Turgut Berkes

Evet .... En sonunda....

2. Albüm Geliyormuş.... 2. albümde yer alacak şahıstan duydum çok sevindim uykularım kaçtı... En az kendi albümün çıkışı gibi heyecanlandım....
 
turgut berkes adını ılk -kapagında sırf cıplak bır kadının sahılde uzanmıs ve bence tamamen sanatsal bı fotografı- yuzunden yasaklanıp tekrar pıyasaya cok az suruldugu zaman dost da gormustum,merak ettım aldım,nar gıbı pazardan aldım bır tane eve geldım bın tane seklınde ıcınden yavuz cetın,tarkan gozubuyuk gıbı kımler cıktı kımler...ozellıkle forumdakı bır arkadasın da nıck ı olan mıranda harkulade bır sarkı...ınsan dınlerken bıle o askı hıssedıyo ıcınde turgut berkes kım bılır nası yasamıs...ıkıncı album haberını ogrendıgımde cok mutlu oldum,bırıncısı gıbı ıkıncısını de kımseye odunc vermıyıcem noolur noolmaz bı sekılde bu da bı hazıne :) amerıkada yasadıgını duymustum acaba amerıka orıjınlı bır album mu olucak bılen kımse var mı?
 
ne zaman çıkıyor acep?? heyecanlandım şimdi.. oysa ne zor bulmuştum kara kutuyu. hatta dayım alacaktı bulsaydı, iyi ki de bulamamış. kesin yanlış anlar konuyu sünük sünük ederdi. yine de ben eşe dosta değil de akrabalara gidiyorsam kalmak için sadece kaseti alıp kapağını bırakmak zorunda kalıyorum :( çünkü tip tip bakanlara açıklama yapmak gayet sıkkınlık getirisi bi hadise.
 
berkes ve aymazlık

Berkesi bu ulkede herkesin bilmesini isterdim, kaliteli ve değerli yapıtlar dinlemek isteyen herkesin...Berkes gibi bir deger kac kere daha gelecek ki bu ulkeye..Eger bu siteye giriyorsa kendisinden tek ricam var, bilgi birikimini, yetilerini paylasmasi, bir okul da olsa bu, ya da bir internet sitesi veya ne bileyim bir toplantı silsilesi....bizlerle paylasması...
ileride Berkesten ogrendim diyen insan sayısının 10lar100ler degil, 1000ler 10000ler olmasıdır dilegim....bu ulkede platformlar bilenlere degil, hicbilmeyenlere kalmıs, muzik dersi verenlere bakın, televizyona cıkıp muzik, beste, kalite hakkında yorum yapanlara bakın....Berkes hayatımda ilk kez bir sanatcının fanı olmama neden oldu...hem de sadece bir albumle...ve hayatı hakkında duydugum birkac cumle ile...
bir surpriz yakında canlı olarak Berkesi o guzel grubu ile birlikte deneme fırsatı bulacakmısız....duyurulur...
 
turgut berkes; zaten dinlemeye başlar başlamaz kalitesini, birikimini hissedebileceğiniz bir insan. paylaşmış ve buna şahit olmuş bu kadar çok insanın olduğunu görmek çok sevindirici ve kaliteli müzik adına gerçekten çok umut verici...

ama daha da güzeli, yıllardır kara kutu nun tadı damağımda kalmış ikinci albüm beklerken, sonunda turgut berkes i canlı dinleme şansına erişmekti... ki geçtiğimiz barışa rock ta buna şahit oldum. konser üzerine söyleyebileceğim en net cümle, turgut berkesin kesinlikle festivale damgasını vurduğuydu. en iyi ve en keyifli performans onundu, fakat en doyurucu diyemeyeceğim, çünkü maalesef çok kısa süre kaldı sahnede. hani gerçek anlamda "tadı damağımızda"... umarım bir gün bu şansı tekrar elde edebilirim...

bu arada geçen güne kadar kara kutu zihni müzikte satılıyordu, fakat son cd yi arkadaşım almış, yine de kadıköyde sorun derim ben, depolarda kalmış olabilir...
 
kaybettiğim(kaptırdığım:() albümün yenisini bulamam die çok kormuştum ama...getirttik valla cd istedim kaset geldi ama olsun :)

ikinci albüm için çalışmaktaymış turgut abimiz...şöle ilk albüm tadında yeni bişiler dinlemek güzel olur şu sıralar...

kış neden var ?
 
Turgut Berkes, 3 Aralık cuma gecesi Ankara Saklıkent'te... Alt grup olarak 84'ün sahne alacağı gecede Berkes'e davulda Timur Kurşunoğlu, bas ve obuada Ayça Sarıgül, elektrik gitar ve vokalde Faruk Kavi eşlik edecek. Ayrıntılı bilgi www.saklikent.com/detay13.htm 'den alınabilir.

