Dabbe

Duyduğuma göre kimi çevrelerce gercek anlamda ilk türk korku filmi diye lanse edilen henüz gösterime girmemiş bir korku filmi merakla bekliyorum.
gösterim tarihi:10 şubat 2006
yazan ve yöneten:hasan kocadağ
 
Fragmanını izleyebilecegim bir link varmı acep :roll:
Acayip merak ediyorum sanırsam ''dabbetul arz'' ı anlatıyo kıyametin alaametlerinden olan yeryüzüne inecek olan sır dısı varlık ki bide böle bır konu üzerine Türk filmi olması iyiden iyiye merak uyandırıyor insan içinde ..
 
Farkettiyseniz iyice dinden gidiyor bizim korku filmciler:D
Yok cindi yok büyüydü,kıyametti...
Bu arada afişteki dabbe yazısının @ olayına bir anlam veremedim.

d@bbe yazıyordu yaa!!!
 
dabbe ilk görüntüleri ile beni ürküttü açıkçası, en son okul ve büyü'de yaşadığım hayal kırıklığından sonra dabbe'nin nasıl bi film olacağını merak ediyorum, konu cinli perili olmakla birlikte yine de orjinal geliyor kulağa, ben görüntüleri beğendim, bakalım bu kez bi türk korku filminden gerçekten dumur olmuş bi şekilde çıkabilicez mi?
 
asmashingpumpkin demiş ki:
dabbe ilk görüntüleri ile beni ürküttü, en son okul ve büyü'de yaşadığım hayal kırıklığından sonra dabbe'nin nasıl bi film olacağını merak ediyorum, konu cinli perili olmakla birlikte yine de orjinal geliyor kulağa, ben görüntüleri beğendim, bakalım bu kez bi türk korku filminden gerçekten dumur olmuş bi şekilde çıkabilicez mi?
Bence hayır.

Yine kötü bir korku filmi. Sırtını gördüğümüz bir oyuncu birden bize döner ve böööö! :LOL:
Bu tür sahneleri göreli çok oldu, çok basit kurgular. Hala yabancı korku filmlerini taklit etmeye uğraşıyorlar ve onu bile beceremiyorlar malesef. Bu film, Okul, Büyü vs. henüz Şeytan(yerli versiyon) filmini geçememiştir bence. Ki Şeytan'da bir o kadar komiktir zaten.

Birde dikkat ettiyseniz bizim korku filmlerimizde hep cinler, periler, gulyabaniler dolaşmaktadır. Hiç psikopat, seri katil vs. falan yoktur. Yani hep dinsel korku öğelerini kullanırlar, damar korkumuzdur çünkü. :LOL:

Halbuki korku-gerilim tarzında bir sürü kitap var. Bunlardan çok güzel senaryolar çıkar ama nerdeeee...
 
Yav nerden verdinbu linki fragmanından vallahi ürktüm :? Bence güsel bir filme benziyor hani bide gercek olacak bir olay ya ciddi ciddi hafiften tırstım bence ''Okul , Büyü'' gibi sacma sapan korku diye adlandırılan ama komediyi gecmeyen filmlerle kıyaslanmıyacak biseye benziyor gidip izleyelim derim ben ;)

NOT:Tabi izleye bilirsem :? :p
 
İzlemeden birşey diyemem ama fragmanı bazı açılardan etkileyici...Yine klişe şeyler kullanılmış fakat atmosfer diğer filmlerden daha etkileyici....ilerisi için umut verici
 
SiPASTiK demiş ki:
Farkettiyseniz iyice dinden gidiyor bizim korku filmciler:D
Yok cindi yok büyüydü,kıyametti...
Bu arada afişteki dabbe yazısının @ olayına bir anlam veremedim.

d@bbe yazıyordu yaa!!!

tam emin değilim ama dabbe internet olarak tasvir edilmiş diye duymuştum. (duyum kaynağımı tam hatırlayamıyorum)
 
O simgenin kullanılma nedeni filmin konusuyla paralel..Film kıyametin internet aracılığıyla geleceğini savunuyor..Heralde bir kitapta dabbe diye bir sure varmış ve bu sure bunun ipucunu veriyomuş
 
Filmin senarist ve yönetmeni HASAN KARACADAÐ’ın Genetik uzmanı ve eski fizik olimpiyatları şampiyonu olduğunu düşünürseniz ve de Japon korku sinemasında çok önemli başarılar yakalamış olduğunu da hesaba katarsanız D@bbe’nin korkunçluk derecesini tahmin edebilirsiniz...

diye yazıyor sitede... Filmi izledikten sonra millet internetten soğurmuş falan:D
 
Hasan Karacadağın japonyada kısa filmler dalında bir çok ödülü varmış.Genelde oranın korku kültürünü benimsediğini inkar etmiyor.Fragmana gelince ilginç bir filme benziyor.Yanlız Kaan Girgin gibi birisi varsa o filmden hayır gelmez baştan söylim...
 
SiPASTiK demiş ki:
Farkettiyseniz iyice dinden gidiyor bizim korku filmciler:D
Yok cindi yok büyüydü,kıyametti...
Bu arada afişteki dabbe yazısının @ olayına bir anlam veremedim.

d@bbe yazıyordu yaa!!!

evet biraz dini gerçeklere girerek,daha ürkütücü olması amacı taşınıyor sanırım.yani gerçekte var olmadığını bildiğimiz zombi,yaratık vb. karakterlerdense cin,ruh gibi gerçek hayatta da var olduğuna inanılan kavramları kullanarak tırstırmaya çalışıyolar.genel olarak türk filmlerini izlemem ama fragman baya ilginçti.(bi de fragmandaki seslendiren hollywoodumsu bi hava vermeye çalışmasaymış :LOL: )

@ işareti www'den yani dünyayı internette olduğu gibi, örümcek ağı gibi saran bi yerden bu dabbe'nin geleceğini belirtmek için kullanılmış olsa gerek.
 
Duydunuz mu bilmiyorum bu hasan karacadağ denilen adam stv ve kanal7deki abuksbuk programları yapan adammış.Örneğin kalp gözü, sırlar dünyası. bunu duyunca bu filmden hayır gelmeyeceğini anladım ben şahsen konuyu illaki dinle bağdaştırır bu herifler.
 
Giden birkaç arkadaşım filmin çok saçma olduğunu söylediler..özellikle diyaloglarla epey dalga geçmişler...birazda şeytanda olduğu gibi baen gerilme bazende kahkahalarla kopma olayı varmış....bu ilk izlenimden sonra filme gider miyim bilmiyorum açıkçası ama gitmedende yorum yapmak istemem.
 
Geri
Üst