su düşleri-99( murat çelikin solo albümü) çok üst düzeydir ülkem koşullarında...rock dinliyorum diyenlerinde mutlak tarafından edinmesi gereken bir albümdür!!!beyoğlunda bir öğle vakti müthiştir!!! su düşleri,düşmurat olayı aşan şarkılardır!!!
beyoğlunda dükkanlar artık en çok satanı çalıyor...
bu cümle her şeyi açıklıyor zaten...seyyaha gelince su düşleriyle pek de kıyaslanamaz...yok pek değil hiç kıyaslanamazbir kere çok sade...(cdnin içerisinde şarkı sözleri yazmayacak kadar-bir de murat çelikin söze dair ne önem verdiği malumunuzca bilinir düşünün gerisini...)bunun yanında sound anlamında su düşleriyle hiç örtüşmüyor rocka dair su düşlerinin verdiği doyuruculuktan eser yok!!!bu albüm kötü demek mi???kesinlikle,kötü değil...oldukça iyi bir albüm bana kalırsa...murat çelikin kendi iç dünyasındaki gelgitleri albüme o denli yansımış ki sadelik lafı az gelir bu albüme dair...beni bu alemde bilen biliyor,ben yapacağımı yaptım der gibi bir durum sezdim şarkılarda- ne kadar doğru bilemesemde...sonuçta,seyyahın hayal kırıklığı olduğunu düşünmeyenlerdenim...tabi ki bir su düşleri değil...bence o albüm çok özel ve farklı...
şu konu murat yılmazyıldırıma da uğrasın istedim birazcık...iki muratın da iyi müzisyenler olduğunu söylemeden geçmeyelim...onunla uzun uzun konuşmuştuk demiştim ki ona kırık yelken(2000)murat yılmazyıldırımın en iyi albümüdür!!!bir kırık yelken daha çıkmaz o da gülümsemişti-hakikaten çıkmıyor bir 93 albümü vardır dssnin'' albeni yar-hoşçakal-seni tanımayan yok bu şehirde'' bu tarz şarkılar çıkmıyor artık...ben de cennetle birlikte takibi bırakanlardanımyok bir değişiklik-aynı tarz albümler çıkıyor 10 ayda bir de devamı geliyor tekdüzelik var yapılan işlerde...kendini tekrar var yenilememek var...murat yılmazyıldırımın kapasitesini bilmesem,bu tarz eleştri getirmem zaten...bir'' veremem sana acımı''tam anlamıyla bir rock şölenidir!!!bir klasiktir,insan devamını bekliyor doğal olarak...bu,8 dakikalık müthiş şarkının sözlerini de yazayım tam olsun valla...
sözcüklerim bulur aşığın ateşini
yıkar gider beni ölüm gibi
bakışların deler içimdekileri
kaldırıp atar beni ceset gibi
arayıp bulmak neyi değiştirir
karşımda duruyor suretim
gülü bitirir.........
veremem sana acımı
kirlenir dünya
şehrin boş sokakları
islanır gözyaşıyla
kovalar arabalar
arkamdaki aynayı
kırılınca biter anlarım
düşümdeki rüya
yollarım yorar yarin günahını
döver olur beni boş kitap gibi
hüzün aşkınadır aşık uykularım
sever olur beni hançer gibi
arayıp bulmak neyi değiştirir
karşımda duruyor suretim
gülü bitirir..........
veremem sana acımı
kirlenir dünya
şehrin boş sokakları
islanır gözyaşıyla
kovalar arabalar
arkamdaki aynayı
kırılınca biter anlarım
düşümdeki rüya
veremem sana acimi....
bana göre dssnin en iyi şarkısıdır!!!fazlaca dinlenildiğinde bünyede ağır hasar bırakabilir,bende nefes darlığı etkisi yapıyor söz ve müziğin bu denli iyi uyum sağladığı fazlaca şarkı yapılmıyor ülkemde...ender iyi örneklerden... :twisted:
dssnin ilk albümü ayrıcalıklıdır benim yanımda :evil: