Telecaster Modifiye Hakkında

Valla öncelikle satıcının Türkiye'ye kargo yolluyor olması gerek. Eğer "International Shipping" veya "Worldwide Shiping" seçeneği varsa altta bir yerde hangi kıtaya ne kadar kargo ücreti alındığı genelde yazar. Bilgi yoksa da ne kadar kargo ödeyeceğini işlemi onaylarken söylüyor genelde.
 
Aldığın firmaya göre fiyat değişir normalde 17,99 en ucuzudur(first class usps) fakat birçok firmanın anlaşması mevcut, anlaşma varsa 8-9 USD'e de gönderebiliyorlar.

Aklında bulunsun o telecasterın metal kısmının geniş olması manyetik alanı etkilediği için daha geniş bir alandan titreşim toplamanı bu sebeple odaklı sıkışık sert tonları almanı engelliyor. Yani telecaster soundunun en önemli bacağı bu zaten. Yani kabaca telecaster köprüsü biraz stratın 1+2 pozisyonu seri kullanıyormuşsun tonu yaratır. Standart humbucker bile taksan metal tabakanın olmadığı bir gitara göre farklı ton verecektir. Gerçi köprü değişirse o tabakadan da kurtulacaksın.
Evet köprü olayı değişek ve aklımda ki bir diğer şey de şu ; bridge manyetik yuvasını açıp humbucker koyabilirim duruma göre. Benim tek endişe ettiğim şey şu, tremolo ve manyetik yuvasında yapılan genişletmeler / oymalar sonucu sap manyetiğinin karakteristik özelliğini kaybetmesi. onun dışında aldığım her kararda netim. Gövdede açılan boşluklar sap manyetik tonunu etkileyecektir. tek ümit ettiğim şey çok fazla etkilememesi
 
Tabii etkileyecektir, bu kesin ama bunu göze alman gerekiyor. Boşluklar rezonansı etkileyecektir ve tremolo bloğu giren gitarın tonu da değişir, daha farklı bir frekans spektrumu kazanacak, çünkü metali de titreştireceksin, ayrıca tonlar çok hafif bir spring reverb kazanacak, yaylardan ötürü.
 
Beni en çok cezbeden şey şu olacak , çok denenmiş bir şey değil bir ikincisi farklı bi sound yakalama ihtimalim de var doğru manyetik seçimini yapabilirsem. Ve sevdiğim kasa da tremolo zevkini yaşayacağım maddiyat ve olanaklar yolunda giderse :)
 
Alınır ama bu tonlar tele'nin karakteri değil. Tele'nin hiçbir avantajını ya da karakteristiğini kullanmamış oluyorsun. :) Yani bu tonları seviyorsan daha uygun gitarlar var piyasada, tele ile filan uğraşma, zaman kaybı. Bu arada o tonlar için arkadaşın uğraştığını söyleyebilirim, çünkü aynı özelliklerde benim de telecasterım var.
 
bak bir örnek daha göstereyim. Benim sap manyetiğine dokunmamamın nedeni bu ton. Dakika 1.12 ve asıl ton 1.40 sırf bunların hatrına dokunmuyorum sap manyetiğine ama bir yandan da sert ton istiyor insan
 
Geri
Üst