Hangi elektro gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Arkadaşlar kusura bakmayın ama bu vidyodaki blues değil :D Bildiğin '80ler virtüöz rockı :) Satriani'nin de var bi sürü şarkısı böyle. Zaten Gary Moore arka arkaya on sene aynı müzik tarzıyla ilgilenmemiş, her dönemin tarzının üstüne solo atmış bi abimiz.


 
Kendisi hiç bi zaman bluescu olduğunu iddaa etmedi zaten, daha doğrusu senin benim evde çaldığımız gibi başkalarının şarkılarını yorumladığında "ulan ben bluescuymuşum hakket, sololara gel" demiş midir bilinmez ama rock disiplini ve tekniğiyle blues şarkıları çalan bi rock müzisyeni olduğunu söylüyo 90lardaki röportajlarında istikrarsızlığıyla ilgili sataşma içeren bi soru üzerine ya da Guitar Player dergileri yalan söylüyo olabilir... Ya da ben, bi tarafımdan uyduruyorum da olabilir. Merak ediyosanız açıp bakarsınız zaten, tonla kaynak var nette...
 
Kesinlikle Godin Session öneririm. Hatta çok yakın bir arkadaşım usa fender strat 'ına backup olarak kullanıyordu. Backup olarak durduğundan neredeyse hiç çalınmamış, ve satıyor pedal alabilmek için. İstersen ö.m yoluyla görüşelim.

EDIT: Almışsın hayırlı olsun :) Godin Session benide çok etkiledi. Made in Canada olması o fiyata çok iyi bence.
 
Bu Pacificalar cidden kendi klasmanıyla alakası olmayan aletler, zamanında 312 II modelini baya bi kullanıp arkasından 612'ye terfi etmiştim, Fender'in zamanı geldi diye sattım 612'yi, gittim Fender aldım ama Fender kesmedi bundan sonra. Verdiğim paraya acıdım yani... Hala arada 612'yi niye sattım diye dertleniyorum kendi kendime, ömürlük gitardı...

Neden bahsettiğim belli olsun, bunun gibi bi şeydi 612. Gövdedeki bindinge, klavyedeki rosewooda dikkat. :D
http://s261.photobucket.com/albums/ii65/williambudapest/Yamaha Pacifica 612/?action=view&current=IMG_2798.jpg&sort=ascending
 
Arkadaşlar selamlar. 2 bin lira civarı bir param ve bir gitar almayı düşünüyorum. Lakin kafam oldukça karışık. Şu an ilgilendiğim üç model var. Bunlar İba RG1570Z ,İba RG2550Z ve EVH Wolfang Special MN .. Bir kararsızlık durumu hakim..

Şöyle ki;

Diğer taraftan da aklımın diğer bir ucunda Jackson SL1 USA Soloist var. Kızılağaç gövde, seymour duncan manyetikler, abanoz klavye ve yekpare olmasıyla aslında istediğim tüm özellikleri bünyesinde barındırıyor. Şu videoyu da izlerseniz bambaşka bir tonu olduğunu anlıyorsunuz.Farklı bir yerde..
http://www.gitarteknikleri.com/watch.aspx?v=Jackson Soloist SL-1 Elektro Gitar_85
Yani scream ve doygun tonlarıyla bambaşka.. bunu duyduktan sonra İbanez çok dijital ve oyuncak geliyor açıkçası. JEM7V ile çok sık karşılaştırılıyor fakat bence ezer geçer. 1 sene daha para biriktirirsem Soloist'i de alabilirim.

Çalmak istediğim tarzlar ise sırasıyla ; enstrümantal rock, fusion, pyschodelic rock, funk, blues-rock vs..

Yani aldıktan sonra tatminsizlik yaşamayacağım, 6-8 sene kullanabileceğim çok yönlü bir gitar arıyorum. Ve Soloist de bu tanımlamalara uyuyor açıkçası.

Şöyle birşey de yapmayı düşünüyorum fakat biraz gereksiz olur gibi geliyor; şimdi bir rg prestige alıp 2-3 sene sonrada soloist'i almak.. aynı mantıkta gitarlar sanki. yani soloist rg prestige'in yapacağı işi yapabiliyorsa iba gereksiz kalır ve boşa para harcamış olurum gibi geliyor.

Diğer bir düşünce de soloist'i 2. el almak. 3 bin liraya bulabilirim gibi geliyor fakat bu konuda da kararsızım.

