bence makro çekime geçmeden önce kendini teknik olarak makinanda geliştir zaten d40x bunun için uygun bir başlangıç.ve daha sonra ilgi alanın doğrultusunda makro çekime yönelirsin gerekli aksesuarlarlanef-i demiş ki:bende de nikon D40X var ve 18-55mm lens
1 buçuk yıl oldu sanırım fotoğraf çekmeye başlayalı ama birtürlü vakit ayıramıyorumbu sene tez di vizeydi finaldi ve en sonunda stajdı derken öylece yattı makinam.. arada kulübün gezileri sayesinde elime alabildim
makro çekmek istiyorum ama bitürlü karar veremedim
fotoğrafı herşeyiyle öğrenip o şekilde mi başlasam yada iyi bi lens alıp makroya geçiş mi yapsam?
ne önerirsiniz arkadaşlar??
kocabebek16 demiş ki:sanat degıldır sanat dedıgın bılım ve teknık gıbı seylerdir
akarsur demiş ki:Fotoğrafçılık sanat evet ama çok düştü.Düştü derken eline fotoğraf makinesi alan kendisini fotoğrafçı ilan ediyor,herkes bu işten anlıyor.Gerçekten anlayanlar karambole gidiyor![]()
Kameranız slr-like denen kategoriden. Yani lensleri sabit, değişmiyorBiraz hortlatmış olacağım ama yardıma ihtiyacım varbir youtube kanalı düşüncem var ve bir akrabamın hediye ettiği Canon powershot s5 is kamerayı kullanmak istiyorum. Bana yeter mi yoksa lens filtre vb. Alınmalı mı ? Yardım ederseniz sevinirim.