Murat Çelik

Antibiyotik demiş ki:
uveys demiş ki:
Kendisi solo bi albüm yapmıştı galiba ,ney,akustik g,def gibi aletler kullanmış alan dinleyen var mı ?nasıl acaba.Bi de gerçekten aşırı dinci mi olmuş?Peki sebep ne?Teşekkürler

insan hiç bir şeye inanmazsa boşluğa giriyo bi müddet sonra.sonra en ufak bi şeyde inanç sahibi oluyo.mç de bu şekil.hayatını film gibi yapmışlardı kanal 7 de izlemiştim.şarkılarına kitabına dini çok sokmasını pek sevmiyorum.

bu inanç meselesinde ne dediğini anlamış değilim. murat çelik röportajda olduğu gibi her zaman bir gücün olduğu hissettiğini söylemiş.bu bahsettiğin en ufak şey o kadar ufak olmuyor bence. senin kafanda böyle bir düşüncenin yer alması da ilginç açıkcası. çünkü anlattığın şey pek tatminkar bir açıklama olmamış. bana murat çelik'in bir parçasını söylermisin din temalı olan? kitabından bahsetmiyorum.
 
Forumu baştan sona okuyacak olursan kim olduğu hakkında fikir sahibi olabilirsin. Yine de aklına takılann şeyler olursa sor, ama kolaycılığa kaçma 8)
 
apranax demiş ki:
murat çelik kimmi bugüne kadar hiç duymadığına inanamıorum tamam diğer sanatçılar gibi çok tanınmış olmayabilir ama murat çelik'in seyyah şarkısı çok ünlü hiç olmassa seyyah şarkısını duymuş olman gerekio nese bu başlığı baştan sona okursan tanırsın murat çelik'i
 
seyyahersn demiş ki:
apranax demiş ki:

popüler olmayan ve özel dinleyicileri olan bir SANATÇI

"Beyoğlu'n da dükkanlar artık en çok satanı çalıyor"

diyor kendisi :)

beyoğlunda bir öğle vakti!

emin ol adın gibi biliyosun,sadece sevdan bir ateşi bilipte kendine düş sokapğı hayranı diyen ve murat yıl. ve murat çelik kim diyenler gibi biliyosun!Ama onu bilinmemesine çok şaşırıyorum,dinleyrnler bili,radyo d de yayınlanan maksimum rock adlı programda tam bir yıldır listede ve ilk beşten aşağı hiç düşmedi!öyle biri işte murat çelik!

Yönetici Uyarısı: Ardarda yazdığınız iki mesaj tek mesajda birleştirilmiştir. Forum kurallarını okuyunuz.
 
antibiyotik olunda abi benim okul başladı hatta ilk dönem bitmek üzere ve ben Şu an Erzurumdayım biraz geç geldi bu yardım eli
abi bilare görüşelimizmirin yabancısıyım çünkü
geri döndüğümde bi pm çakarım
 
müjde murat çelik'in mart ayında yeni albümü çıkıyor ankara sanatoliada verdiği bi konserde bu müjdeyi vererek sevindirdi bizleri..
bence yeni albüm baya bi sağlam olcak bekleyelim ve mutlaka görelim derim...
 
su düşleri-99( murat çelikin solo albümü) çok üst düzeydir ülkem koşullarında...rock dinliyorum diyenlerinde mutlak tarafından edinmesi gereken bir albümdür!!!beyoğlunda bir öğle vakti müthiştir!!! su düşleri,düşmurat olayı aşan şarkılardır!!!

beyoğlunda dükkanlar artık en çok satanı çalıyor...

bu cümle her şeyi açıklıyor zaten...seyyaha gelince su düşleriyle pek de kıyaslanamaz...yok pek değil hiç kıyaslanamazbir kere çok sade...(cdnin içerisinde şarkı sözleri yazmayacak kadar-bir de murat çelikin söze dair ne önem verdiği malumunuzca bilinir düşünün gerisini...)bunun yanında sound anlamında su düşleriyle hiç örtüşmüyor rocka dair su düşlerinin verdiği doyuruculuktan eser yok!!!bu albüm kötü demek mi???kesinlikle,kötü değil...oldukça iyi bir albüm bana kalırsa...murat çelikin kendi iç dünyasındaki gelgitleri albüme o denli yansımış ki sadelik lafı az gelir bu albüme dair...beni bu alemde bilen biliyor,ben yapacağımı yaptım der gibi bir durum sezdim şarkılarda- ne kadar doğru bilemesemde...sonuçta,seyyahın hayal kırıklığı olduğunu düşünmeyenlerdenim...tabi ki bir su düşleri değil...bence o albüm çok özel ve farklı...

