Esp Türkiye

ESP'nin Pera'nın elinde kurtulması harika. Pera'nın, yüksek kar marjlı fiyat politikaları, çalışanlarının çoğunun kendi bilgin-müşteri cahil tutumu sebebiyle ticari başarıyı yakalayamadığını düşünüyorum.
 
Pera'nın ürün yelpazesi çok iyiydi ama genelde fiyatları pek yüz güldürmüyordu. Yurtdışında 922 euroya satılan ENGL Screamer (ki çok beğendiğim, Jet City'den sonra almayı düşündüğüm amfidir) Pera'da ikibin bilmemkaç euro idi :eek:

Umarım ESP'nin yeni distrübitörü insaflı olur da yüzleri güldürür.
 
Pera müziği çok çok iyi tanırım yıllardır insanlara yurtdışında satılan 900 € bir enstürmanı gitarı vb bir şeyi kalkıp 2000€ satarlardı olması gerektiği gibi olmuş ki zaten selma hanımın kafasında ki ticaret sistemi kuruyemişçi ticaret sistemi gibidir bir enstürman satan insan kafa yapısı yoktu onda malesef.
 
Hadi anlarım, ABD piyasası çok vahşi bir yer, rekabet ve büyüklük açısından. ABD fiyatı beklemek biraz insafsızlık olur lakin Avrupa'da euro üstünden aynı fiyata satılan bir çok marka-model ve ürünleri var. Örneğin; boss, ibanez, yamaha, schecter.. bunların ülkedeki fiyatları Avrupa'ya-Japonya'ya göre oldukça makul. Ama pera'nın ENGL ve ESP'leri ABD 'yi geçtim Avrupa'yı bile 2'ye katlar cinsten. Pera sanırım ayda 1-2 esp satarak döndürüyordu şimdiye kadar o da bitti anlaşılan kapattılar.

Yenisi burası:

Markalarımız - Cangöz Müzik

İyi fiyat politikası güdülmezse burası da bırakır ESP'yi. Thomann'dan sıfır alır gümrük kargo neyse öder alırım yine 1 liralık şeyi 5 liraya alacaksak.

Engl'i dore almış. Şimdiye kadar Dore'nin birçok ürünü mantıklı fiyat aralığındaydı. ENGL'lar da umarım öyle olur. Yoksa, thomann.de bir tık ötede yani. Kendi internet sitelerini kullanabilen insan, thomann.de'yi de çok rahat kullanabilir.
 
Son düzenleme:
Sanırım Japonya ile aramızda güzel bir ticaret anlaşması var. Ibanez gitarları, ABD'ye kıyasla iyi fiyatlara aldığımızı hatırlıyorum. Bu durum ESP için de düzelmeli artık, bu gençlik çok çekti :)
 
Hakkaten:) Sanki bir anda herkes Cangöz'e koşup Eclipse'lere Horizon'lara saldıracak. 7bin olmaz 6bin olur sıfır fiyatları. Çok atla deve bir makul fiyat politikası beklememek lazım, zira amerika'da bile 2500 dolar civarında sıfır ESP fiyatları. Zor çamaşır.
 
LTD konusunda çok potaya girmek istemiyorum, Endonezya LTD yerine Kore Schecter almayı tercih ederim. Konu ESP olunca Pera'nın tekelinden kurtulmasına cidden ben de sevindim. Umarım iki marka da makul fiyatlara iner Cangöz'ün ellerinde.

Diğer tarafta memlekette sıfırı 8000 lira olan Amerikan Jackson SL2H gitara 2. elde 3500 lira isteyen adamı bile "o fiyata sataman, geçen aylarca satılmayan kitar 2500'e indi de anca gitti" adamcıkları olacağı için yine malesef Japon ESP'lerin ikinci elde 2500TL bandını geçemeyecek olması kimilerine üzücü kimilerine sevindirici bir Türkiye gerçeği.
 
hughes & kettner amfi almıştım sorun yaşarsam garantisi ne olacak ? :) Birde kadıköy pera'nın yerine do-re açıldı mı yoksa hala pera şeklindemi yoksa kapandımı ? Baya oldu gitmeyeli :(
 
istenirse abd fiyatından aşağıda bile satılabiliyor aslında. dolar bu kadar uçmadan önce 2014 ün başlarında schecterlar doremusicde abd fiyatından daha uygundu. kampayalı falanda değildi... peşin alımda sweetwater fiyatlarındna falan 200-250 lira daha ucuza geliyordu. prs se serisinde aynı şekilde amerika fiyatlarından daha ucuzdu. dediğim gibi istenirse bi şekilde yapılabiliyor. Fakat hökümet eyiye gettiği için dolar çıktıkça çıkıyor bunların hiçbir anlamı kalmıyor. amerikadaki adam 1200 dolar asgari ücret alıp 300 dolarına ltd gitar alıyorken, biz adamla aynı işte aynı süre çalışıp 900 lira asgari ücret alıp, aynı gitara 1200 1300 tl vermek durumunda kalıyoruz. Hülooooğğğğğğğğğ
 
