Hangi elektro gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

selam dostlar bende çok tartışılan bir konu hakkında yazmak istedim. çin yapımı epiphone les paul custom'lar hakkında çok kötü yorumlar okudum. bunun yanında iyi yorumlar da vardı. gittim kendim bizzat denedim. birkaç arkadaşımı götürdüm onlarla denedik. ve o gitarı sonunda aldım. herkes o kadar çok yorum yazmış. ancak ben gitarı çok beyendim. tonları gerçekten iyi. o yüzden eğer aranızda les paul düşünenlerin çin yapımı olduğu için önyargıyla yaklaşmamaşlarını tavsiye ederim. gidin gitarı deneyin derim. teşekkürler.
 
jackson js30 dinky
jackson js30 kelly
jackson js30 warrior
jackson js30 king v
jackson js30 randy rhoads

Yukardaki gitar modellerinden bir tek dinky'demi floyd rose var? King v nin floydlu modeli varmıdır?
 
cok tartışılan bir konuyu sorucaktım..
gitar almayı düşünüyorum.tarz değişikliği cort evl x4 ümü değiştirmem gerektiğine karar vermeme sebep oldu.
jem 555 mi RG2550Z mi? Takviye yapabilirim belki rg ye..2 sini kullanan varsa + larını + lerini yazabilirse makbule geçer.
 
Slm arkadaşlar 750 tl civarı birikmiş param var ileride emg 81 85 takabileceğim taktığımda ise taktığıma değecek bir gitar almak istiyorm :) Heavy metal hard rock tarzı severim buna göre bi gitar önerirseniz sevinirim.
 
Öncelikle merhaba arkadaşlar...
Ben daha size göre alt seviyedeyim ama lütfen bana yardımcı olun.Çünkü ne marka alacağımı bilmiyorum.Ben yeni elektro gitara geçiyorum ve sıfır bir cort x2 mi, yoksa ikinci el bir cort x2 mi yoksa başka markalarmı.Hangisini almalıyım.Fiyatının o kadarda yüksek olmasını istemiyorum.Bazı arkadaşlarım sıfır cort x2 diyor kimileride başka.
 
ErenimooO demiş ki:
Lütfen Yardım Ediniz!

Uzun zamandır yeni bir gitar için araştırıyorum ,çok defa bi gitar almaktan son anda vazgeçtim.Deneme şansım olmadığı için yardımınıza ihtiyacım var.nakit param yok internetten taksitle bi gitar alıp daha sonra emg set takmayı düşünüyorum.alacağım gitarda sap önemli benim için.kafama takılan bazı sorular var.

500 liraya kdar bi b.c. rich in sapı çok mu kötü?bu gitar iyi bi manyetikle adam olmaz mı?iyi sap manyetiği ve iyi ayarlarla soloya uygun bi gitar elde edebileceğim bi bc rich yok mu?

ltd 50 serisi gitarların sapları çok mu kötü onlarda iyi bi çif manyetikle ve iyi bi ayarla soloya uygun hale gelemezler mi?ltd ax 50 hakkında ne düşünüyorsunuz?

önerebileceğiniz başka sabit köprülü gitar var mı?iyi bi çift manyetikle adam olacak cinsten bişey.

teşekkürler!
internetten ve özellikle takistle alacagın gitar belkide alacagın gitarın ikinci el fiyatının iki katı kadar olacaktır. ayrıca ne tarz müzik yapmak istiyorsun ve bir soru daha sabit köptüyü Floyd rose ' de akord problemi oldugu içinmi tercih ediyorsun yoksa gercekten zevk meselesimi?
eger gitarı calmaya yeni başladıysan kanımca bu zevk meselesi değil sagdan soldan duydugun seylerdendir bu düşüncelerimde haklımıyım sen bana bu soruların cevabını ver bende senin soruna cevap vereyim
 
alican91 demiş ki:
Slm arkadaşlar 750 tl civarı birikmiş param var ileride emg 81 85 takabileceğim taktığımda ise taktığıma değecek bir gitar almak istiyorm :) Heavy metal hard rock tarzı severim buna göre bi gitar önerirseniz sevinirim.

dostum zakk wylde set takıcam diyorsan ve hard rock çalıcam diyosan ben sana epiphone les paul almanı öneririm. ama epi lp alıcaksan da 2 tercihin olmalı
1.si epiphone les paul standar
2.si epiphone les paul custom
customlar braz pahalıdır ama hakkını verir extradan manyetik gerektirmez ki ben kullanıyorum gayet de memnunum.
standart da gayet güzel bi model kafanı kurcalamasın. ama stüdyo olsun diğer modelleri olsun ben öneremem sana. tercih senin.
 
arkadaşlar biliyorum çok soru sordum ama birkaç sorum daha var :D

400-450 liraya cort evl z4 ve ibanez rg350/370 vs. gitar lar var bi de 600-650 lira arasında da cort x-custom var.açıkçası ben cort x custom la exl z4 arasında kaldım z4 nasıl bir gitardır emg hz manyetikler x customdaki sh8 ve sh2 den çok mu kötü (yada farklı) dır.cort x custom la evl z4 ü aradaki fiyat farkınıda göz önüne alarak kıyaslarsanız sevinirim bide 600 liraya kadar önerebileceğiniz başka gitarlar varsa extreme metal türlerine uygun ve solo üzerine yoğunlaşmak için,yazmaktan çekinmeyiniz.
 
arkadaşlar ben bu forumda yeniyim elektro gitar çalmayada yeni başlıycam çevremdeki kişilerden fikirler almaktayım bana cort kx5 cort x-6 ve ibanez grg170dx önerdiler sizinde fikrinizi almak istiyorum siz ne dersiniz?
 
Geri
Üst