Bundan 3 yıl önce lisedeyken bahar şenliğinde çalmıştık.Strat kasa bi Jay Turserim vardı.Duman Manga falan çalmıştık.Okuldaki 400 kişi koca meydanda bizi izlemişti.İnanılmazdı.Orda çaldıktan sonrada grubumuz birdaha bir araya gelemedi ne yazık ki.
hatırladığım ilk sahne deneyiyim 2009 yılında 8. sınıf yetenek yarışmasıydı. Kalem çeviriyorum o zamanlar da (bildiğiniz spor var böyle 😀 ) öğretmenlerimin gazıyla çıktım.
İlk büyük sahne deneyimim yine kalem çevirme Yetenek sizsiniz ile televizyonlara çıkmıştım tabi doğal olarak feci bir heyecan vardı hiç düşürmeden arkadaşlarla şovumuzu bitirmiştik, tabi 3. tura geçemedik 🙂
Gitarla ilk sahne deneyimim ise bi kaç ay önce Selim Işık ile oldu. O sıralar da gitarımın boyasını değiştirmek için tüm aleti söküp zımpara vurmuştum, kendisi facebooktan "bir parça seçin benimle sahne alın" tarzı bir şey paylaşınca gitarımı apar topar bir araya getirdim manyetiğin de 1 tanesini lehimleyip öylece sahne aldım. Çok fazla heyecan yoktu eğlenmiştim 🙂
Sene 2012 19 mayıs 😀 Lise programı yapıcaz sözde , popüler yerli rock parçalarından bi 7-8 parça seçtik hepimiz gayet rahattık 2 gitar 1 vokal 1 bas 1 davul olarak çıktık 5 kişi sahneye , Tabi cumartesiye denk geliyordu sanırsam hepimizde onun rahatlığı vardı nasıl olsa 3-5 kişi gelmiştir diye , Sahneye çıkmamızla donup kalmamız bir oldu çünkü biz 3-5 kişi beklerken belkide 50 60 küsür kişi vardı 😀 , 1-2 ufak hata dısında kimse soğukkanlılıgını bozmadı ve konser bitti gitti , Özlüyorum o günleri , Bende cort les paul diğer arkadaştada squier bi tele vardı sisteme girdik direk sd1 lerle . Çıkan rezil tona ragmen eglenebildigimiz günlerdi.
Videosunuda buldum 😀
Yıllarca evde çaldım. Grup olsa bile onda da stüdyolarda çaldık. İlk sahne deneyimimi 29 yaşımda yaşadım. Stadyumda 5000 kişiye çaldık ama 😀 Normalde çok stresli olmam gerekirdi. Ama güneş gözlüklerini taktım sanki tanınmıyordum, gerçekten işe yaradı. 5000 kişiden en fazla 100 tanesi çaldığımız müziği anlamıştır. Üniversitenin mezuniyet töreni öncesi çalmıştık. Seyirci tribünlerde biz saha ortasında. Mesafe de olunca çok rahatlamıştım. Tek kötülüğü ise, bir drive pedalı soran direkt DI BOX ile ses sistemine girmekti. Tonum gerçekten rezaletti. Bir amfi ayarlayamadılar. Vokal öğrenci de bir isyanlarda kendini yırttı bu şarkıda, of of of.
Gülmek için izleyebilirsiniz 🙂
2. sahnem olacak bas vokal yapmayı planlıyorum ama bas çalarken vokal kaçıyor vokalde bas kaçıyor. 2'sinden birini tek yaptığımda sıkıntı olmuyor ama. Bu işin çalışma yöntemi var mıdır? 😀
2. sahnem olacak bas vokal yapmayı planlıyorum ama bas çalarken vokal kaçıyor vokalde bas kaçıyor. 2'sinden birini tek yaptığımda sıkıntı olmuyor ama. Bu işin çalışma yöntemi var mıdır? 😀
Teşekkürler hocam. Dün gece baktım parçaya nerelerde giriyor onu bile bilmiyorum. Açtım guitar prodan notalara göre yazdım sözleri tek tek. Sonra sözlerin olduğu yerlerde bas gitarı basitleştirdim. Şuan parçanın birini söyleyip çalmaktaki sıkıntıyı atlattım. Öbürlerine odaklanıyorum. Teşekkürler.sorunun nerde olduğunu bulmak için
1. telleri mute edip sadece sağ elinle yürüyüşleri çal ve şarkını söyle
2. sol elinle notaları çalıp sağ elini kullanma ve şarkını söyle
3. bas gitarını çal ama şarkının sözleri yerine mırıldan.
Bu hem egzersiz hem hata bulmak için bir yöntem.
Ayrıca şarkı sözlerini notalara bölmek gerekiyor. Hangi hecede hangi notaya bastığını sözler üzerinde işaretle ve parti parti oraları çalış.
Sıkıntı metronom kaynaklı ise şarkıyı daha robotik söyleyerek metronom çalışması yapman işe yarayabilir.
Bir başka yöntem ise bass yürüyüşlerini sen vocal yaptığında basitleştirmek. Metronomsuz yanlış nota çalmaktansan
doğru nota ve metronomla basit bir çalımı yeyle...
Kolay gelsin.