@J-P;
Stereo etkisi farklı bir olaydır. Şöyle örnek vereyim, tek kanal ritim gitar kaydı yapın ve bunu iki kanal olacak şekilde kopyalayıp 1. kanalı sağa, diğerini sola panlayın. Bu birinci kaydımız olsun. Daha sonra aynı rifi iki kere ayrı ayrı çalıp, birini sağa, diğerini sola panlayın.(burada riffler hatasız, doğru vurgulu ve üst üste çalınmalı ki tek ses etkisi versin) Bu da ikinci kaydımız olsun. İkinci kaydı dinlerken duyduğunuz ton daha hacimli, geniş stereo olacaktır. Birinci kayıt ise daha kulağa daha zayıf gelecektir.
Birinci tipte stereo etkisini arttırmak için, sağ ve sol kayıtlar arasına biraz(milisaniyeler civarında) gecikme konabilir, bu da stereo etkisini arttırır ancak hiçbir zaman ikinci tip kayıt kadar etkileyici olmuyor.
Ben tabi çok ayrıntılı bilgiye ve tecrübeye sahip değilim, sağolsun bilgili arkadaşlarımız hiç esirgemeden paylaşımlarda bulunmuşlar, hepsine teker teker teşekkür ederim.@tunckk Tunç hocam, ENCIL kullanan biri olarak sizi de davet edelim buraya.
Mesaj düzenleme süresi bitmiş alıntı yapayım.Şahsi fikrim Mesa'nın baba bir marka olduğu. -Mesa fan değilim bu arada.- Ancak tabi ki zevkler renkler tartışılmaz. Bana Mark V kuru, sert, fazla tizlerden ve baslardan uzaklaşmış, daha ortada duran, kendi halinde ama öttürdüğünüzde de çığlık atan bir alet. Özellikle Dual ve Triple Rectifier ise; daha yağlı, tizlere hafiften abanılmış ve daha koyu geliyor kulağıma. Mark V'te EQ olması ve daha detaylı bir amfi olması kullanımı zorlaştırıyor bir tık. Sonuç: İkisi de gayet başarılı ama Rectifier bir tık önde ton olarak benim için. Ama Metallica fanı olarak grubun Master of Puppets gibi efsane bir albümde Mark serisini kullanması aklımı kurcalıyor.
Mesa markasını diğer baba hi-gain amfi markalarıyla (ENGL, Marshall JVM, Orange TH serisi...) karşılaştırdığım zaman ise ENGL ton olarak açık ara önde gidiyor. Hem saha sert, baslar ve tizler midler ile birlikte oldukça dengeli, gerektiğinde vahşi bir aslan, gerektiğinde bir kedi yavrusu kadar şirin ve tatlı olabiliyor. (İnvader.)
Marshall JVM ile karşılaştırdığımda ise Marshall daha çamurlu, daha baslı ve bir tık daha boğuk, gain karakteri olarak Mesa'dan bir tık düşük ve solo tonlarında Mesa'yı beşe katlayan bir tona sahip.
Orange ile karşılaştırdığımda ise çok şaşırdım. Zira Orange gerçekten berbat bir amfi. (TH-100) Ton boğuk, EQ birbirine girmiş, Clean beş para etmez ve yağsız kuru bir amfi.
Görüşlerim tamamen kendi zevkime göre yazıldı. Özellikle Mark'ı uzun süre denedim. Ama yine de karar veremedim. Şimdi siz Rectifier mi Mark mı diyorsunuz ey Türkrock'çılar?
WTF? Bu fiyat nedir hocam ya.
Sevgili dostum, ribbon mikrofon hiç bir zaman ucuz olmaz ki .🙂 Onlar çok özel şeyler.WTF? Bu fiyat nedir hocam ya.
Hocam tam olarak nedir?Sevgili dostum, ribbon mikrofon hiç bir zaman ucuz olmaz ki .🙂 Onlar çok özel şeyler.
Alabildin mi mark serisinden bi alet ?Konuyu hortlatalım.
İki sene sonra gelen upgrade: İkisi de değil. Mark IV.
Mark IV aldım.Alabildin mi mark serisinden bi alet ?
Eee, suçu biraz da kendinde arayacaksın abicim... 😱😀😀😀😍😍😆Üç senedir Mesa Mark V sahibiyim Mesa 4x12 ile akustik düzenlemesi yapılmış stüdyom mevcut ve bir çok alt seviye, üst seviye, vintage gitarla denedim hala %100 çözemedim aleti. 3 saatte amfinin kötü olduğunu anlayan arkadaşları tebrik ediyorum 🙂
Hahahah 🙂Eee, suçu biraz da kendinde arayacaksın abicim... 😱😀😀😀😍😍😆