Gitar Boyama - Desen - Resim - Sticker Yapıştırma Üzerine

puppet_bloody_bath demiş ki:
AllexStone demiş ki:
Klavye üzerinde hiç çalışmadım ama bayağı gövde boyadım. Malum solağım ve istediğim renkte gitar bulamadağım için kendi gitarımı kendim boyama işine biraz fazla zaman ayırıp çok deneme yaptım hala da deniyorum. :)

Akılma gelen : Boya atınca zeminde gözle görülmesi zor da olsa engebeler varsa boya atınca bu engebeler kartopu gibi giderek büyüyüyerek belirgin hala geliyor. Acaba boya öncesi ince zımpara ile zemini pürüzsüz hale getirmekle ilgili bir problem olmuş olabilirmi?


Dostum gitarı istediğin renge boyadıktan sonra hangi ciladan kac kat atıyorsun???Merak ettim de :D

Öncelikle ilginiz için teşekkürler. Yukarıda da belirttiğim üzere bu işi hala deniyorum yani luthier liğin köşesinden bile geçecek bilgiye sahip değilim. Bu bilgiye sahip olacak vaktim de yok, olsaydı da da bu zamanı gitar çalmak için kullanmayı tercih ederdim. :LOL: )

Bu sebeple size şu kadar kat yaptım gibi bilgiler vermekten kaçınırım affınıza sığınarak. Zira bu doğru olmaz sizi yanıltırım. Ancak finish ile ilgili malzeme olarak bilgi vermek gerekirse yeri gelde stevemac dan aldım yeri geldi çbs nin oto cilasını kullandım. Tamamen o anki imkanlarıma ve hevesime bağlı değişti kullandığım materyaller. :LOL:
 
çok sağol dostum bu arada birşey sorucam benim ESP LTD EX-50 nin üzerinde ve klavyenin arkasında çok ufak çizikler var daha doğrusu pena izleri var bunları kapatmak için oto pasta cila kullanabilirmiyim???
 
arkadaşlar bnde laguna cg20m açık kahve verniksiz klasik gitar var bn ona komple sticker la şekilli şekilli kapladıktan sonra vernik attırsam olur mu
olursa nasıl vernik attırmalıyım
 
meraba arkadaşLar bişe sormak istiorum cevapLarsanız sevinirim...benim gitarım electro deiL clasic ama bende boyatıcam...bunu bu konuLardn anLayan biriLerine yaptırmak istersem acaba bana maLiyeti ne kadar oLur??(üzerinde küçük birkaç desen veya yazı oLacaını da hesaba katarak cevapLarsanız çok sevinirim)
şimdiden çok teşekkür ederim...
 
Meraha bn gitarımı yere düşürdüm ve dogal olarak çatlayıp boyası döküldü.Gitarın kasası nem kapıp bozulur dediler orayı nasıl kapatıp boyamalıyım?
 
Astroth demiş ki:
geçenlerde izmirde, bir reklam şirketine yaptırdım hatta sitede başlığı da var. neyse cortG254 modelinin;

http://img44.imageshack.us/i/dsc04571q.jpg/

yeni hali böyle oldu. eline yüzüne can geldi diyebilirim. yakından bakınca bazı sorunlar dikkati çekse de çok anlaşılmıyor. herkese tavsiye edebilirim.

bu boyama mı sticker mı boyama gibi geldi ama reklam şirketi diyince sticker gibi anladım fiyatı başta olmak üzere daha fazla bilgi verirsen sevinirim
 
Alper333 demiş ki:
Meraha bn gitarımı yere düşürdüm ve dogal olarak çatlayıp boyası döküldü.Gitarın kasası nem kapıp bozulur dediler orayı nasıl kapatıp boyamalıyım?

nem kapıp bozulmaz nem kapacak olsa vidaların girdiği yerlerden kapardı :D

çatlak küçükse oje tavsiye ederim aynı renk uzaktan belli olmaz yenisi gibi olsun dersen gitarın rengini bulup oto boyası yaptırabilirsin, önce hafif zımparalarsın daha sonra ağaç macunu ile sıvayıp tekrar zımparalarsın ince 2 3 kat vernikli boya attınmı çok güzel olur

ben daha önce gitarın tamamını boyamıştım düz kırmızı beyaz stratımı simli sedefli siyah yaptım, kısaca açıklayım isteyene yardım ederim

ankaradayım önce gittim atasanayiine boyacı amcalar var sanayiyide az çok bilirim bana simli siyah kataloğu verirmisiniz dedim (yanar dönerli bile var) oradan renk beğendim (oto boyası) bir sprey kutusuna o rengi yapıp (vernikli tekrar vernik atmaya gerek yok) koydular,

