Abi bak ben Gibson da Fender de kullandım. Sana en büyük tavsiyem H-S-S dizilimli ve gül ağacı klavyeli bir Fender Meksika alman olacak. Tabi ki Amerikan ile Meksika arasında fark olacaktır ama gitardan gitara çok değişiyor bu durum. Orta üstü bir Meksika Fender seni tatmin eder bence, Squier tavsiye etmem. Fakat dükkan dükkan gez ve dene bütün gitarları. Hatta bana kalırsa ikinci el al, ben ilk gitarım hariç bütün gitarlarımı 2. el aldım ki tahtanın yaşlanmasını da seviyorum, 91 model bir Gibson ve 98 model Fender USA kullandım, hala da kullanıyorum Fender'i, ikisinden de acayip haz aldım. Hem satmaya karar verdiğinde fazla zarara da girmezsin, belki kar bile edersin amacın bu olmasa da. Bende şehrinde ikinci el satan arkadaşların evlerine git bir bir dene gitarları, hem amfiler de farklı olacaktır onları da denemiş ve fikir edinmiş olursun. Amfi olarak da Blues Junior ilk seçenek olabilir, hem sert hem blues, geniş yelpazeli. Yok daha ucuz diyorsan onun klonu sayılır Boston Superblues gayet iyi. Maple klavye demişsin de fazla parlak tonları var drive olayına girince seni tatmin etmez, tok gelmez ve biraz tiz gelebilir. Clean ve funk tarzı müziklerde daha iyi gidiyor, ben kullanıyorum.