Fotoğrafcılık

Bana göre kullanması bilinirse 7mp üstü her kamera ile güzel işler çıkarılabilir ben 2007de dijitalle başladım sonra yarı prof. en son dslra geçiş yaptım şimdi analog kullanıyorum bir aydır
 
hiçbir zaman yetmez :)
slr alırsın, zoom lens istersin. zoom lens alırsın sonra makro istersin. makro alırsın, portre için 50mm istersin. slr yetmez, full frame slr alırsın. o da yetmez astronomi çekimi istersin, yıldızlar çizgi olur. öğrenirsin ki dünyanın dönüşü fotoğrafını etkiliyor. starpointer istersin. GAS'a dönüşür. tonla para harcarsın, taşıması, lens değiştirmesi zorlaşır, seni soğutur.

gördüğüm kadarıyla ufak tefek eklentileri var, çok işine yarayacak şeyler değiller. çok gerekli değil.

sanıyorum yeni başlıyorsun. eğer ki bunu bir hobi haline getirmek istiyorsan benim tavsiyem bu cihazı bir süre kullanman.
point&shot çekimi kullanmamaya çalış. cihazının manuel çekilebilmesi lazım, mümkün olduğunca kullanmayı dene. kompozisyon oluşturmayı öğren, kompozisyonu olan fotoğrafların daha hoş geldiğini göreceksin. bunun için de çeşitli fotoğraf siteleri var. buradaki fotolara bakabilir, benzetmeye çalışabilir ya da çekip amatör fotoğrafçıların oluşturduğu sitelere yükleyerek yorum isteyebilirsin.

cihazın raw(ham) fotoğraf çekiyorsa bu şekilde çekmeni tavsiye ediyorum. jpeg sıkıştırılmış imaj, renk ışık düzeltme yeteneği azdır, zaten otomatik işlenen bir proses, seni temsil etmeyecek. photoshop'un raw eklentisi ile 2-3 dakikada renk-ışık dengesini sağlarsın(bu eklenti manipülasyon eklentisi değildir). böylece jpeg'in yapmacıklığından uzaklaşılabilir.
 
eğer video çekmek için kullanacaksan fotoğraf kameraları, uzun ve profesyonel çekim için çok uygun olmaz. süreleri ve bazı yetenekleri video çekim modunda sınırlandırılmıştır. çünkü sensör ısınır ve noise ile hot pixel yapmaya başlar. yine de günlük kullanımda ve kısa çekimlerde işini görür.
 
çok sevdiğim ve saygı duyduğum bir sanat alanıdır.Uygulama kısmında her ne kadar iphone+vscocam ile faaliyet göstersem de.. :D
 
Geri
Üst