Yngwie Malmsteen Ekipmanı

hocam bi compressor konusunda bir yanlışlık war sanırım konser videolarında 2 tane compressor u yanyana koydugunu flan anlatıyodu youtube da . gosteriyodu flan video da .
 
ahah: ) yok abi sana demiyorum ya ama sitede de baya bi farklı 3 5 tane resim wardi yanlış hatırlamıyorsam en mantıklısı youtube dan bakmak gi geliyo orada anlattıgı bişeyler wardi
 
Malmsteen öyle ekipmanını ezbere bildiğim gitaristlerden değil,o yüzden pek fazla yorum yapamıcam compressor konusunda :) sitesine girmiştim geçenlerde,yenilenmiş.ekipman bölümünde yalnızca bu resim vardı.bende baktım ''Yngwie malmsteen ekipmanı'' yazıyo başlıkta,koyayım dedim resmi :D biraz bodoslama oldu yani
 
Arkadaşlar Malmsteen'nin tonunun ana karakteri kızışmış marshall lambalarıdır. DOD yjm 308 'i booster olarak kullanıyor.
Malmsteenin inanılmaz dip gürültülü bir tonu vardır. Bu nedenle boss un noise suppresor pedalıda loop içindedir.
Ayrıca kompresör de kullanıyor.

Ben Dod yjm 308 i amerikandan aldım. Fender stratımın manyetikleri de dimarzio hs-3 ve dimarzio yjm neck. Bu pedalla yumuşak yada orta sert drive tonları yakalanıyor. Pedal normal boss overdrivelardan farkı eq ayarlarıdır. Midler oldukça yüksek bu pedalda. Zaten pedal üzerinde sadece gain ve volume düğmesi var. Batarya check ışığı bile yok. (bu büyük bir dezavantaj tabii, )

Ayrıca en önemlisi tuşe.
Malmstten kuliste poktan bir 10 watt hindistan marshall amfiyle birebir aynı tonu çıkararak prova yapıyordu. Bir dvd de görüm.
 
marshall plexi olmadan dod 250 veya jcm hiç bir işe yaramaz bu ton için.ana unsur burda amfidir.bu headle her türlü tonu yakalarsınız :D geri kalan ekipman üzerinde konuşmaya gerek yok.çünkü efektlerde marka model farklı bide olsa aşağı yukarı benzer tonlar alınabilir.
 
thrashead demiş ki:
malmsteen'ın ekipmanına sahip olmak isteyenler önce onun sarfettiği emeği sarfedip o üne kavuşmalı. yoksa o aletlere zor sahip olur ;) bence ucuz bir gitarla günde 17 saat egzersiz yapın başka yolu yok sanırım.

bende ucuz bir gitarla günde;okul ve sınaw zamanları bile 2-3 saat,tatil günleri neredeyse 8 saat çalışıyorum.

ilk zamanlar gayet iyi yol aldım ama zamanla kendimi geliştirmem azaldı bunun sebebi sanırım gitar. :D yani bi süre sonra daha iyi bi gitar lazım oluyo bunu ekliyim dedim.ama thrashead e katılıyorum

benim tanıdığım ne adamlar var ,ellerinde jacksonlar,esp ler heba oluyor resmen görgüsüzlük edip fıstık gibi gitarlar alıyorlar ama hakkını veremiyorlar işin sırrını gitarda arıyorlar.hayır bütün iş bizde bitiyor benim gitarımın markası bile yok siyah ojeyle boyadım sıfırı 15 liralık köprü manyetiğim var ama yinede binlerce dolarlık gitarı olan çoğu görgüsüzden iyiyim galiba :D
 
Kaliteli gitarlara sahip olanlar görgüsüz mü oluyor şimdi ?
Parası olan istediği gitarı alır adam kaliteli bir gitarla başlamak istiyorsa müzik hayatına görgüsüzlük etmiş oluyor o zaman demek.
 
HulkEkmek demiş ki:
Kaliteli gitarlara sahip olanlar görgüsüz mü oluyor şimdi ?
Parası olan istediği gitarı alır adam kaliteli bir gitarla başlamak istiyorsa müzik hayatına görgüsüzlük etmiş oluyor o zaman demek.

Katılıyorum. Yine de bir halt çalmasını bilmeyip te aldığı binlerce dolarlık ekipmanı gece gündüz ağzınızın içine kadar sokmaya çalışan görgüsüzler de yok değil. :LOL: Ama genelleme yapmak yanlış olur. Bir kafede oturursunuz o görgüsüz arkadaşınız 2 saat gitarının kıvrımlarının kaç yüz dolar olduğunu anlatıp, sizi çatlatmak için tüm varlığını ve benliğini ortaya koyar. Gözleriniz kaymış bıkmış bir halde evet abi anladım abi şugar aletmiş abi dersiniz. :LOL:

Israrla evine davet eder ve zorla ısrarla gittiğiniz evde ekipmanlarını sabaha kadar anlatıp kaça aldığını, Türkiye de bir tek onda böyle bir alet olduğunu anlatarak ekipmanlarıyla sizi taciz eder durur. :LOL:

Bu da yetmez forumlara girer başlıklar açar, milletin ağzını sulandırır.

