :))
 
Hayırlı olsun albüm..Gerçekten bu habere çok sevindim..Bekliyorduk bu albümü ve beklediğimizin karşılığını umarım bu albümde alırız....
 
Albümü alıp dinlemedim daha ama geçenlerde Kadıköyde Küresel Isınmaya Karşı Eylem Günü'nde seriledikleri performansta benden çok da geçer not alamadılar. Lirikler arabesk söyleme çok yakın, müzikalitede de oryantal öğeler var. Dedim kendikendime bizim içi boş müzik endüstrisi bunların da içini bi çırpıda rahatlıkla boşaltır. Zaten herşeyiyle buna meğilliler. Tabi bunlar benim live performnastan çıkarımlarım gene de albümü dinleyip ona göre değerlendirmek gerek.

Adına tavım ben bu grubum. Bi de bikaç Sakaryalı eleman var, toprak çekiyo galba :LOL:
 
"Bi' başka rock" dediler ve gerçekten öyle. Müzikleri ile yaşam tarzlarını birleştirmiş ve oturtmuş tavırlarıyla hem çok iyi birer müzisyen, hem çok iyi birer dost oldular bizde.. Dün gördüm en son vokal Murat'ı ve hala aynı tatta devam ediyordu yoluna, özü bir sözü bir...

11 Ocak'ta albüm sonrası ilk canlı performanslarını gerçekleştirecekler. Şimdiden hepsini tek tek kutlarım, bana göre şahane bir albüm yaptılar...

Onların diliyle söylemek gerekirse,

'Hayırlara vesile olsuN'
 
uzun süredir bekliyordum çamurun albümü,henüz albümü elime geçmedi şehrim nedeniyle :( ...ama en kısa zamanda gelecek inşallahhh.çamuru da şarkılarınıda seviyorum ben...
kliplerini de izledim halim öyle ye çekilmiş,güzel olmuş klipte...
 
Albüm haberini duymuştum ama hiç dinlemedim doğrusu..

Çamur, 1996 Haziran’ında Murat Ak (vokal – gitar – baglama ) ve Çağatay Kadı (elektrik gitar) tarafından Sakarya’da kuruldu. Kurulduktan hemen sonra Ankara’ya giden ikili, bir yıl boyunca çeşitli barlarda sahne aldı.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
albümün hastasi oldum... sadece "yara" adli sarkiya göre yargiladim grubu ama o yargim kendini onayladi. müthis bir albüm olmus bence.
albüm benim en merakla bekledigim albümdü (baba zula, replikas, kurban, athena albümlerinin yani sira)... grubun albüm icin calismaya basladigi haberini aldigimdan beri hemde...
ama bekledigime degmis :)

buarada tarz hakkinda kesin bir fikre vardim. tarzin adi "bi baska rock" :) (grup elemanlari hakliymis)
albümde kemanlar, darbukalar, perküsyonlar kulaga bariz sekilde geliyor ama rahatsizlik vermiyor ve elektro gitar, bass gitar, bateri gibi rock enstrümanlarida duyuluyor (bence). inkar edilemez bir "rockluk" var ama bilmem, farkli bisey, arabesk diyemiyorum ama daha cok rock (bence). vokal cok iyi yorumluyor.

ne diyeyim... uzun süre bikmadan dinleyebilecegim güzel bir albüm olmus :)
 
Yalnız albüm soundu fena diil, arabesk öğeler, yani yaylı çalgılar, darbuka, oryantal tuşlu çalgılar Çamur'un müziğini progressive rock a yaklaştırmış, hoş dinlenesi bi albüm çıkarmış ortaya bence. Başarılar diliyorum kendilerine.
 
bence 11 parçası da keyifli tam arşivlik bir yapım , biraz müziğinde fazla oryantel öğe var biraz bu yüzden su kaçırmış ama keyifli bir albüm,yolları açık olsun.
 
çok kötü ya.dün gece yuxexeste tekrar programında denk geldim de hiç beğenmedim..

eğer yaptıkları rock muzikse baya başka bi rock gerçekten.
 
bu grup yıllardır orda burda varolmaya çalışırken kimsenin umrunda değildi..albüm çıktı ve arabesk damgası gruba yapıştırıldı.. arabesk yada değil.. arabesk yapmak için 9 kişiye gerek yok..

iyi bir albüm ve 'arabesk' kelimesiyle grubun sıfıra düşürülmesi anlamsız..
 
hi_one demiş ki:
arabesk yapmak için 9 kişiye gerek yok..

iyi bir albüm ve 'arabesk' kelimesiyle grubun sıfıra düşürülmesi anlamsız..

Bravo... oryantal ve arabesk tınıları kullanıp progressive rock yapıyor herifler resmen... Benim dinledikçe daha çok hoşuma gidiyo. Bas partisyonları, keman tadında tuşlu çalgılar, gitarların aksak gidip gelmesi felan, live performanstan pek memnun olmayan ben nedense albümden dinledikçe daha bi zevk alıyorum. 11 Ocaktaki performanslarını da mutlaka ve bi kez daha izleyecem.

Ha arabesk ve oryantal öğelerin öne çıktığı rocktan nefret ediyorum diyorsanız ayrı tabi. Biz Erkin Babaların, Barış abilerin, Moğolların kültüründen geliyoruz abiler. Yerelliğin tukaka sayılmasına hiç anlam veremiyorum.
 
Geri
Üst