Fender Beni Bitirdi Beyler

hocam goruntu degıl cıddı cıddı gıtar ogretmenımle bırlıkte denedık adam bıle sasırdı 600 lıralık bır gıtar ıcın 2000 lıralık kalıte var meksıkalardan az daha ıyı belkı bıze oyle denk geldı ama denemelı herkez cınlıler yapıyor
 
Arkadaşlar,

Konu farklı bir noktaya gitmeye başlamış ancak Alım-Satım forum unun aşağıdaki kuralını hatırlatmakta fayda var...

24) Turkrock Alım-Satım forumunda, taklit (imitasyon, fake, çakma, replica...) ürünlerin satışına ilan açıklamasında açık bir şekilde belirtilse dahi izin verilmez. Bunun nedeni bu tür aletlerin piyasada dolaşmasını bir nebze olsun azaltmak ve aletler el değiştirirken tecrübesiz arkadaşlara hayalini kurdukları ürünlerin orijinal diye taklitlerinin satışının önüne geçmektir.

Sevgiler ve saygılar...
 
Tüh bee! Gibson'a param yetmiyor diye boşu boşuna o kadar kastırıp, sabredip Greco Custom LP almışım desenize! Baba Ali'nin birbirinden kaliteli gitarları dururken Greco senin neyine a ahmak Hakan Efendi!! Elin oğlu gibi sahte gitar alacak kadar akıl sahibi olamadın bir türlü!! :D

Bakın, dostlar, şaka bir tarafa.Sahte gitar emek ve marka hırsızlığıdır. Önce bunda bir anlaşalım. Nasıl ki alış veriş kısmında sahte gitar satmak bu hırsızlık sebebi ile yasaksa, tavsiye başlığı altında da tutup sahte gitar önermek de ahlaksızlıktır. Siteye yüklenen resimdeki gitarın geleceği de şüpheli ki o sitede bu yönde şikayetler var. Tutar da uyduruk, az buçuk dış görünüş haricinde kötü hatta alakasız bir gitar gelirse ne olacak? Zararı karşılayacak mısınız sayın @atlantigue2a ? Sanmıyorum. O zaman etik dışı davranışlardan kaçınalım.

Gelelim başlığın konusuna. Arkadaşım, gördüğüm kadarı ile senin çalman gereken gitar Strat. Tele değil. Tele bambaşka bir alem. Hiç bulaşma şimdilik.

Bitirilmen konusuna katılmıyorum, tavsiyelerimizle şahlandırıp seni ve bütçeni kimseye yedirmeyeceğiz inşallah! Acele etme, acele işe de şeytan karışır neuzubinillah! (Ucuza muska da yazarım isteyene, sakalıma maşallah :D )

Çinlilere geçirdik elhamdülillah! Sıra geldi Amariga'ya! Her Amerikan Fender de süper, über olacak diye bir yasa yok. Tersine zaman zaman Fender'in de yaptığı ahlaksızlıklar, sahtekarlıklar var. Bugün güzel bir LP deyince ille de Gibson olması şart mıdır? Hayır, elimizde Tokai, Edwards, Burny vb. sağlam alternatifler var. Bu açıdan baktığımızda, kaliteli bir stratın da ille de Fender olması şart değil. Misal; alternatif olarak Schecter Strat vardı forumda satılık (rosewood ama, peşinen uyarayım). Keşke sahibi iki kayıt yapıp koyabilse idi. Bir de Blade diye bir marka var ki kara kara düşündürür adamı. Benzeri bazı Japon markalarının Stratları gördüğüm kadarı ile gayet iyi.

Parayı ağaçtan toplamıyoruz. Adam gibi bir alet alacaksak, en azından bizi uzun soluklu tatmin edecek, güzel bir sound ile işçiliğe sahip bir alet alarak, doğru bir hamle yapmak durumundayız. Gitar almadan önce bu açıdan Strat gitarlar ile alakalı veya bu konuda alt başlıklara sahip yabancı forumları iyice bir deşmeni tavsiye ederim. Bak bakalım, insanlar eski veya yeni hangi markalara yöneliyorlar, fiyat performans için ne diyorlar, yapmışlarsa soundcloud gibi sitelere yükledikleri kayıtları dinle, gözlerin kızarana kadar oku, yorumla, kurcala. Benim Greco'yu bu sayede SRV'de görür görmez yakın bir arkadaşa aldırmıştım. Ama sonra takasla bana kısmet oldu. İyi ki almışım, dengi bir Gibson'a boşuna dünya kadar para dökmediğime memnunum. Gitar 32 yaşında, onca yıla rağmen değişen hiç bir parçası yok. Sadece potans kapasitörlerini yeniledim o kadar.

