Survivor Türkiye-Yunanistan

8’i Türk 8’i Yunanlı olan yarışmacılar iki grup halinde Türk ve Yunan takımı olarak kıyasıya mücadele ediyor. Survivor Türkiye-Yunanistan, Türkiye’de Show Tv ile aynı anda Yunanistan’da da Mega Tv’de yayında.

Yarışma ve Yunanlıların yarışmadaki tutumlarıyla ilgili fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim
 
ben kendi adıma yoanna(adını yanlıs yazmıs olabilirim)'nın sarf ettiği;
"teknede türklerden biri benim yanıma geldiğinde cok tedirgin oluyodum.aldığım eğitim ve kültür bir türkle arkadas olmama müsade etmiyo." cümlelerden cok rahatsız oldum.yarışmada tabi hırs olur ama yunanlıların bu tavırları resmen düşmanlık.onlar vakti zamanında istanbulu almıstı bizden biz de simdi bu yarısmayı kazanmalıyız gibi bir hal tavır içindeler.ayrıca coğunda da bir türke yenilirsem ülkeme döndüğüm zaman arkadaslarımın suratına nasıl bakarım tribi var.bu insanlar nasıl yetiştiriliyo bu nasıl nefret anlmadım gitti!!!yazık ya.....
 
bu arada yarışma cok güzel ama ben el altından yarışmacılara her türlü yardımın yapıldığını düsünüyorum hatta gece otel odalarında kalıyolar gibi geliyo bana cünkü ordaki yasam sartları sıradan bir insan için cok ağır.kac gece yağmur altında kaldılar ama birinden biri zatüre olmadı :roll: nerdeyse ac geziyolar ama yine de yarısmalara katılcak enerjileri oluyo.o yüsden bana biraz işin içinde yalan dolan var gibi geliyo ama yarışmalar güzel, program da eğlenceli....
 
Yarışma güzel,eylendirici,fırsat buldukça izliyorum :)
Türkler yarışmayı ciddiye almıyorlar,enerjileri düşük,Yunanlılar daha iyi yarışıyor..Yununlılar da psikobat bir yarışmacıları var,başlarken izlemiştim ,tavuğun kafasını eliyle koparmıştı :evil: adam resmen show yapmıştı.o adama çok sinir oluyorum,umarım elenir...
 
ben açıkçası oturup ciddi ciddi izlemedim
arada şöyle bir baktım
yine de iyi bir program olduğunu düşünmüyorum
iki ülke arasında gereksiz rekabet ortamı ve gerginlik yaratabilir
mesela o ilginç Yunanlının söylediği "Türklerle paylaşmam" tarzı konuşmalar hiç hoş değil, yersiz gerginlik yaratıyor..
olmamış bence
 
ben oturdum ciddi ciddi izledim,insanların faşizan tarafların körükleyerek reyting yapmayı hedefleyen çok rezil bi yarışma,o nefret ettiğimiz kaynana yarışmalarından pek bi farkı yok insan sömürme açısından..
 
2 ülkenini de ağır milliyetçilerinin toplandığı saçma sapan bi yarışma.1 kere baktım.ve yunanlılardan bi elemanın şu cümleyi sarfettiğini duydum:
"eğer bu yarışmayı bir Türk kazanırsa, o ikinci bir Mustafa Kemal olur"
milliyetçi duyguların sömürüldüğü bir programda hala neyin eğlencesinden bahsediliyo anlamış değilim.
 
takımların arasında olan laf sokmalar suni gelmekte. biraz danışıklı dövüş var gibi geliyor bana. "takımlar oyununu oynar, taraftarlar kavga eder." hesabıyla insanları gaza getirmeye, izlenme oranını artırmaya çalışıyorlar bence.
 
Konuşulucak bi şey yok "Yabancı Damat" dizisi boşa gitti işin ilginç yanıda yanlış hatırlamıosam Yunanistan'da türk dizilerini yayınlayan kanalın bu yarışmayı yayınlıyo olması bizde en azından bunu yapan showtv yani, Reha Muhtar'dan beri aynı magazin zihniyeti... :!:
 
ya insanlarda radikal milliyetçilik ne kadar da endişe verici boyutlara ulaşmış basit bir yarışma için birbirlerine düşman kesilebiliyorlar
ikinci mustafa kemal miş çok komik kolaymı o kadar mustafa kemal olmak
 
