Emre Aydın

pudding demiş ki:
fasulyoo demiş ki:
en çok beklediğim albümm.. :arrow:

yalan söyleme :D panik'e de öyle demiştin :p

şaka bir yana bekliyoruz mart bitti yaa :?


ya bu mesajı atan şahıs ablam olur..aynı bilgisayardan girince böyle oluyor işte.. :x panik başlığına yazan benim..

emre aydına gelince :arrow: süper bi adam..süper söz yazar sesi de süperdir göriciiz bakalım :)
 
- Herkesin sorduğu ve bugünlerde cevabı en çok beklenen bir soru; Nerde kaldı bu albüm ?

Albüm hazır.Hep beraber beklemedeyiz.Kesin bir tarih veremiyorum ben çünkü alamıyorum kesin bir tarih.Sabrını taşırdığımız herkesten özür dilerim ama inanın elimde olan bir durum değil bu.

- Albümün gecikmesi ile ilgili afiliyalnizlik.com diye bir site açılmış ve protesto başlatılmış, ne düşünüyorsun bu konuda...

Hak veriyorum,epey kızdırdık sanırım insanları.Mahcup vaziyetteyim.Umarım bir an önce çıkar albüm de kurtuluruz bu sıkıntıdan.

- Belki bir gün özlersine gösterilen ilgiden memnunmusun, beklediğiniz kadar ilgi gördümü? Klip ve çıkış parçası olarak bunumu seçtiniz?

Memnunum evet,beklediğimizden daha çok ilgi gördü açıkçası.Ama çıkış parçamız belki bir gün özlersin değil.Sıralamada sonlarda geliyor hatta.

- Peki planlı bir kitle genişletme çabası mıydı bu şarkının siteye eklenmesi...

"Biz devam ediyoruz" duyurusuydu.Bilenlerin "albüm ne gibi" sorusuna da "bunun gibi" cevabıydı.Şöyle ki asla tek şarkılık bir albüm değil bu bana göre.Yani biz bi şarkıyı nete bırakalım,tutarsa hemen ona video çekeriz mantığıyla yapılmış bir iş değil.Yalnız şunu da belirtmem gerekir ki bu da bir yoldur ve bunu yapanları eleştirmiyorum.Biz bunu yapmadık diyorum sadece.

- Kaç defa indirilmiş bu şarkı?

50 bin küsürdü resmi siteden indirme sayısı.Bir de msn gibi programlardan insanların birbiryle dosya alış verişi içinde olduğunu düşünürsek 100 bine filan tekabül eder sanırım.

- Bir önceki roportajda alternatif tarzda bir albüm hazırladığını söyledin. sence " Tarz nedir? Rock ve Pop'u ayıran özellikler nelerdir" ?

Albüm akustik gitarların ve glitch seslerin bolca kullanıldığı bir albüm.Türkiye şartlarına göre alternatif bir albüm olduğunu düşünüyorum evet.Sözlerin de müzikal yapı kadar önde olduğu,dinlerken rahatsız etmeyecek orta tempoda bir albüm.Aslında dinlemek istediğimiz gibi bir şey yaptık.Özeti bu.
Pop ve rockın farkında gelince,Rock müzik 90 lardan bu yana gittikçe populer oldugu için çok kesin bir ayırım yapmak oldukça güç.Ama şurada kesin bir fark var ki 70lerin ve 80 lerin rock müzik söylemiyle bugünkü söylem oldukça farklı.Bugün rock denilen müzik toplumsal meselelerden daha uzak.Bir nevi Türk şiirindeki ikinci yeni dönemi yani.ve aslında populer olan bir işe pop denildiğini de düşünürsek işin için çıkmak iyice zorlaşıyor.


- Albüm çıkmadan Yeni Melekte bir konsere çıktın tepkiler nasıldı?

Seyirci çok güzeldi.Üst üste daha önce dinlemedikleri bir sürü şarkı çaldık ama can kulağıyla dinleyip desteklediler bizi sağolsunlar.

- Yeni konserler için albümün çıkmasınımı bekleyeceksin? Bu konserler sadece Büyükşehirlerdemi verilecek.

Hayır.Konserler başladı artık devamı gelir sanırım.Mümkün mertebe çok çalmak istiyorum bu sefer.Şehir ayrımı asla yapmıyorum.

- Albümde kimlerle çalıştın? Aynı kadroyu konserlerde görebilmek mümkünmü?

Konser kadrousunu tam oturtamadım henüz ama albümün produktoru Haluk Kurosman.İlker Baliç(gripin-davul),Cem Bahtiyar(maNga-bas),Tuğrul Akyüz(vega-gitar),Onur Ela(gitar),Yusuf Torun(gitar),Özgür Sarı(göksel-klavye) ve Neslihan Engin(candan erçetin-klavye) albümde bize yardımcı oldular.

- Yusuf Torun çalıyor sanırım konserlerde 6.caddeden kalan tek eleman...

Evet Yusuf Torun konserlerde benimle beraber çalıyor. 6.Caddeden kalan tek eleman :)

- 6.cadde zamanında arabesk cover yapıyodunuz canlı performanslarda şimdi yine devam edecek mi?

Hayır.O konsept 6.Cadde`nindi.Bu albüm hem 6.Cadde albümünden hemde arabesk sounddan oldukça uzak.

- Siteye şiirler ekliyorsun. Yazdığın şiirlerin devamı gelecek mi?

Evet,vakit buldukça temize çekip göndermeye çalışıyorum.

- Bir kitap projesimi var?

Yapmak istediğim bir kaç bir şey var ama bu şeyler yalnızca bana bağlı olmadığı içim mümkün mertebe sessiz kalmam gerektiğini düşünüyorum.Aksi bir durumda,herhangi bir gecikme,bir iptal veya benzeri bir şey olduğunda çok başım ağrıyor çünkü.

-İçten cevapların ve zaman ayırdığın için teşekkür ederiz. Son olarak hayranlarına iletrmek istediğin bir mesajın var mı?

Ben teşekkür ediyorum.Saolsunlar,azıcık daha sabretsinler inanın ben de albümün bir an önce çıkması için elimden geleni yapıyorum.

4 Nisan 2006

Alıntı: http://forum.emreaydin.org/index.php?topic=370.0
 
emre aydın ya ne denirkii...nasıl çıkarmış o cümleleri şaşılır valla sonuna kadar destekliyorum..su album çıksın ya artık:)
 
Geri
Üst