Cort Turkish Edition

Zupar demiş ki:
www.cort.gen.tr' ye laf atan arkadaşlar gelin görün seviyemizi, diğer markalara yaklaşımımızı görün. Sadece Cort kullanan arkadaşların biraz dana fazla olduğu, gitar seven herkesin geldiği bi site, Cort sadece bi amblem.

Arkadaşım,sitemizi gayet güzel tanımlamış,isteyn gelsin ,diğer markalarada yaklaşımımızı görsün demekten başka çare yok :)
 
Nike'ın da Türkiye'ye özel ayakkabısı var, hemde Çin malı :p. Sonuçta ticaret ama adamların Türkiye'ye kesinlikle saygısı var, Kore ile belli bi geçmişimiz var. Şu da var, muzikten para kazansam, zengin olsam elimde PRS'sem, Fender Strat'ım veya Japon İbanezim olurdu...
 
bencede gereksiz bi gitar ama bu yöndeki son yorumlar oldukça saçma. kore malı ama turk edition olsun abi ne olacak. oldu ozaman milli takım da adidas giymesin. heh


birde cort.gen.tr markacılıgın örnegi olup olmaması önemli değil ki, lakin bir çok site var, bosscentral mesela. oldukça yararlı bir mekan.


birde yukarda bi arkadaş demiş ki "ne hakla o bayrak orda"...;
ben jackson alirim param varsa custom shop a gidip çok super bir turk bayrak art ta gitar yaptiririm. kimsede bana diyemez ne hakla o bayragi oraya koydun diye. usa marka ama turk bayragi var. abeslik bir durum yok bence. gitarin kasasina "fuck" yazdiracagima milletimin bayragini şekillendiririm daha iyi.
ama benim dedigim olay custom shop. kendi kişisel gitarım.

cort un yaptigida custom shop ama sanki aşmış bir modelmiş gibi gösterilmeye çalışılmış. dünya çapında kataloga giren bir model gibi gösterilmiş. bu yuzden millet "ne reklam yapiyorsunuz, yok öyle bir şey, kafamızı meşgul etmeyin" deme hakkınada sahip.(seviyeli biçimde)
 
01 demiş ki:
Zupar demiş ki:
www.cort.gen.tr' ye laf atan arkadaşlar gelin görün seviyemizi, diğer markalara yaklaşımımızı görün. Sadece Cort kullanan arkadaşların biraz dana fazla olduğu, gitar seven herkesin geldiği bi site, Cort sadece bi amblem.

Arkadaşım,sitemizi gayet güzel tanımlamış,isteyn gelsin ,diğer markalarada yaklaşımımızı görsün demekten başka çare yok :)

niyetiniz siteye adam cekmekmi.bu mesajından sonra böyle bir nyet olabilir diye düşünüyorum
 
Slaytanic demiş ki:
cavo demiş ki:
bence cort.gen.tr bile gereksiz bir site.insanlar nasıl markacı olur işte alın size örneği.bu adamlar harika bir gitar yaptırtsanız üstüne wolf yazdırtsanız birde ellerine gitarı verseniz abi dandik bu gitar derler.markacılığı asalım artık.cort gitarı var diye cortu dünyanın 1 numaralı markası gören insan cok bu forumda.tamam güzel gitardır seviyorsundur ama bu fanatiklik ne kardeşim.al gitarını pasa pasa cal.

birde ilk yapılan tasarım gerçekten berbat görünüyor.kötü olmus iğrenç olmus deyince hakaret oluyr.walla bok gibi olmus hiç de kusura bakmayın.bakarsanızda bakın cokta umrumda değil aslında
bu yaptığınız tasarımda hiçbir zaman gerçekleşmeyecektir.cort 10 tane gitar için uğraşmaz.diyelim uğrastı fiyatıda 10000 dolar yaptı.kim alacak o gitarı güzelim gitarlar dururken.her ne kadar kaliteli olursa olsun markacı vatandas cok olduğu için o gitarlar öyle ellerinde kalır.ben merak ediyorum bu tasaralayan arkadaşların menfaati ne.verebileceklermi bu gitara 10000 dolar.birde tasarımdaki tecrübeleri neler.bence tecrübeli filan da değiller.bilgisayarına photoshop yükleyen tasarımcı oluyor.böyle işler profesyonel bir kadro ile gerçekleştirilir.afedersiniz ama önüne gelen yapamaz.yapsada ilk yaptığınız tasarım gibi çok kötü olur.bu millet için değerli olan o bayarğı böyle kötü bir tasarımda görmek gerçekten üzücü.
bence bu işin amacı millete cort sevgisini aşılamak.yeni baslayan arkadaşların beyinlerini yıkayıp cort almasını sağlamak.size destek veren firmalarda sizi bu iş için kullanıyor kanımca.sonuıcta bir gitarın cıkacağı yok.ucuz reklam bu yaptığınız.siz iyi niyetle yapıyorsunuz bu işi ama bence sizi kullanıyorlar.kimsenin reklamına alet olmayın derim.diyelimki yanıldım gerçekten yapılacak bu iş.o zamanda bırakın profesyonel biri yapsın su tasarımı.koskoca cort un yokmu tasarımcısıda size vermiş bu tasarım işini.bırakın allah askına bırakın bu fanatikliği.gidin pasa pasa calın gitarlarınızı :)