istenirse abd fiyatından aşağıda bile satılabiliyor aslında. dolar bu kadar uçmadan önce 2014 ün başlarında schecterlar doremusicde abd fiyatından daha uygundu. kampayalı falanda değildi... peşin alımda sweetwater fiyatlarındna falan 200-250 lira daha ucuza geliyordu. prs se serisinde aynı şekilde amerika fiyatlarından daha ucuzdu. dediğim gibi istenirse bi şekilde yapılabiliyor. Fakat hökümet eyiye gettiği için dolar çıktıkça çıkıyor bunların hiçbir anlamı kalmıyor. amerikadaki adam 1200 dolar asgari ücret alıp 300 dolarına ltd gitar alıyorken, biz adamla aynı işte aynı süre çalışıp 900 lira asgari ücret alıp, aynı gitara 1200 1300 tl vermek durumunda kalıyoruz. Hülooooğğğğğğğğğ
Yalniz su da var, gumruk vergisi verilse dahi yurtdisindan enstruman getirmek buraya gore kârlı bir cok markada. Iyi takip etmek ve guvenli bir yol bulmak lazim. Araci aracıligiyla da degil ancak bu dediklerim. Araya bir aracı girdiginde fiyat ister istemez burayla ayni olabiliyor bazen. Ancak dediğiniz gibi, hokumet sagolsun dolar nerdeyse euro ile birebir olacagi icin... nereye gidiyoruz oy oy :(
 
Alt üst farketmez esp nin her modeli en pahalı schecter koreden bile daha kaliteli işçilik:sneaky:ama epiphone dan çok daha iyi schecter, schectırın bir çok modelini kullandım aldım sattım gene alırım.. ama schecter kore vs esp yerine schecter kore vs ltd..
Kesinlikle ESP, her türlü Schecter dan iyi, ammaa Schecter da özellikle Türkiye piyasasında alınabilecek en baba gitarlardan. ESP hakkında yorum yapmaya gerek bile duymuyorum, bence saçma olur. :)
Schecter da ise işçilik 10 üzerinden 8-9 u rahat alır (özellikle Blackjack serisi).
 
esp schecter kıyaslaması vicdansız olmuş okadarda değil esp eclipse in abanozuna bide schecter blackjakin bakın schecterda abanoz soluk lekeli renk açık boyası solmuş gibi esp yağ gibi koyu gerçek gibson custom lar gibi duruyor. schecter kötü gitar değil ltd den bi tık iyi olabilir ama esp ile yakın kıyaslama yanından bile geçemez. :stop:
Kısmen katılmıyorum, bende de ESP Eclipse II ve Schecter Blackjack SLS C1 FR var. Schecter ın abanoz klavyesi hiçte soluk renkli değil, kaymak gibi bir klavyesi var. Bende Hellraiser da var, ama onun klavyesi üst düzey değil.
LTD olayına gelince, şahsi fikrim LTD ile Schecter (tabi üst modellerden bahsediyorum tüm yazdıklarımda) kıyası yaptığımda ya ikisi eşit diyebilirim yada LTD belki bir tık önde. Ama LTD fiyat olarak ederinden pahalı, bunuda unutmamak lazım.
 
schecter sls c7 hellraiser banshee kullandığım gitarlar. Dbz de var elimde üst seri mesela işçilik olarak schecterdan da iyi .. hellraiser rosewood çoğu zaten standarttan bahsediyorum.. esp eclipse II bendede var fakat bendeki siparişle solak xtreme lefty mağazası için yapıldı, bir nevi custom diyebilrim.belki ondan daha bi hoş geliyor gözüme..ama gene savunurum schecterın blackjack banshee hellraiser ton olarak güzel gelebilir alırımda kullanırımda epipipn yerine ama esp ile yakın bir işçilik kalitesi yok kulvar farklı ltd vs schecter kore endonezya esp vs schecter usa olabilir.
 
anlamadığım japon üretimi esp ile korede fason üretilen schecter ile nasıl yakıın denilebilir. keske sağ olsamda 2,el esp alabilsem..horizon veya farklı modeller şimdilik bir şans solak snow white eclipse ile takılabiliyorum ama tabiki maliyeti sağ bir gitar gibi değil. Bu yaşadıklarımı sadece bir solak anlıyabilir.. :)
 
Geri
Üst