Ilk Sahne Deneyiminiz?

Tüm yürekten diyebilirim ki insanlar hataya bakmiyorlar. Kimi Snatci vardir ama insanlarin cani sykilir ve istedigi kadar dogru okusun bir verlere gelemz
Yüregini ortaya koydugun vakit ve tüm samimiyetinle sehende durdugun vakit Istrien detone ol, insanlar alkisla karsilayacaktir, bizim insanimiz yüregi alkislar.

Kendine inan ve heyecanini doya doya yasa

Saygilarimla

http://www.baykaptan.com
 
Sene 1983, yaş 14, ilk çaldığım ve söylediğim şarkı Hotel California -Eagles, ikincisi ,Whole lot a shakin your love -Elvis
Ekipman :Framus strat ,Sonacord alltube 100 watt kafa ,4×12 kabin. Grup bas ,davul çift gitar vokalleri de amfiye girmiştik PA sistem o dönem yoktu .Vokalde tape echo kullanmıştık.Halen aklıma geldikçe özlediğim bir soundtur bu kadar dijital çöpün arasında. 400 küsur izleyici karşında çalmıştık Gri smokinleri de unutmamalı.O gün bu gündür başka mesleğim olmadı, bu gece sahne çok eğlenceli geçti bir kez daha şükrettim sevdiğim işle karnımı doyurduğm için:)
İşte o gecenin fotosu
20141014_123416.jpg
 
Ahah, çok güzel anılar canlandı başlığı görünce bende. :)

İlk ciddi(msi) sahne deneyimim ilginç bir şekilde şehir dışında idi (İstanbul). Organizatörün barınma/yiyecek durumunu halledeceğini söylemesi, ve bu konularla hiç alakası olmaması :D, 1 lira çorbacıya götürülmemiz (çorba güzeldi yalan yok :D ), konser günü boğaz turuna çıkmamız, gezip eğlenmemiz, 15 dakika kala terden kirden bir berbere girip kafaları yıkatmamız, soundchecke zor yetişmemiz (ciddiye alınmayınca ciddiye de almıyorsunuz tabi doğal olarak :), gerçi kimsin ki ciddiye alacaklar :) ), konsere gelen herkesin kendi arkadaşlarının gruplarına destek için gelmesi, sahnedeyken herkesin kendi grubuyla oturması (ayakla ritm tutanlar gördüm en azından iki-üç :) ), gruplara bira filan verilmemesi (yanılmıyorsam 7 liraydı bir şişe ve bilet ile beraber bir içecek bedava idi, bomba burada, bilet fiyatı 5 lira :D, kendi konserime bilet alsaydım bir kaç tane daha ucuza gelecekti yani. :D ), bir coverda (Moonspell - In and Above Man) son iki nakarat arasında ritm gitaristimizin trafiği unutması, aynı köprüyü 3 kere üst üste çalmamız, davulcumuzun "Yeter artık!" deyip atakla geçmesi... :D Ve daha bir sürü şey. :) Diğer gruplar fena değillerdi kendi alanlarında, ben eğlendim en azından konserde. :)

İşin özeti, rezil bir konserdi grup adına, ama çok keyifli bir macera/tatil tarzı bir olay olmuştu, pişman değilim kesinlikle. :) Yaşayarak da öğrendik, tecrübe edindik işte.
 
Sene 2012 19 mayıs :D Lise programı yapıcaz sözde , popüler yerli rock parçalarından bi 7-8 parça seçtik hepimiz gayet rahattık 2 gitar 1 vokal 1 bas 1 davul olarak çıktık 5 kişi sahneye , Tabi cumartesiye denk geliyordu sanırsam hepimizde onun rahatlığı vardı nasıl olsa 3-5 kişi gelmiştir diye , Sahneye çıkmamızla donup kalmamız bir oldu çünkü biz 3-5 kişi beklerken belkide 50 60 küsür kişi vardı :D , 1-2 ufak hata dısında kimse soğukkanlılıgını bozmadı ve konser bitti gitti , Özlüyorum o günleri , Bende cort les paul diğer arkadaştada squier bi tele vardı sisteme girdik direk sd1 lerle . Çıkan rezil tona ragmen eglenebildigimiz günlerdi.