kesinlikle katılıyorum, bilmiyorum kaç kişi bu mesajı okudu ama benimde daha önceki sayfalarda yazdığım konu aynen bu.

bariz şekilde cort propagandası yapıldığı ortada. konu aslında gitar falan değil. o yüzden ilk mesajda kıytırık bi photoshop resmi konulmuş.
asıl amaç cortun reklamını yapmak. "bakın cort bize özel gitar üretiyor, başka firma olsa hayatta yapmazdı bunu" demek.

benim gözlemimim budur. ayrıca ibaneze jacksona karşı anti-markacı yaklaşan arkadaşların açık seçik cort militanlığı yaptığıda ortada. hep yazdık bütün firmaların hem iyi hem kötü modelleri var bu karşılaştırma ne ola ki? diye ama sakalımız yok dinletemedik.

açık yüreklilikle şunu söyleyeyim gogostarın yazılarını okurum beğenirim bilgisini taktir ederim. ama şu yorumlara katılmıyorum: "gitarın 1000$'ı fazlasıyla hakketiğini savundum"

bunu gitarı görmeden eline alıp çalmadan kimse anlayamaz. gitar çalmak farklı bir olay, gitarın parçalarına bakarak yorum yapmak farklı bir olay. gitarın, oyuncak değil gerçekten gitar olduğu hissini yaratması lazım insanda. sonuçta burda bir müzik estrumanından bahsediyoruz.

gitarda abanoz klavye olması demek, tuşenin atıyorum bir soloistten iyi veya soloistle aynı rahatlıkta olduğunu göstermez malesef.
ben ne gitar kesmeyi bilirim ne fırınlamayı. benim yapacağım abanoz klavyeyle gitar çalana çeyrek altın takarız. çünkü ben bu işi beceremem.
cort firmasının da bu gitarı nasıl yapacağını bilemeyiz. belki "türkler nasılsa üstünde kendi bayraklarını görünce nasılsa alırlar" deyip gitarı yan sanayiden dandik bir firmaya yaptıracaklar? belki gitar bi gelicek odun gibi sapı olacak? açıkcası ilk sayfada dandik photosop resmi yerine karşılıklı imzalanmış bir mukaveleyi görmeyi çok daha fazla isterdim. doğrusu böyle bir anlaşmanın varlığı bile şuana kadar ilan edilmesiyle biraz daha düşünmek gerekli sanırım.

yazımın okunması dileğiyle, saygılarımla...

abi düşüncelerimiz ortak ama arkadaşlar yanlıs anlayıp ortamı geriyor.sonra bende geriliyorum.en iyisi bekleyip görmek sonucları ne olacak cok merak ediyorum.ben kimseyle kavga etmek istemiyorum.acıkcası bu baslıkta her an kavga cıkabilir gözüyle bakıyorum.
yapılmaya calısılanlar

markacılık
forumuna adam cekmek
yeni gitar calmaya baslayanlara cort sevgisi asılamak

birde bu gitar su an üretilmeye baslanmıs duyduğuma göre.istekler doğrulutusnda değiştirilecekmiş.bu nasıl bir üretim tekniğidir anlamadım ben.

lütfen cevaplarımızı hakaret boyutuna girmeden yazalım ki ortam gerilmesin.yanlısımız varsa yalnıs deyin.kapasitesizsin olum sen anlamazsın derseniz kavga cıkar hos olmaz değil mi:D
 
cavo demiş ki:
01 demiş ki:
Zupar demiş ki:
www.cort.gen.tr' ye laf atan arkadaşlar gelin görün seviyemizi, diğer markalara yaklaşımımızı görün. Sadece Cort kullanan arkadaşların biraz dana fazla olduğu, gitar seven herkesin geldiği bi site, Cort sadece bi amblem.