Uzun zamandır beklediğim bir konserdi ama benim o haftasonu için İstanbul planlarım vardı yaa.. :cry: Benim için talihsiz bir tarih. Ya en azından yaza kadar İstanbul'u göremeyeceğim ya da Turgut Berkes'i... of ki ne of! :(
 
turgut berkes 25 kasım 2004'te istanbul jazz cafe'de sahne alacaktır.. 3 Aralık 2004'te de yukarıda miranda'nın bahsettiği gibi saklıkent'te konser verecektir..

bu arada turgut berkes amerika'da yaşamıyor... :))
 
bakınız albüm : KARAKUTU. albümde 7. sarkı hariç tüm sözler Berkes'e ait.süper bir albüm olması için Turgut Berkes her ne kdr yeterliydiyse de bu albümü tapılası kılan diğer isimleri sölemeden edemeyeceğim benim için çok önemlidir kendileri.
Sarp Özdemiroğlu,Volkan Başaran,Yavuz Çetin ":("
,Tarkan Gözübüyük,Can Şengün,Gürcan Konanç,Gota Yashiki,Berna Keser ve Göksel.
 
bunca zaman yazılmamış turgut berkes gibi bir üstad için :(
bu kişi inanılmaz bir müzisyen bana göre.elinden çıkan sözler herkesin bildiği ama şarkıda kullanmayı akıllarından bile geçirmeyeceği tarzdan şeyler.müzikler gerçekten kulakta kalıcı ve dolu ezgiler bence.

turgut berkes sadece müzisyen olarak değil,insan olarak da on parmağında on marifet bir kişi.çeviri yaptığını bilmiyordum ben ama albüm kapağı tasarımları gerçekten dikkat çekici.her ne kadar "kutu" albümü kapağındaki resim yüzünden toplatılsa da QrBaa_M nickli arkadaşın da dediği gibi o resim gerçekten de çok güzel bir sanatsal çalışma.ayrıca turgut berkes pilli bebek'in '99 yılında yayınladığı uyandırmadan albümünün de kapak tasarımcısıdır.bunun dışında uyandırmadan albümünde kayıt,yapım ve menejerlik sıfatlarını da üstlenmiştir.

miranda benim de favori turgut berkes parçamdır.girişine bitiyor,çıkışına hasta oluyorum. :)

saygılar&sevgiler...
 
websize3zd.jpg
 
Berkes'ten Yeni Şarkılar..!

karakutu1vi.jpg


turgut berkes - vokal / gitar
berkant çelen - elektrik gitar
ayça sarıgül - bass
onur başkurt - davul

Turgut Berkes, 2000 yılında "Kara Kutu Projesi"ni yayınladı. bu albümde Tarkan Gözübüyük, Yavuz Çetin, Can Şengün, Volkan Başaran, Sarp Özdemiroğlu, Göksel.. gibi pek çok isim birlikte çalıştı.. Albüm türk rock müziği adına oldukça başarılı olmuştur sınırlı sayıda basılan bu albümü müzik marketlerde bulmak biraz güç.. şimdilerde Turgut Berkes, Karakutu adını verdiği grupla çalışmalara devam ediyor..

Turgut Berkes'in ve grubun yeni çalışmalarını dinlemek isterseniz bugün yayına giren (31 mayıs 2006) http://www.turgutberkes.com adresini takip edebilirsiniz..

Albüm çıkartma gibi bir derdimiz olmadığı için yeni şarkılarımızı kaydettikçe sitemize koyacağız ve koyduğumuz her şarkıyı download edebileceksiniz.

Ayrıca her ay yeni şarkıyla birlikte, o ay konulacak olan şarkının görselleri için farklı sanatçılar özel çalışmalar hazırlayacaklar..

Bu ay ki şarkımız -ve aynı zamanda bu projenin de ilk şarkısı oluyor- "Hep Sen Vardın". Bu şarkının görselleri ünlü çizerimiz İlban Ertem tarafından hazırlanmıştır..

Ayırca yukarıda bahsettiğim bulunması zor olan, Turgut Berkes'in ilk albümü Kara Kutu Projesi'nin şarkıları da sitedeki Karakutu 2000 linkine tıklanarak indirilebilinir.
 
Şu günlerde yapılacak iş mi bu? :D Berkes yine çok cool :) (Bu kelimeyi pek sevmem ama daha iyi anlatacak başka kelime de yok sanırım)

Emeği geçen herkesin ellerine sağlık. Teşekkürler...
 
Geri
Üst