Hangi pedalı&prosesörü alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Yukarıda da yazıldığı gibi, dimebag veya 535q, daha uygun fiyatlı derseniz ibanez weeping demon yabana atılacak bir pedal değil, üzerinde de her türlü ayar imkanı mevcut...
 
Daha çok talep uyandıran isim olabilirler. Evh wah hiç bana göre değil. Tam signature işi. Çok tiz ve çok loud. Her ekipmana uymaz. Kirk wah hiç kullanmadım, ne desem yalan. Gözü kapalı wah alacak olursam -tekrar ediyorum- kesinlikle 535Q alırım.
 
Daha çok talep uyandıran isim olabilirler. Evh wah hiç bana göre değil. Tam signature işi. Çok tiz ve çok loud. Her ekipmana uymaz. Kirk wah hiç kullanmadım, ne desem yalan. Gözü kapalı wah alacak olursam -tekrar ediyorum- kesinlikle 535Q alırım.
Şuan aynen bende öyle düşünüyorum deneme imkanım olursa signature wahlara da sıcak bakıyorum denemek lazım. Ama denemeden alırsam 535Q daha mantıklı.
 
Arkadaşlar Konya'da yaşıyorum ürünleri malesef deneme imkanım yok. Pod X3 Live yada Zoom G9 2 TT alıcam. Genellikle sert tonlar almayı seviyorum. Fikir paylaşımında bulunursanız çok makbule geçer.
 
Zoom g9.2tt kullandım 1.5-2 yıl civarı, yapay gelmeye başladı bir süre sonra, podlara genel olarak başarılı diyorlar. g9.2tt de sınıfında iyidir üst seviyelerdedir ama prosesörler belli bir yere kadar (axe FX hariç :) )
 
2007-2013 arası zoom g9.2tt kullandım...zoom u ne kadar büyük anfiye bağlar sesi açarsan o kadar gerçeğe yaklaşıyor diyebilirim...içerisindeki tüpler gerçekten tona baya etki ediyor...her iki cihazın da artıları eksileri var tabii x3'de çok tercih edilen bir pedaldır artılarını bilemem ama temel eksileri her ikisinde de taşıma sorunu bana göre...bu boyutta bir efekt ünitesi alacak gitaristin bunu düşünmesi iyi olur baştan...her hafta prova gibi bir durum varsa insanın çok zoruna gidebiliyor taşımak...ben 2-3 pedallık analog setup öneririm hem üzerinde değişiklikler yapması daha kolay hemde kullanmayacağın bir sürü ıvır zıvıra para vermemiş olursun...ton olarak da çok daha gerçekçi zaten orası obvious :D

illa prosesör denirse teknolojisi ve ton paylaşım ağı çok daha geniş olduğu için line6 x3 live derim...sevgiler saygılar hörmetler...
 
Axe Fx Ultra ve Axe II de dahil olmak üzere bir dünya modelleyici kullandım. Ayrıca hem Line 6 ürünlerini, hem de Zoom ürüinlerini bilen ve kullanmış birisiyim.
Buraya kadar yorum yapmış olan arkadaşların her iki cihazı kıyaslama şansı ne kadar oldu bilmiyorum, ancak benim ciddi bir kıyaslama yapma şansım var. Aşağıda bunları yazdım:

  • Line 6 ürünleri KAYITTA başarılı cihazlar. Ancak X3 ile XT arasında gerçekte bir mimari farkı yok, bu bir pazarlama işi biraz da... yani modellemeler aynı, sadece ektra özellikler var. Amfi simülasyonunda farkı yaratan şey de amfi modellemesinin kalitesi. Benim kulağıma amfi modellemeleri biraz yapay geliyor, ama yine de fena değiller.
  • Zoom G9 ise CANLI ÇALIMDA ideal. Line 6'in HD modellerini denemedim, ama HD serisi dışındaki hiç bir Line 6 cihazından G9 kadar organik tonlar çıktığını da duymadım. Bir Diesel modellemesi var ki, gerçekten müthiş. Bu anlamda G9 benim canlı performansta en başarılı bulduğum prosesör oldu. Alınabilecek tonların yelpzesi çok ama çok geniş. Her iki lamba da kesinlikle ton üzerinde ciddi fark yaratıyor ve efektler de gayet iyi. Mesela harmonizer çok başarılı ki, harmonizer zaten bu tip cihazların yumuşak karnıdır normalde, çoğu prosesör dökülür bu açıdan. Line 6 mesela HD serisinden önce bu efekti hiç bir cihazında KULLANMADI. Muhtemelen beceremiyorlardı. AMA, kabin simülasyonlarında Zoom ne yazık ki Line 6 kadar iyi değil. İş kayıda gelince bence Zoom biraz zayıf kalıyor. Tabii bu demek değil ki Zoom ile kayıt yapılmaz, illa ki yapılır. Ama Line 6 ile işiniz daha kolay olur.
Bu nedenle, eğer asıl amacınız kayıt yapmak ise Line 6 daha iyi bir seçenek. Gitarı daha çok bilgisayara bağlayarak çalıyorsanız ve bu ton sizi tatmin ediyorsa, Line 6 alın derim.

Ama gitarı amfiye bağlayıp çalıyorsanız ve esas amacınız çalmak ise, Zoom G9 alınabilecek en iyi prosesörlerden biri. Zoom'un şu anki cihazları G3-G5 filan yanından bile geçemez, beş para etmez şeyler. G9 bence kendi sınıfında çok farklı bir yerde bulunuyor. Ama aşırı ağır ve hantal bir cihaz. Bu da kullanımını güçleştiriyıor.
 
Merhabalar, genelde Slash,Zakk Wylde,Van Halen tarzı şeyler çalıyorum .Bu tonlara yaklaşmam için ek olarak ne pedal önerirsiniz ?Gitarım Epiphone Les Paul Tribute Plus . Pedallarım Boss DS2 ve Crybaby ZW-45 Wah .Genelde stüdyolarda çaldığım için ampli sorun değil.
 
Son düzenleme:
Ampli nedir? En azından güzel bir ampliniz vardır diye düşünüyorum. 12" speaker'lı ve mümkünse başarılı modellerden.

Wampler Pinnacle ile 3 tarzı da kotarırsınız diye düşünüyorum. Carl Martin Plexi ya da Cmatmods Brownie de buna alternatiftir.
 
Boss'tan vazgeçmeni söylüyor sanırım Mert :) İki pedalı da aynı anda kullanma yani.
Ha yeri gelmişken söyleyeyim tabi aklında bulunsun, ana drive'ı destekleyecek olan/booster vazifesi görecek olan pedal hangisiyse o daha önce gelecek şekilde koyacaksın.

Eğer iki pedalı da kullanırım (biri açıkken öteki kapalı) dersen sıralamanın bir önemi yok zaten.
 
Geri
Üst