Arkadaşım,sitemizi gayet güzel tanımlamış,isteyn gelsin ,diğer markalarada yaklaşımımızı görsün demekten başka çare yok :)

niyetiniz siteye adam cekmekmi.bu mesajından sonra böyle bir nyet olabilir diye düşünüyorum

bu senin bir sıralar laylaylomda çalışmış olabilme ihtimalinle eş değer bence
 
Kusura bakmayın fotoraflar siteye upload edildiği için gözükmüyo, farketmemişim bi ara sizin için genel bi yere upload ederim. Tabikii çağırmak istiyorum, gereksiz değilde gerekli insanları, zaten gereksizler en fazla 3 mesaj atabiliyor... dayanamıyorlar. Sitede Türkçe nasıl yazılır onu gösteriyoruz, büyük renki puntoları yasaklıyoruz. Mesela sitemizde Luthier-lik okuyan ve birebir enstruman yapan bi arkadaşımız var, sağolsun emeği çok fazla.

@kelle mantıklı ve seviyeli yorumların için teşekkürler. Yalnız, 18 adet ve sadece Türkiyede çıkacak bi model biraz istek ve biraz tavsiye üzerine üretilen. Katalog falan yok, özelliklerine bakınca zaten üst seviye bi model olduğunu, önünde Türk bayrağı olmasada, "Turkish Edition" yazmasada 1000$ dan fazla edeceğini kestirmek zor değil ki Brezilya bayraklı gitar 4000 küsür dolar, ettiğindenmi? hayır adı var diye, biz işte buna karşıyız. Bende Çanakkale'liyim, özledim memleketimi bu bayramda uzağım iyi bak oralara... :)
 
sırayla gidelim bakalım:

cavo, aslında aşağıdaki ile aynı meale çıkan şeyler yazmıştım,

cavo demiş ki:
bence seninde benimde mesaj yazmadan önce balkona cıkıp derin bir nefes alıp relax olmamız lazım
kısmında olayı kökünden çözmüşsünüz. laf bir kere çıkar, yazılanları göndermeden okuyup değiştirme şansı var, bol bol kullanalım (ben de dahil) :)

dreamofstyks, gitar çıkarsa alacak olan alır, almayacak olan almaz. çıkmazsa da bir şey olmaz, gider 1000$ lar başka yerlerde harcanır. onun için tavrını gereksiz ve düşmanca buluyorum. lütfen meseleyi kaşımaktan vazgeç.

cort jackson konusu da kapansın artık lütfen, biraz başkalarının düşüncelerine saygı gösterelim, her şeyde art niyet aramayalım. rastansaga anladığıma göre artık burada aktif bir arkadaş değil, kendince bir şey başarmış, bunu paylaşmaya gelmiş. ne ben bunu okuyunca cort hakkında farklı düşünürüm ne de tasarımını beğenmediğim bir gitara para harcarım ama bu benim zevkim, kimseyi bağlamaz sonuçta. bir gitar firmasının türkiye gibi bir pazar olduğunu farketmesi bile güzel bir şey, geçmiş anlaşmazlıkları bugüne taşıyıp yapılanın değerini sıfırlamayalım

bu arada, abanoz konudunda da ufak bir şey söylemezsem kendimi rahatsız hissederim. abanoz bugün üçüncü dördüncü dünya ülkeleri yerine gelişmiş bir ülkede yetişseydi brasilian rosewood gibi koruma altına alınıp kesimi yasaklanacak bir ağaçtır ve nesli de giderek tükenmekte. bir parke parçası kadar bir abanoz parçasının fiyatını duysanız dudağınız uçuklar ki bir fretboard yapacak kadar bir parçanın sadece ağaç maliyeti indian rosewoodun en az 50 dolar üzerindedir. ayrıca çok yoğun ve ağır bir ağaç olduğu için nakliyesi pahallıdır ve bu yoğunluğu yüzünden de aşırı derecede sert ve kırılgandır. yani abanoz üzerine fret çakmak için presin altına koyup bastıramazsınız, anında çatlar ve ayrılır, bunun en azından büyük kısmını (jackson markasının sadece abanoza fret çakmak için bir makine icat edip patentini aldığını ve bu makinenin bile tam otomatik işlemediğini belirteyim) el işçiliği ile yapmak zorundasınız, bu da maliyeti arttırıcı bir şey.