1000 yada 1200 dü galiba numarası ıslak zımpara kağıdı aldım gitarı parçaladım ve heryerini zımparaladım (amaç boyanın iyi tutunabileceği yüzey oluşturmak)

gereken yerleri maskeledikten sonra çok ince 4 kat boya attım (spreyi hep aynı açıyla uygulamak gerekiyor yoksa simli boya istenen parlaklığı vermiyor) mis gibi oldu :D herkes yeni sandı gitarı
 
darkness_90 demiş ki:
Astroth demiş ki:
geçenlerde izmirde, bir reklam şirketine yaptırdım hatta sitede başlığı da var. neyse cortG254 modelinin;

http://img44.imageshack.us/i/dsc04571q.jpg/

yeni hali böyle oldu. eline yüzüne can geldi diyebilirim. yakından bakınca bazı sorunlar dikkati çekse de çok anlaşılmıyor. herkese tavsiye edebilirim.

bu boyama mı sticker mı boyama gibi geldi ama reklam şirketi diyince sticker gibi anladım fiyatı başta olmak üzere daha fazla bilgi verirsen sevinirim

yok cnm boyama değil bildiğiniz yapıştırma bütün her yeri kaplatınca ve uzaktan bakınca oldukça kusursuz görünüyor:) zaten sahne için ideal çok yakından incelicekseniz bazı sıkıntılarını görebilirsiniz. birleşim yerleri falan.
sitede, alım satım bölümde başlıkları var- sticker diye aratırsanız- Repadizayn reklamcılık izmir deler ordan da bilgilere bakabilirsiniz adamlarda milyon tane desen var oldukça ilginç şeyler. fiyatı da 40lira.
 


bende sizlere elektro gövdesini kazımak la ilgili tecrubemi anlatayım

gitarımın alt boynuzunda boya kalkması vardı (ibanez grg 270) bu, kargo da olmuştu gitarın rengi siyah bu yüzden haddinden cok sırıtıyordu bigün ya şu gitarı zımparalayayım dedim.. kendimde marangoz oldugum icin bu işlere biraz yatkındım.

SANIRIM 130 luk İNCE ZIMPARA ile darbe alan bölgeyi zımparalamaya başladım. ama AMA GÖVDEDE TAHMİN ETTİÐİMDEN COK CİLA VE BOYA VARDI. 5 CM LİK BÖLGEYİ 15 DK DE ZOR BİTİRDİM. sonra bu böyle gitmez en iyisi VİRBLATO ile kazımak dedim ve bi arkadasa götürdüm

YİNE AYNI ZIMPARAYI KULLANARAK VİRBLATO ila kazımaya başladık rengi okadar güzeldi ki .. anlatamam.. kazıma işlemi bittikten sonra en ince zımpara ile kazınan bölgeyi cok hafif bi şekilde ( AMA GERÇEKTEN ÇOK HAFİF BİR ŞEKİLDE....) üzerinden geçtik.

sonra hani şu LAVABOLARDA KULLANILAN KİREÇ SÖKÜCÜ maddeyi ( o maddeye dokununca hafif kum gibi bi yapıya sahipti) gitarın gövdesine pamukla vurduk. Arkadasimin söylediğine göre bu gövdedeki cok ufak gözle görünmeyen delikleri örtme icindi. Ardından 1 dk kurumasını bekleedik ve yine pamukla gitara vernik sürdük. vernik in rengi açık bi maviydi onda da 2 dk bekleıikten sonra gitarı eve götürdüm.

işte ahh keşke vernik ve o koruyucu madeyi vurmasaydım dedim.. çünkü o ÇATLAK OLAN BÖLÜMLERDE AÐAÇ KURUMUŞ VE RENGİ DAHA AÇIK OLMUŞTU.. tabi bu hic aklıma gelmemişti. bana sorarsanız gitarınızda herhangi bi vuruk çatak veya ona b enzer bişey varsa.. ve bu kazıma işlemini yapacaksanız

VURUK OLAN BÖLÜMÜN KURUDUÐUNU GÖZ ÖNÜNE ALARAK BU OLAYI YAPIN.

veya gitarınızı kazıdıktan sonra 1-2 hafta bekleyin ve gitarınızın darbe alan bölgesi gibi diğer bölgelerinin de kurumasını bekleyin derim.. haa eğer gitarınızı kazıyıp boyatacaksanız o ayrı mesele

onemli bi not:

virblato nuz yoksa (ki yoktur muhtemelen) YÜZEYİ DÜZ OLAN Bİ NESNE NİN ALTINA (bence tahta) ZIMPARAYI YEREŞTİRİP İŞLEME ÖYLE BAŞLAYIN.

zımparayı elinizle yapacaksanız ve zımpara ile hic işiniz olmadıysa

KESİNLİKLE AMA KESİNLİKLE ZIMPARALAMA İŞLEMİNİ ELİNİZE GEÇİRECEÐİNİZ KALIN Bİ ELDİVENLE YAPIN.!!

haydi kolay gelsin ;)
 
Selam arkadaşlar , benim gitarın inlays leri nokta şeklinde görüntüsü şahsen beni sıktı :) İnlays leri değiştirmek için ne yapabilirim yani her hangi bi yerde satılıp yapılan bir şey midir bu yardım ederseniz sevinirim :)
 
Geri
Üst