Sadece bu değil. Amerika'daki bazı şirketlerden (özellikle MJT gibi tanınmış olanlarından) gönlünüze göre kaliteli bir gövde, ona uygun bir sap ve diğer parçalarını da getirtmek sureti ile yaklaşık 1100 1200 dolar civarına Fender ile rahatça kapışacak strat ta toplamanız mümkün. Düşünürseniz eğer, bu şekilde toplanmış bir strat hakkında gitar pedal sitesinde kayıtlarla desteklenmiş bir inceleme yazısı mevcut.

Umarım yardımım dokunur.
 
Son düzenleme:
denemekten bişey kaybetmessin , mağazaya gir ve gözüne güzel gelen madem fender istiyorsun fender gitarları dene yavaş yavaş maple rosewood ayrımı yapma en başta, aradan sıyrılanlar illaki olcak onları ayır bir kenara sonra onlar arasında da bi ayrım yap ve en hoşuna giden gitarı al için de rahat olur hem , derim ben. Çıkarken ''iyiki maple almadım yoksa bu rosewood u kaçırırdım gözden'' diye bi cümle seni bekliyodur belki :)
 
@hackeiommi arkadaşım o kadar güzel yardımcı oldun ki gerçekten teşekkürler. Yani MJT gibi toplama da var aklımda aslında, yani kişiye özel bir gitar heralde hepimizin hayalidir :) Aslında hepimizin de ortak görüşü gibi gidip deneyeceğim, ama maple konusunda biraz ''at gözlüklerimi'' takmış durumdayım, rosewood klavyeli evde bir bebek var zaten :)

Diğer konularda bilgi hırsızlığı konusunda sana kesinlikle katılıyorum..
 
Yanlış anlaşılmak istemem göz gezdirip geçmeyin yazdılarımı ben @SounthNirvana adlı arkadaşa sahte gitarlar konusunda uyardım farkını anlamak cok zor çok iyi bilen anlayan biriyle gitmesi gerektigini söyledim özet geçmek gerekirse beni ilgilendirmez zaten alıp almaması sadece dikkatli olmasında fayda var @hackeiommi :)
 
Seninle uğraşmak gibi bir niyetim yoktu ama bu kaşıntına da cevap vermeden de olmaz şimdi.

Başta:
Kesınlıkle denemeden gıtar alma dostum artık oyle gıtarlar yapıyolar kı ılk calmaya anlamıyorsun bıle ıcıne acsan hepsı orjınal parcalar Alıbaba express dıye sıte var 300$ David Gilmour gitar var farkı yok blues yapıcaksan telecaster al tremelo teknikleriyle cok zaman harcarsın
derken ardından:
http://www.aliexpress.com/item/Hot-...Y-WHITE-STRAT-electric-guitar/1285649153.html ne model ıstersen var agac degısıklılıgı bıle yapıyorlar hocam daha ne dım :D
bır deneyın ondan sonra karar verın adamlar fabrıkadanmı calıyor artık anlayamak cok zor tamamen orjınal parcalar
Orduda muzık marketde denedım sunta degıl bıldıgın agac ıstedıgın agac yapıyolar ıstersen cok degısık valla ben böyle bısı gormedım
şeklinde uyarmaktan çok gitgide tavsiye eder hale geleceksin, sonra da:

Yanlış anlaşılmak istemem göz gezdirip geçmeyin yazdılarımı ben @SounthNirvana adlı arkadaşa sahte gitarlar konusunda uyardım farkını anlamak cok zor çok iyi bilen anlayan biriyle gitmesi gerektigini söyledim özet geçmek gerekirse beni ilgilendirmez zaten alıp almaması sadece dikkatli olmasında fayda var @hackeiommi :)

deyip kendini akça pakça ve mazlum gösterip, beni de salak yerine koymaya çalışacaksın ve biz forumcanak bunu yiyeceğiz. Tüm yazdıklarını okudum meraklanma. Ama ya sende bir üslup sorunu var ya da çok kötü bir yalancısın (ki profil bilgilerinden belli) veya ikisi birden.
 