rahatlık falan da kişiden kişiye değişir, herkesin eli aynı değil beyler. o koca gibson early 50's sapları insanlar nasıl elleri ağrımadan çalıyor anlamıyorum mesela :)
 
fuckinick demiş ki:
anatolia999 demiş ki:
cavo demiş ki:
cortu dünyanın 1 numaralı markası gören insan cok bu forumda.

hehehehe :D sen ne diyon abi cort gvt diye bi gitari 82 usa custom shop Bc rich warlock gibi bi gitarla neredeyse eşdeğer bulan adamlar var bu cort beyinleri fazlasıyla yıkamış.. adama ulan usa custom shop diyorum oda bana lace sensor manyetikler diyoo :)
kim hakkaten o direk isim versene biz de aydınlanalım bu ermiş kişilikle ...

isim vermiyim varsın 82 usa custom shop bc rich den daha iyi bulsun gitarini...

belki verecek bi cevabı vardır kendi gelir
 
Bir Bc Richle, strat ne kadar karşılaştırılır o ayrı mesele, G-VT çok güzel alet, hele Lace Sensor serisi hoş manyetikler amerikan ve Eric Clapton falan kullanıyo gerçi bunlar reklam kokuları. Herifler radyal bobin sarmışlar manyetik koruma amaçlı manyetiğin yanlarına ilk defa gördüm.

lace_sensor_scan.jpg


Eric baba sendemi reklam oldun aleme
 
anatolia999 demiş ki:
fuckinick demiş ki:
anatolia999 demiş ki:
cavo demiş ki:
cortu dünyanın 1 numaralı markası gören insan cok bu forumda.

hehehehe :D sen ne diyon abi cort gvt diye bi gitari 82 usa custom shop Bc rich warlock gibi bi gitarla neredeyse eşdeğer bulan adamlar var bu cort beyinleri fazlasıyla yıkamış.. adama ulan usa custom shop diyorum oda bana lace sensor manyetikler diyoo :)
kim hakkaten o direk isim versene biz de aydınlanalım bu ermiş kişilikle ...

isim vermiyim varsın 82 usa custom shop bc rich den daha iyi bulsun gitarini...

belki verecek bi cevabı vardır kendi gelir

zaten bu gibi söylemler hep isimsiz gündeme geldiği için suya yazı yazarcasına polemikler çıkıyor meydana ya bahsetme ya da tamamını açıkla olmaz böyle vurkaç vurkaç
 
cavo demiş ki:
01 demiş ki:
Zupar demiş ki:
www.cort.gen.tr' ye laf atan arkadaşlar gelin görün seviyemizi, diğer markalara yaklaşımımızı görün. Sadece Cort kullanan arkadaşların biraz dana fazla olduğu, gitar seven herkesin geldiği bi site, Cort sadece bi amblem.

Arkadaşım,sitemizi gayet güzel tanımlamış,isteyn gelsin ,diğer markalarada yaklaşımımızı görsün demekten başka çare yok :)

niyetiniz siteye adam cekmekmi.bu mesajından sonra böyle bir nyet olabilir diye düşünüyorum

Niyetimiz siteye adam çekmek değil,markacılıkla,fanatiklikle suçlanıyoruzya :) bizde diyoruzki buyrun siteye bir göz atın kararı kendiniz verin ezbere konuşmayın.

Yukrıda bahsettiğim suçlamalarda sen bulunuyorsun durumu izah edincede,"siteye adammı çekmek istiyorsunuz" diyorsun :) ve bu abuk subuk tartışmaya başka bir boyut daha kazandırıyorsun.

Yani şu tavırlarını iyi niyetle algılamak mümkün değil :)
 
Slaytanic demiş ki:
...

açık yüreklilikle şunu söyleyeyim gogostarın yazılarını okurum beğenirim bilgisini taktir ederim. ama şu yorumlara katılmıyorum: "gitarın 1000$'ı fazlasıyla hakketiğini savundum"

bunu gitarı görmeden eline alıp çalmadan kimse anlayamaz. gitar çalmak farklı bir olay, gitarın parçalarına bakarak yorum yapmak farklı bir olay. gitarın, oyuncak değil gerçekten gitar olduğu hissini yaratması lazım insanda. sonuçta burda bir müzik estrumanından bahsediyoruz.

...

Bilmukabele... Hatta ben de birçok kişinin gitarı denemeden yermelerinden şikayetçiydim, onun üzerine bu fikri savunuyorum...

