Hangi elektro gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Balıkesir'de bu fiyat aralığında pek ilan göremedim fakat gözüme çarpan ve alınabilir olarak bu ilanı buldum.


Gitar sıkıntısız ise bu bütçede alınabilecek bir gitar, kaliteli markadır. İstediğiniz tarz müzikleri çalmak için HSS veya HSH bir gitar tercih etmek daha iyi olurdu fakat alınabilir olarak bir tek bu çift humbucker'lı gitarı bulabildim.

Amfi için bu bütçelerde Boston-GA10 olabilir, verimsiz amfidir fakat bütçe sıkışıksa idarelik alınabilir.

2. el fiyatları 1K'dan başlıyor bütçeyi biraz zorlamanız gerekecek, forumun İkinci El kısmına Balıkesirde ilan açabilirsiniz belki bir şey çıkabilir.
şu üçü arasında kaldım hocam, tavsiyeniz var mıdır?



 

Genç, konu da açmışsın. Yazdık önerilerimizi. Cort ve Katana mini diyoruz en son. sen bütçeni biraz daha arttır.

 
Rock ve metal türevleri çalmak isteyenler Do-Re müzikte Donner DMT100 bakabilir ucuz yollu, fena gitar değil fakir adamın Mayones'i olmuş :)
 
Rock ve metal türevleri çalmak isteyenler Do-Re müzikte Donner DMT100 bakabilir ucuz yollu, fena gitar değil fakir adamın Mayones'i olmuş :)
İkinci el daha iyi gitarlar bulunabilir diye düşünüyorum.
 
Sıfır takıntısı olanlar için yazdım ama donanım olarak da güzel gitar, bu ayarda donanımı olan gitarlar da epey pahalı zaten. Hipshot türü köprü güzel yüksek çıkışlı manyetikler, kontrol knobların sayısı yeri, sap formu baya hoşuma gitti. Amazon'da stokta olsa daha ucuza alınabilir fakat aynı markanın stratlarına vs bakmadım onlar için birşey diyemeyeceğim.
 
Merhaba elektro gitar çalmaya başlayacağım enstrüman geçmişim yok. Ankara'dayım, gitar + amfi için 5000 lira bütçem var çok fark edecekse 6ya kadar çıkarım, daha uygun olacaksa ses kartı vb. çözümler de olur. Önemliyse hard rock ve metal dinliyorum ve bu tarz çalacağım. Uygun önerilerinizi istiyorum
 
selamlar.
başlangıç için önerir misiniz? amfi yerine ses kartı kullanacağım. elim ısındıktan sonra daha yüksek bütçeli bir gitara geçebilirim bu sadece başlangıç için olacak.
Önermiyorum, bu bütçede ikinci el daha iyi gitarlar bulunabilir.
 
Bende ilk kez gitara başlayacağım gitar için 7k amfi için 4k bütçem var
Gitar olarak Jackson js22 düşünüyorum. Amfi ikinci el Marshall mg15cfx düşünüyorum başka öneriniz varmı? çoğunluklu metal ve rock dinliyorum.
 
Herkese merhaba. Yakın zamanda elektro gitar alarak gitar çalmaya başlamak istiyorum. Gitarlar konusunda bilgim sınırlı ve yaptığım araştırmalarda anladığım kadarıyla bütçem içinde olan modeller Floyd Rose köprü bulunuyor ve bu bütçelerdeki gitarlarda sabit köprü öneriliyor. Ibanez GRG121DX, Jackson JS11 ve JS22 başlıca göz geçirdiğim marka ve modellerdi. Acaba maksimum 10 bin TL bandında sabit köprülü (bir sonraki ay 15 bin ile 18 bin TL arasına çıkabilirim) bir gitar önerebilir misiniz? Ayrıca elimde hediye olarak gelen bir Blackstar ID:Core 10 V3 amfi var yeterlidir diye düşünüyorum. Dinlediğim gruplar başlıca Iron Maiden,Pantera,Metallica,Megadeth,Sabaton. Yardımcı olursanız çok memnun olurum.
 
Herkese Selamlar,
Şu aralar fiyatlar daha da alevlenmeden bir gitar almayı düşünüyorum. Aklımda 1-2 seçenek var, bunlardan birisi Thomann üzerinden Harley Benton Fusion III ve yanında ses kartı, hard case gibi ekipmanlar almak. Bir diğer seçenek ise 2.el Ibanez Prestige serisi bir gitar almak. Ancak çok arada kaldım. İkisi de vergisiz olarak hemen hemen aynı fiyata denk geliyor. Siz olsanız ne yapardınız hangi seçenek daha mantıklı olurdu? Şu anda elimde Audient iD4 var fena bir ses kartı değil ama Axe I/O One ile değiştirmek istiyorum bunu da hesaba katarak cevap verebilirseniz beni çok mutlu edersiniz 🙏
Teşekkürler.
 
Merhaba arkadaşlar, ağustosta Bosna-Karadağ turu yapacağım. Gelirken de gitar da -Fender- alayım getireyim diyorum. Oradan alışveriş yapan, fikri olan varsa ve paylaşırsa sevinirim.
 
Herkese selam. Başlangıç yapmıştım gitar çalmaya. 1-2 sene ara verdim, şimdi tekrar başlamak istiyorum. KK kullanacağım için sıfır alacağım. Bütçem 10 bin ila 12 bin tl amfi ile beraber (amfi ikinci el de olabilir). Öneriniz nedir? Çalımı rahat bir gitar istiyorum. Ağırlıklı rock parçalar için kullanacağım, RHCP, AM, Scorpions, Türk gruplarının şarkları vs..
Benim için öncelikli olan şey saçma olacak ama gitarın rengi :D. Açık yeşil ve mavi tonlarında olması, yoksa beyaz renkte olması lazım. Marka çok önemli değil ileri düzeylere çıkabileceğimi düşünmüyorum zaten şuanlık.
 
Geri
Üst