Videosunuda buldum :D
 
Yıl: 2007(yaş 17)
Mekan: İf performance hall

Rock/metal semalarında gezindiğim ergenlik yıllarında 2 kere sahne almıştım. İlk sahne deneyimim bu konserlerdi. Sahne ışıklarından dolayı seyirci pek fazla seçilemiyordu. Sahneye çıkar çıkmaz bu sebepten kelli bayağı paniklemiştim. O dönem yeni sis makinası almışlardı. Durmadan sıktıklarından bazen göz gözü görmeyecek düzeyde sis oluyordu. Grup arkadaşlarıyla iletişimimin zorlaşması da ilk sahne deneyimimi bayağı korkunçlu bir hale getirdi. Sonraki konserde ise artık o şoku atlatmış, sis sıkılldığında ''sis atma o.ç.'' diye kaynatacak düzeye gelmiştim. :D
 
Sedat,
morukcuğum 1983 den bu yana kaç kere sahne aldığınıda yazsana, bakalim genç arkadaşlar ne diyecek:).
Ben de 1991de Milliyet in liseler arası müzik yarışmasında ilk grubumla Iron maiden dan "running free" yi çalmiştik. Kayıt kürek yok malesef.O zaman ki duygularımı iyi hatırlıyorum Selim Sırrı Tarcan spor salonu tıka basa doluydu, o kalabalığın coşkusu bizi çok heyecanlandırdı ve o heyecanla parçayı en başarili orada çaldık.Emin olun o gazla normalde hiç cesaret edemeyeceğiniz numaralar çekiyorsunuz.Hepimiz o zamana kadar gizlediğimiz ne hünerimiz var ortaya döktük.
 
Son düzenleme:
Konuyu hortlattım ama :) Yarın yani cuma günü okulun konferans salonunda bir programda bas çalacağım. İlk canlı performansım olacak bakalım. Parçalar ingilizce hocamız tarafından seçilmiş olduğu için baya eskş ama hoş parçalar ve 1 i hariç hepsi akor temelli olduğu için elektro gitaristin eline bakarak çalıyorum :D
 
Lisede okul şenliğine çıkmıştım ilk. Heyecanı ortamı bambaşka idi o yaşta ayrı bir heyecan oluyor. Birsürü hatamız olmustu tabi ama -17 yaş dinleyicisini eğlendirmek için gayet yeterli olmuştu bizim de havamızdan geçilmiyordu :D Aah ah iyiydi be o kafayla :)
 
hatırladığım ilk sahne deneyiyim 2009 yılında 8. sınıf yetenek yarışmasıydı. Kalem çeviriyorum o zamanlar da (bildiğiniz spor var böyle :D ) öğretmenlerimin gazıyla çıktım.
İlk büyük sahne deneyimim yine kalem çevirme Yetenek sizsiniz ile televizyonlara çıkmıştım tabi doğal olarak feci bir heyecan vardı hiç düşürmeden arkadaşlarla şovumuzu bitirmiştik, tabi 3. tura geçemedik :)



Gitarla ilk sahne deneyimim ise bi kaç ay önce Selim Işık ile oldu. O sıralar da gitarımın boyasını değiştirmek için tüm aleti söküp zımpara vurmuştum, kendisi facebooktan "bir parça seçin benimle sahne alın" tarzı bir şey paylaşınca gitarımı apar topar bir araya getirdim manyetiğin de 1 tanesini lehimleyip öylece sahne aldım. Çok fazla heyecan yoktu eğlenmiştim :)
 
Üniversitenin ilk yılının son dönemlerinde okulda konserimiz olmuştu. Prosesörümün adaptörü bozulmuştu ve tonlar volume ayarları falan yalan olmuştu :D Arkadaşın Roland Cube kullanmıştım :D Saçlar da uzunmuş o zamanlar heyt be :D


Hocam havanızdan geçilmiyecek gibi de değil. Önünüzde headbang yapan bir grup var. :D
 
Son düzenleme:
2010 senesinde, okuduğum lisenin bahar şenliğinde çıkmıştık. O sahne işi için kurulmuştuk, hala da devam ediyoruz bateri ve vokaller sürekli değişse de. Athena, RHCP, Mor ve Ötesi, Duman falan çalmıştık. Garip bir şekilde heyecanlanmamıştım, şuan sahne işi olduğunda daha çok heyecanlanıyorum :D
İşin komiği, tabi o zamanlar ekipmandan falan anlamıyorum, elimdeki 3 drive pedalını (Ds2,Dn2,Bd2) da açmıştım gain ayarları sondayken :D
Güzel deneyimdi yine de, en azından çok sağlam 2 dost edindim o günlerde.
 
Lisede rock çalıyorduk sözde. Kurban,84 falan. Sene 2005, Lise 2'deyim. Ödemiş'te Salı Pazarı diye bir yer vardır, orada çıkmıştık. Stagg gitarımla harikalar yaratmaya hazırlanıyordum ki ilk şarkıda trampet patladı, bas gitarın 1, benim 2 telim koptu. Allahtan kısa kestiler de indik sahneden. Ama ne güzel zamanlardı onlar. O Stagg gitar müthiş geliyordu bana. Cehalet erdem gerçekten.
 
Geri
Üst