Hangi elektro gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

İlk cümlenizde Jacksonların Japon modellerini gereksiz kötülediniz. Şahsen ben japon jackson çalan biri olarak kompleksden uzak olarak söylüyorum ki gitarımı çok seviyorum. Çünkü başlangıç-orta düzeydeki kullanıcılar için tatminkar gitarlar olduğunu deneyerek yaşayarak öğrendim.

Öncelikle gitar hakkında çok deneyiminiz olmadığını düşünüyorum çünkü 1 tane amerikan jackson satılıyorsa açığı kapatan 3 japon jackson satılıyordur. Burda fiyat öncelikli görünebilir ama hakkını yememek gerek.

Ukala davrandıysam ilk mesajımda özür dilerim kırıcı bir tavır edinmek istemedim
 
Aslında gitarda bir noktadan sonra "iyi-kötü" ayrımı ortadan kalkmakta zevk meselesi halini almakta.

2. El Jackson Kelly 3 almayı düşünüyorum, kısa bir deneyimim oldu gitarla, 1400 ytllik gitar, fiyat olarak da işçilik kalite olarak da amerikan jacksonların altında kalan bir gitar.

Hughes & Kettner solidstate bir amfi ile, tam modelini hatırlamıyorum ama oldukça iyi sonuçlar almıştım, çok hoşuma gitmişti, ki bence gayet parasını hakeden bir gitardı, bence markaya para vermek 900 liraya gibson melody maker almakla olur.
 
Fiyat performans istiyorsan şu aralar 2. el sürü ile Rg550 dolaşıyor çok ucuz fiyatlara. manyetik takviyesi ile o Super Wizard klavyede çalmanın tadına doyum olmaz. Elden bak bir tane temiz olanını al. Kargo ile tavsiye etmem. Kendin dene al.
 
simdi aslında gitarı amerikadan aldırıcam.yani elden deneme imkanım yok.ya sıfır alıcam yada neck-thr tarzı bisey bakıcam 2. eldegaranti olsun diye cunku sapta atma yoksa(catlak falan zaten fotograflardan anlaşılır diye dusunuyorum.o yuzden 2 el olarak esp-ltdlerı daha cok dusunuyorum.bide ben bayıldım o ltdlere yanı sadece manyetık,burgu,fr vb hesaplasanız zaten gitarın ağacı nerdeyse bedavaya gelıyor.bilemiyorum gercekten hala kararsızım arastırıyorum.aralıga kadar rastırma sansım var zaten..
 
cort gitarların çoğunda bir süre sora sorunlar çıkıyor.çevremde ne kadar cort sahibi varsa ya jack girişi sorun çıkarmış ya akort tutmuor floyd rose a rağmen birde.2. el için gitarı iyi kontrol et derim.ibanez rg serisi+sağlam manyetik al bence.bu fiyat aralığında alabilceğin en sağlam marka ibanez.grg de kullandım rg de s seriside birinin sorun çıkarttığını görmedim..gidip bi esp alamayacaksan ibanez al.veya ltd alıp üstüne emg çakabilirsin :evil:
 
Bulabilirsen ESP-Ltd öneririm. Hem ton olarak sağlam gitarlardır, hem de işçilikleri low-budget gitarlara göre çok iyi oluyor. Üretimden kalkmış modelleri, m-207 mesela, çok uygun fiyatlara bulunabiliyor tünel civarında. İkinvi olarak Bc-Rich olabilir, bunlarda hırpalanmaya dayanıklı gitarlar. Tabii çin üretimi olanlarından uzak durmak şartıyla. Endonezya ve kore olanları var, çok çok şanslıysan 2. el amerikan olanını da bulabilirsin. Ibanezlerin 2. ellerini pek önermem, çünkü genellikle ton tuşlarında ve köprülerinde ciddi sorunlar oluyor 2. ellerinin. Schecter tercih meselesi. Jeff Loomis signiturelar falan çok güzel olabilir ama low-budget gitarlarının sapları fazlaca kalın, kesersapı gibi geliyor bana. Ama tabi bu tip sapları tercih ediyorsan Schecter iyi seçim olabilir. İşçiliği fena olmuyor ve dayanıklı gitarlar üretiyorlar. Cort ise kesinlikle uzak durman gereken bir gitar diye düşünüyorum. Sıfır alındığında bile bir takım sorunlarla karşılaşılıyor, uzunca bir süre ayarlamakla uğraşıyorsun ve işçilik olarak da pek iyi sayılmazlar. Özelllikle sap olarak çok çok problemli gitarlar üretiyor Cort, bir de 2. el olduğunu düşünürsen sana para kaybettirecektir. Nadir de olsa bazen US Jacksonlar düşüyor piyasaya uygun fiyatta. Eski Jacksonlar güzel gitarlar ama bu tip bir gitar bulursan iyi incele derim. Bazılarında ciddi entonasyon sorunları, atan saplar, kaymış truss rodlar falan olabiliyor. Tabi çakma olanlarından da uzak dur.
 
Abilerim. selam herkeze
yakın zamanda alabileceğim 3 gitar arasında kaldım. :roll: :roll:
bilginize ve önerilerinize ihtiyacım var..! :?: :?:
:cry:
1.) jackson dk2s dinky.. :?: :roll:
2.) jackson dk2m blk.... :?: :roll:
3.) ibanez jem 555........ :?: :roll:
hangisini önerinizdirr..! :arrow:
simdiden yardım eden herkeze çok teşekür ederim iyi aksamlarr..! :!:
 
Geri
Üst