Yani çokkk nadir de olsa böyle görgüsüzler de var, yaşadım biliyorum. :LOL:
 
Öncelikle ton isteyen,soran insanlara neden hep onun gibi çalman gerek derler anlamam (Sanırım kişiler kendini usta göstermeye çalışıyo.. Derin düşünüp daha iyi anlamak lazım tabi sadece bu sebeplemi diyolar)

Yani ben şahsen hiç daha "yaa ben malmsteen gibi çalamıyoruuumm" diyeni görmedim.. Biri böyle derse bu lafı direk yapıştırın ama insanlar ton soruyor arkadaşlar tooon :D
-----------------------------------

Tone parmaktadır efekler sadece renk katar gibi cümleyi söyleyen joe satriani dir.. Tabi o çalış tekniğinden bahsediyor..

Çünkü bu cevabı; yaptığı bi radyo yada chat programında birisinin "tüm ekipmanlarına sahibim..Gitar pedal amp vs. ama hala senin sound daki o smooth,flu tonu alamıyorum" demesi üzerine söylemiştir.. Sonrada fulltone ürünlerini dene yazmıştı..

---------------

Ayrıca o gördüğünüz malmsteenin soyunma odasındaki amfi full lambalı bi amfidir.. Öyle sıradan hindistan malı değildir.. Tabi böyle şeylere aldanmamak gerek. Sizce malmsteenin ihtiyacı varmı soyunma odasında egzersiz yapmaya :D O odada o amfiyle çalması için ne kadar ücret aldı tahmin bile edemiyorum... İnsanlar demeliki "o ton için kesin Marshall gerek.. Ayrıca bak adam küçüktende alıyo o tonu.. Demekki işin sırrı marshall " Reklam heryerde reklamdır..

------------

Tona gelince; setuptaki onlarca şeye aldanmayın.. Malmsteen kullanmıyor onları.. Boss gelir malmsteenin menejerleriyle anlaşır.. Sonra Yere koyarlar bi delay,chorus,flanger her neyse,,sonra olur adı malmsteen kullanıyo..

**** Kesinlikle vintage bi full lambalı amfi gerekiyor başta.. Sonrada single gitar ve booster
 
Malmsteen konusundan biraz çıkıp, belki genel birşey söyleyecegim, gerekli hissettiğim için yine, başka bir konuda da yine benzer bir görüş paylaştım.Şöyle başlayayım.
Her zaman benim mantığım da, iyi çalmak gerek ki sahip olduğun iyi ekipmanın, gitarın hakkını verebilesin olmuştur fakat bir insan diyorsa mesela; işte tonumdan memnun değilim, ya da şu pedalı şu amfiyi alacağım, imkanım da var diyorsa, bunun üstüne karşıdaki insanların hemen, "ya işte bi önce şöyle çalda bilmem nede, sen Van Halen mısın, Friedman mısında, ne gerek varda şimdi onlara da" gibi, bir yaklaşım sergilemesi, tamamen savunma mekanizmasıdır, o adamın orda öyle bir cevap vermesi, tamamen kendi egosunun dikine gitmektir, cok gereksiz görüyorum, öyle durumlarda insan cool halini koruması, "anladım bütçen varsa tabi şöyle şöyle bişey alabilirsin tavsiye ederim" şeklinde bir tavrı olması gereklidir, arkadaş çevreleri arasında ki embesil tartışmalar da hep bu konular üstündedir zaten bilen bilir, dediğim gibi, okadar üstelememek gerek bu mevzuyu cok yanlıs, alabiliyorsa bırak arkadaş alsın iyi gitarınıda, ekipmanınıda, parası var sanane ki dimi ? Yani boşver iyi çalıp çalmayacağına o adam karar versin, gurur meselesi haline getirmek, bukadar abartmak bu gitar vs muhabbetlerini cok anlamsız salakça gelir her zaman bana. Bazı şeyleri aşmak gerek .
 
Malmsteen'ın bir videosu vardı youtube da. Gitara yeni başladığımda onun bir videosunu açtım videoda lesson yazıyordu. İzledim ve gitardan soğudum. İnsan o videoyu koyup lesson yazar mı? Adam resmen artistik şov yapıyor. Hiç sevmedim bu adamı bunu ve türevlerini hiç sevmem bunlar gitarı müzik için değil spor olsun diye çalıyorlar hehe. Kirk'in attığın en beter solo bile bununkinden daha duygulu. (Ortalık kızışsın diye böyle yazmadım hep bunu söyleyesim gelirdi yeri gelmişken söyleyeyim dedim:)
 
bende ilk başladığımda arkadaştan vcd sini almıştım. ilk vcd zamanlarıydı ne heyecan yapmıştım. :D gece gündüz o videoları izledim. beni soğutmadı o videolar hani birşeyde öğrenmedim onlardan ama kulağımı açtı zevk aldım izlerken, hırs yaptırdı bana.
ekipmana gelince, malmsteen in tonu bana herzaman berbat gelmiştir heleki bu ekipmanları gördükten sonra şok oldum. bu aletleri kullan ve böyle bir ton al. anlamsız geliyor bana. çok orjinal bir tonu yok bence.
 
matushella demiş ki:
bende ilk başladığımda arkadaştan vcd sini almıştım. ilk vcd zamanlarıydı ne heyecan yapmıştım. :D gece gündüz o videoları izledim. beni soğutmadı o videolar hani birşeyde öğrenmedim onlardan ama kulağımı açtı zevk aldım izlerken, hırs yaptırdı bana.
ekipmana gelince, malmsteen in tonu bana herzaman berbat gelmiştir heleki bu ekipmanları gördükten sonra şok oldum. bu aletleri kullan ve böyle bir ton al. anlamsız geliyor bana. çok orjinal bir tonu yok bence.

Malmsteen'in tonu ekoldür.Piyasada ki birçok neo-klasik metal gruplarının gitaristlerinin kullanmış olduğu bir tondan bahsediyoruz..
 
Geri
Üst