Raiting uğruna yapılmış bir yarışma olduğunu düşünüyorum yunanlılara ayrıca bir antipatim var o ayrı bir konu ama bizde yunanlılara ait yayınlanan görüntülerin büyük kısmının montajlandığını duydum... Biz sadece bu kadar hakaretlerini duyuyoruz kesilen kısımları siz düşünün artık... Yunanlıları Türklerden çok daha kinci ve hırslı görüyorum çok daha tepkililer ve türklere cüzzamlı gibi bakmaları davranmalarına sinir oluyorum...Bu nedenlede oturup başından sonuna izlemiyorum programı çünkü sinirlerim o kadar kuvvetli değil :)
 
ben o kadar gaza geliyorum ki yarışmayı gayet ilgiyle seyrediyor,Türk takımı yenildiğinde falan ciddi sinirleniyorum. Yunanlıların yarışmadaki tutumları beni hiç şaşırtmıyor, hatta beklediğimden bile sakinler. asıl olay iki takımın birleşmesiyle meydana gelecek diye düşünüyorum ki o zamana kadar aynı ilgiyle seyreder miyim bilemem
 
yarışmayı oturup baştan sona bi kez izlemiş değilim ama anladığım kadarıyla kapitalist medya kuruluşlarının insanların milliyetçilik duygularını kullanarak reyting sağlmaları temeline kurulmuş bir yapım ayrıca samimi de bulmuyorum yani yani o şehir hayatında yaşamaya alışmış insanların o şekilde hayatlarına devam edebilmeleri bana pek inadırıcı gelmiyor
 
Yarışmayı gayet kaçırmadan izliyorum ,oyunlarda falan da bayağı gaza geliyorum ama bunu sadece keyif almak için kendi tercihimle yapıyorum.Çünkü bence bariz olarak herşey kurgu.Bu kadar faşizan açıklamalar,Türkiye -Yunanistan gibi her türlü olayın yüksek gerilim yarattığı iki ülke açısından bakılırsa yayınlanması savaş nedeni olabilecek şekilde.Kimse ama kimse böyle bir riski göze alamaz,kaldı ki alan bir televizyoncu çıksa bile devlet,ordu vs. buna kesinlikle müdahale eder.Bu yüzden "ana tema"nın yarışma sayesinde Türk-Yunan dostluğunun pekiştirilmesi olduğunu düşünüyorum bu yüzden de benim tahminim zaman içinde en fanatiklerin bile yumuşayarak "aa aslında Türkler/Yunanlılar o kadar kötü değilmiş" raddesine getirileceğidir.Zaten yavaştan başladı yumuşamalar.Dikkat edin zaten kimseyi yumuşamadan elemiyorlar!! Diğer yaşam koşulları da kurgu katılıyorum.Kızların kaşları falan hiç çıkmıyo zaten,dişler bembeyaz..
 
Madem ki herkes önce bi yarışmayı nasıl izlediğinden bahsetmiş, ben ciddi ciddi izledim abicim yarışmayı:) Yarışmada Türk tarafı ne kadar uysalsa Yunan tarafı da bir o kadar saldırgan(hele bir tanesi var Pantelis diye sormayın).

Ama bu yarışamnın faşist düşünceleri körüklediği ve iki ülke arasında gerginlik yarattığı düşüncesine karşıyım. Yani Önceden de belirtilmiş yarışmayı Türk tarafından Acun sunuyor ki o adamın sunduğu yarışmada gerginlik olamaz. Şu da var ki gün geçtikçe Yunanlıların Türklere olan bakış açısı daha da yumuşuyor ve iki ülke arasında gerginlik yerine anlayış oluşuyor. Aslında iki taraflı bir durum. Be bu yarışmanın olumlu birtakım şeylere vesile olabileceğini düşünüyorum.
 
İzlenmeye değmeyen bir hede. show teve gibi saçma bir kanalı izlemek zaten apayrı bir saçmalık. Neyse,insanlar para için neler yapıyor...Barış mesajlarıyla dolu ''değerler'' yapılması gerekirken şu hale bir bakın!
 
Paradiserose demiş ki:
Madem ki herkes önce bi yarışmayı nasıl izlediğinden bahsetmiş, ben ciddi ciddi izledim abicim yarışmayı:) Yarışmada Türk tarafı ne kadar uysalsa Yunan tarafı da bir o kadar saldırgan(hele bir tanesi var Pantelis diye sormayın).

Ama bu yarışamnın faşist düşünceleri körüklediği ve iki ülke arasında gerginlik yarattığı düşüncesine karşıyım. Yani Önceden de belirtilmiş yarışmayı Türk tarafından Acun sunuyor ki o adamın sunduğu yarışmada gerginlik olamaz. Şu da var ki gün geçtikçe Yunanlıların Türklere olan bakış açısı daha da yumuşuyor ve iki ülke arasında gerginlik yerine anlayış oluşuyor. Aslında iki taraflı bir durum. Be bu yarışmanın olumlu birtakım şeylere vesile olabileceğini düşünüyorum.

Pantelis elenmedi gitti :evil:
Bu hafta çok iyiydik, pizzaları da götürdük, öyle izlerken gerilmiyorum, gayet eylendirici bir yarışma :)
 
ben hastasıyım.nedense???rol yaptıkları çok belli.bence o herifler orda aç kalmıyodur.kameralar kapanınca arkada mutfak falan vardır.orda yiyolardır.ya hiç aç insan gün boyunca yatar mı?ne zaman izlesem yatıyolar...
 
Geri
Üst