@hackeiommi arkadaşım o kadar güzel yardımcı oldun ki gerçekten teşekkürler. Yani MJT gibi toplama da var aklımda aslında, yani kişiye özel bir gitar heralde hepimizin hayalidir :) Aslında hepimizin de ortak görüşü gibi gidip deneyeceğim, ama maple konusunda biraz ''at gözlüklerimi'' takmış durumdayım, rosewood klavyeli evde bir bebek var zaten :)

Diğer konularda bilgi hırsızlığı konusunda sana kesinlikle katılıyorum..

Estağfurullah ve teşekkürler. Çok fazla lakırdı ettim belki, hani sen de dünkü adam, acemi falan değilsin aslında. Ama tavsiye olayına girince frenim tutmuyor. Bazı ayrıntıları atlarsam kendimi kaytarmış, baştan savma iş yapmış gibi hissediyorum :)
 
Sen Ordu' daki müzik evinde anlamamış olabilirsin, hocan da anlamamış olabilir o farkı. Ama öylesine bir bakışla bile anlaşılıyor gitarın "sahte" olduğu. O değil de gitarın "her şeyinin" orijinal olduğunu nasıl anladınız, tunerların dişlilerine falan mı baktınız :) Büyük ihtimalle büyük hoparlörlü bir amfiye takıp çaldınız ve tonlar parlak geldi, "off gitara bak" deyip bu kesin orijinaldir dediniz. Bir de hangi müzik evinde denediniz, şansa bak ki 2 günlüğüne Ordu' dayım, "orijinal" david gilmour stratının tüm donanımı bir de yanında iyi yapılmış bir strat gitarı 600 liraya satan bir müzik evi varsa gidip alalım, gilmourları evdeki strata takalım, gitarı da proje gitarı yapalım.

Düzenleme : O değil de, gitar 149 dolarmış zaten, kargosu da 30 dolarmış, türkiyeye 300küsür liraya geliyor, 600 liraya 2 tane alır gilmour manyetik setini satar kâra geçeriz, ne dersin hackeiommi?
 
Hocam madem bu konu sürekli online durumda:) ozaman ben sana şöyle birşey söyleyim, benim gibi biriktireceksin abi 6 sene para öğrenci hesabı, sonra alacaksın bir American Vintage 52, elinden düşürmeyeceksin. 3 hafta önce aldım, beraber uyuyoruz her gece, öyle birşey yani :)
Birde bi Stratım var Fender Strandard Strat, onu da deneyerek aldım, Gayet memnunum, telenin ses yelpazesi çok geniş değil esasında, çok karakteristik yani, ona uymayan şarkıları da stratla kapatıyorum ki zaten sert müziklerden şahsen nefret eden birisiyim, özet olarak at kenara sürekli para sonra git American al, Mexico da iyi bulabilirsin ama bu işin gerçekten bir de marka olayı var yani bir American %99999.99 ihtimalle Mexicolardan iyidir.

Çakma gitarlar konusunda ise yaklaşık 10 yıl önce bir alçak tecrübesizliğimden yararlanarak bana Çakma bir Fender Tele satmıştı, denemeden almıştım internetten. Onu da anı niyetine saklıyorum.
 
3 gün önce amerikan start almaya gidip fender classic series 50s start aldım (meksika). son gitarımı almaya gidiyorum diye gittim düşünün. ama çaldım çaldım bu kesinlikle daha iyiydi . belki 20 defa gitarları ve amfileri değiştirerek denedim ve yaklaşık 2 saat sürdü bu süreç. belki ordaki amerikan startlar kötüydü ama aldığım gitar kesinlikle özel. 3 tane mim strat vardı ve diğerleri oyuncak gibiydi. yani özetle deneyin gitarı elinize alın uzun uzun deneyin. önemli
 
Geri
Üst