şu konu murat yılmazyıldırıma da uğrasın istedim birazcık...iki muratın da iyi müzisyenler olduğunu söylemeden geçmeyelim...onunla uzun uzun konuşmuştuk demiştim ki ona kırık yelken(2000)murat yılmazyıldırımın en iyi albümüdür!!!bir kırık yelken daha çıkmaz o da gülümsemişti-hakikaten çıkmıyor bir 93 albümü vardır dssnin'' albeni yar-hoşçakal-seni tanımayan yok bu şehirde'' bu tarz şarkılar çıkmıyor artık...ben de cennetle birlikte takibi bırakanlardanımyok bir değişiklik-aynı tarz albümler çıkıyor 10 ayda bir de devamı geliyor tekdüzelik var yapılan işlerde...kendini tekrar var yenilememek var...murat yılmazyıldırımın kapasitesini bilmesem,bu tarz eleştri getirmem zaten...bir'' veremem sana acımı''tam anlamıyla bir rock şölenidir!!!bir klasiktir,insan devamını bekliyor doğal olarak...bu,8 dakikalık müthiş şarkının sözlerini de yazayım tam olsun valla...

sözcüklerim bulur aşığın ateşini
yıkar gider beni ölüm gibi
bakışların deler içimdekileri
kaldırıp atar beni ceset gibi

arayıp bulmak neyi değiştirir
karşımda duruyor suretim
gülü bitirir.........

veremem sana acımı
kirlenir dünya
şehrin boş sokakları
islanır gözyaşıyla
kovalar arabalar
arkamdaki aynayı
kırılınca biter anlarım
düşümdeki rüya

yollarım yorar yarin günahını
döver olur beni boş kitap gibi
hüzün aşkınadır aşık uykularım
sever olur beni hançer gibi

arayıp bulmak neyi değiştirir
karşımda duruyor suretim
gülü bitirir..........

veremem sana acımı
kirlenir dünya
şehrin boş sokakları
islanır gözyaşıyla
kovalar arabalar
arkamdaki aynayı
kırılınca biter anlarım
düşümdeki rüya

veremem sana acimi....

bana göre dssnin en iyi şarkısıdır!!!fazlaca dinlenildiğinde bünyede ağır hasar bırakabilir,bende nefes darlığı etkisi yapıyor söz ve müziğin bu denli iyi uyum sağladığı fazlaca şarkı yapılmıyor ülkemde...ender iyi örneklerden... :twisted:
dssnin ilk albümü ayrıcalıklıdır benim yanımda :evil:
 
dediğim gibi
murat çeliğin su düşleri albümü
opeth damnation kalitesinde bi slow albümdür
yenisi yolda sağlam bi organizsyon ile konser turnesine çıkıyor Murat Abi
klipte gelecek sanırım
 
Dün Kartal Hasan Ali Yücel de kendisiyle buluştuk. Öksürüyordu çok hasta olduğunu söyledi. Fakat biraz da numaradan abarttı. Beklediğim halde su düşlerini söylemedi. Seyyah'ı herkes yırtındıktan sonra söyledi. Sevdan bir ateş söledi. Daha doğrusu seyirciye söyletti. 7 den 70 e bir ağızdan söylendi. (genç kızlarımızın özellikle Türbanlı genç kızlarımızın çoğunmlukta olduğu bir konserdi) Düş sokağı sakini çok soğuktu seyirciye defalarca kıçını döndü. Şenol arkadaşımız geçmiş olsun diye bağırınca konser açılışında oda teşekkür ederim diye yanıtladı. Bir kız arkadaşımızda kıçını döndüğü anlarda Murat biraz yüzünü dönde yüzünü görelim. Seni izlemeye geldim. Kıçını değil diyince bütün salon yarıldık. Renkli bir geceydi. Grup üyeleri harika çaldılar. Güzel bir performans vardı. Murat gene ilahi tarzına geçti. Özellikle konserin 2. yarısı abarttı. Eski şarkılarını dinlemek isteyen benim gibileri hayal kırıklığına uğratsada eylenmeyi başardık. 3 ay sonra yeni album çıkaracakmış. Duymadığım 2 şarkı söyledi. Sanırım yeni albumdendi.
 
Murat abiyi cok severim, cok özel bir insan, tum kayıtları, albumleri vardır ben de. Gecen sene Eskisehir deki konserlerinden sonraki gun Afyon da konserleri vardı onlardan once oraya uctum orda da izledim onları :)
(Bir de gecen sene Ahmet Nebi Saylan vardı ona gitarda eşlik ediyordu hala onunla calıyor mu bilmiyorum).
Neyse, konser organizasyonlarını sanırım "Temmuz" diye bir sirket duzenliyordu hatta "wwwtemmuz.org" dan da takip edilebiliyordu su an nerden takip edebiliriz konser programlarını?
 
Murat abiyi inanılmaz takdir ediyorum..Seyyah ve Su Düşleri albümü gerçekten başlı başına birer şaheser diye düşünüyorum..ben ve benim gibi onun diğer dinleyici kitlesi onu daima destekliyoruz..

ayrıca,www.dssyiz.biz sitesinden güncel konser zamanlarını öğrenebilirsiz.
 
Geri
Üst