Sakinim ama dertliyim de omrumu yedi bu MESA
@HmzGkgz ustadim ne yaptimsa aklimdakine yaklastiramadim. Bir de belki sorun su; sayilamayacak kadar cok ozellik barindirsa da aslinda bu ayarlarin hic birisi temel tonu aman aman degistirmiyor. Enteresandir alelade bir amfide EL34 ve 6L6 arasinda lambalar kirilmadan da bir fark olusuyor, bu amfide o da cok az. Bu arada sevenlere lafimiz yok yanlis anlasilmasin ben ayni sekilde Fuzz pedallarindan da hic hoslanmam kulagimi tirmalar ama onunla yatip kalkan adamlar var...Nacizane gorusumu soyledim. Neyse yorumlar geldikce ilginc bir hal aliyor bu baslik. Ote yandan basligi acan insan olarak sizin yorumlarinizi da duyalim...
Şahsi fikrim Mesa'nın baba bir marka olduğu. -Mesa fan değilim bu arada.- Ancak tabi ki zevkler renkler tartışılmaz. Bana Mark V kuru, sert, fazla tizlerden ve baslardan uzaklaşmış, daha ortada duran, kendi halinde ama öttürdüğünüzde de çığlık atan bir alet. Özellikle Dual ve Triple Rectifier ise; daha yağlı, tizlere hafiften abanılmış ve daha koyu geliyor kulağıma. Mark V'te EQ olması ve daha detaylı bir amfi olması kullanımı zorlaştırıyor bir tık. Sonuç: İkisi de gayet başarılı ama Rectifier bir tık önde ton olarak benim için. Ama Metallica fanı olarak grubun Master of Puppets gibi efsane bir albümde Mark serisini kullanması aklımı kurcalıyor.
Mesa markasını diğer baba hi-gain amfi markalarıyla (ENGL, Marshall JVM, Orange TH serisi...) karşılaştırdığım zaman ise ENGL ton olarak açık ara önde gidiyor. Hem saha sert, baslar ve tizler midler ile birlikte oldukça dengeli, gerektiğinde vahşi bir aslan, gerektiğinde bir kedi yavrusu kadar şirin ve tatlı olabiliyor. (İnvader.)
Marshall JVM ile karşılaştırdığımda ise Marshall daha çamurlu, daha baslı ve bir tık daha boğuk, gain karakteri olarak Mesa'dan bir tık düşük ve solo tonlarında Mesa'yı beşe katlayan bir tona sahip.
Orange ile karşılaştırdığımda ise çok şaşırdım. Zira Orange gerçekten berbat bir amfi. (TH-100) Ton boğuk, EQ birbirine girmiş, Clean beş para etmez ve yağsız kuru bir amfi.
Görüşlerim tamamen kendi zevkime göre yazıldı. Özellikle Mark'ı uzun süre denedim. Ama yine de karar veremedim. Şimdi siz Rectifier mi Mark mı diyorsunuz ey Türkrock'çılar?