Yaşça ve deneyimce olgun üyelerden yorum bekliyorum.

Öyle mi yapayım ,böyle mi yapayım ?
 
Söylentilere inanmayın bence. Eğer sedef derken fretlerdeki kakmalar kastediliyorsa bunların dökülmesiyle ilgili ben birşey duymadım ve görmedim de. Link varsa paylaşın. 3 senedir kullandığım bir C7'im ve Blackjack ATX'im var, böyle birşey olmaz ve olacağına da ihtimal vermem.

fretlerden değil gövdenin çevresinde sarılı sarı şeritten bahsediyorum,aşağıdaki linkte daha net görünüyor

http://www.flickr.com/photos/jackenglish/3230318082/


c7 ve blackjack atx de o bölgelerde sedef değil renkli plastik bir yapı kullanılmış link aşağıda

http://schecterguitar.org/files/2010/09/-96682904818847581.jpg

blackjack atx kullanıcısıyım hiçbir problemi kalktısı indisi yok hellraiser ile baya bi arasında kalmıştım ama hem üstündeki emg ler hemde bu söylentiden dolayı blackjack i seçtim,iyikide öyle yapmışım.

schecter formunda kanadalı bir elemanla konuşurken bu problemden bahsetmişti ama fotoğraf filan istemedim ,söylemesi yeterliydi.
 
fretlerden değil gövdenin çevresinde sarılı sarı şeritten bahsediyorum,aşağıdaki linkte daha net görünüyor

http://www.flickr.com/photos/jackenglish/3230318082/


c7 ve blackjack atx de o bölgelerde sedef değil renkli plastik bir yapı kullanılmış link aşağıda

http://schecterguitar.org/files/2010/09/-96682904818847581.jpg

blackjack atx kullanıcısıyım hiçbir problemi kalktısı indisi yok hellraiser ile baya bi arasında kalmıştım ama hem üstündeki emg ler hemde bu söylentiden dolayı blackjack i seçtim,iyikide öyle yapmışım.

schecter formunda kanadalı bir elemanla konuşurken bu problemden bahsetmişti ama fotoğraf filan istemedim ,söylemesi yeterliydi.

Onun ismi "binding" ve hiçbir USA/Kore Schecter görmedim ki binding problemi olsun..
 
Gitar hakkında ne yazık ki bu kadar bilgi yeterli sayılmaz. Amfin de benim elimden geçmiş bir amfi değil, internetteki yorumlarından anladığım kadarı ile vasat bir amfi. Zoom G1n de duyduğum gördüğüm kadarı ile (yanılıyor, karıştırıyor da olabilirim) tonları biraz plastik kaçan bir alet. Sert derken, tarz da belirtirsen daha kesin hatlarla konuşmak mümkün olur.

Ben şimdilik ortalama bir tavsiye bazında giriş yapayım, başlığı gören arkadaşlar nasılsa gerisini getirir. Daha sertten maksadın daha "metal" tınlayan bir gitar ise, sustainden de memnunsan, ekonomik bir çözüm olarak manyetikleri genel bir tercih olan EMG ile değiştirebilirsin. 250-300 lira civarına set olarak bulmak mümkün. Yeni bir gitar almaktan daha ucuza gelir. (Tabi, maple bir klavye eşliğinde nasıl tınlar bilemiyorum. Gördüğüm EMG kullanıcılarının gitar klavyeleri hep rosewood idi. Zakk Wylde'ın gitarları arasında maple saplı olan da var ama genel özellikleri senin gitardan bayağı bir farklı). Yok gitardan memnun değilsen veya başka bir modele geçmeyi düşünüyorsan, fiyat aralığı ve tarz da belirtmen durumunda pek çok insan daha verimli tavsiyelerde bulununabilir.

Kolay gelsin

Hakan
 
Amfi nasıl birşey bilmiyorum ama ikinci el 15 watt bir marshall MG amfi alsan gitara gerek kalmaz çünkü sert tonlar biraz da amfiyle ilgilidir. Manyetiklerinin çıkış gücü azsa tabi yapacak pek birşey yok.
 
daha çok sustain elde etmek istiyorum , ve daha güçlü tonlar elde etmek istiyorum. Bütçem yok , sadece ekipmanımı değiştirme şansım var. Hepsini satıp o parayla yeni bi ekipman kurarım yani anlayacagınız..
 
Geri
Üst