Bunun sebebi de şudur: gitarın üzerindeki parçaların maliyeti ve custom shop işçiliğinin maliyetidir...

Gitarın üzerinde çok parasal anlamda çok değerli parçalar var...

Bu gitarın özellikleri şöyle olabilirdi:

Agathis gövde
Maple sap
Rosewood klavye
Bolt-on birleşim
Die-cast burgular
Tune-o-matic köprü
Gövdede Washburn'lerdeki (son dönem V kasa ve Dime serisindeki skull-death-hell vs.) gibi Türklük ifadesi uyduruk bir baskı
Mighty Mite manyetikler
Made in Indonesia (fabrikasyon)

Bu gitarın projedeki gitardan çok daha ucuz olduğunu hesaplayabiliriz. Açıkçası böyle bir gitara özel seri olduğu için 1000$'da istenebilirdi, tüm farklılık gövdedeki baskıdan kaynaklanırdı...

Bu başlıkta, sanki insanlar böyle bir gitar kendilerine sunulmuş gibi kan kusuyorlar...

Oysa bu gitar verdiğim örnekten çok farklı...

Saygılar, sevgiler...
 
DreamofStyks demiş ki:
Hayal Bu Gitar Hayal Yok Böyle Bi Proje Tek Somut Kanıt bile yok[/color] 8O :D :D

katılıyorum. hala somut bir kanıt yok, muhtemelen olmayan ve olmayacak bir gitar için bir sürü insan kendini paralıyor.

ayrıca bu başlığın da marka kavgasına dönüşmesini kınıyorum. cort gitarları ben de sevmiyorum. isteyen sevebilir. isteyen sevmeyebilir. ama markalarla ilgili tartışmayı aşmak gerek diye düşünüyorum. artık bırak markayı modeli, seri numarasına göre gitarlar karşılaştırılsa daha mantıklı olacak çünkü aynı fabrikadan çıkan 2 gitar arasında genel marka prestijinden bağımsız olarak dağlar kadar fark olabiliyor.

cort forumuna da isteyen üye olur isteyen olmaz. reklama lüzum yok. başlık zaten başlı başına bir reklam.
 
KaRaBaSH demiş ki:
DreamofStyks demiş ki:
Hayal Bu Gitar Hayal Yok Böyle Bi Proje Tek Somut Kanıt bile yok[/color] 8O :D :D

katılıyorum. hala somut bir kanıt yok, muhtemelen olmayan ve olmayacak bir gitar için bir sürü insan kendini paralıyor.

ayrıca bu başlığın da marka kavgasına dönüşmesini kınıyorum. cort gitarları ben de sevmiyorum. isteyen sevebilir. isteyen sevmeyebilir. ama markalarla ilgili tartışmayı aşmak gerek diye düşünüyorum. artık bırak markayı modeli, seri numarasına göre gitarlar karşılaştırılsa daha mantıklı olacak çünkü aynı fabrikadan çıkan 2 gitar arasında genel marka prestijinden bağımsız olarak dağlar kadar fark olabiliyor.

cort forumuna da isteyen üye olur isteyen olmaz. reklama lüzum yok. başlık zaten başlı başına bir reklam.
katılıyorum. ayrıca olsa bile bence süper bi promosyondan başka bişiy olmazdı. kendi ismini yaymaya çalışmanın değişik yolu
 
Cort iyi gitar yapmaz, Cort 10 tane gitar yapmaz diyen arkadaşlar (18 olcak zaten)

CORT ABMP-1V MASTERPIECE BASS

Bu gitardan sadece 2 tane var No.1 Cort arşivinde No.2 Sahibinde, istek üzerine yaptırılmış. Demekki adamlar 1 tane bile yapıyolar 18 tane'de isterseniz rahat yaparlar merak etmeyin.

Video http://video.google.com/videoplay?docid=3217754356436016977

cimg0940184vl5.jpg
cimg0944109tl7.jpg
cimg0947129az2.jpg

cimg0957123ue6.jpg


CORT XMP-1 MASTERPIECE

xmp12861il1.jpg
xmp13973kw4.jpg
xmp1944en0.jpg


Gitarların ne kadar kalitesiz, ne kadar adi malzeme ve işçiliğinin ne kadar berbat olduğu görünüyor. Hatta el yapımı olduğunu anlamak imkansız, fotoraflardan bile anlaşılmıyor bişey...
 
Geri
Üst