Hangi pedalı&prosesörü alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Arkadaş para sıkıntı değil demiş, hala ADD'ler, Boss'lar, öneriliyor. Vizyonu geniş tutun, atış serbest.

Benim vizyonum bu kadar, çünkü para benim için sıkıntı :) Yani deneyen seven üst düzey ya da pahalı pedal önersin, ben deneyimlediğimi yazarım.

Beğenirim, çalarım zevkle, tamamdır gerisi. Fiyatının fazla olması önemli değil. Yoksa komponent kalitesi olsun, ufak tefek detaylar olsun pek çok açıdan daha büyük bir emek vardır muhtemelen ama bu tarz bir drive söz konusu olunca (hafif kırılmış) benim birebir deneyimlediğim en güzel pedal bu. Ne Klon'u ne de King of Tone'u böyle beğenmedim onu da ekleyeyim :)
 
Polemik gereksiz ama 30 sene tank gibi çalışan TS9 nerede, iki günde dağılacak pedallar nerede...

Malzeme kalitesi açısından muhakkak dağlar kadar fark vardır bence de ama 4 senedir kullanıyorum yahu, üstelik ikinci el. Ha sağlamlık en önemlisidir, o zaman ben de önermem zaten. Güzel bir ses karakteri var yani, bir göz atılması gerekir mutlaka diye düşündüm Blues Player için.

Bence bb preamp en doğru seçim olabilir gibi geldi :)

Tadından yenmez güzel amfiyle. BB'ye benden de artı.
 
Güzel amfi. Pedal konusunda çok bir fikrim yok tarz farkı. Ama ben senin yerinde olsam bu kadar spesifik bir şey için, amfimi gitarımı alıp müzik dükkanlarında pedal denerdim.
 
Arkadaşlar fender blues deluxe ve usa strat ikilisini kullanıyorum. Fazla pedal kullanmayi seven biri değilim çünkü o sıcaklık bana göre dijitalleşiyor. Ama amfinin drive katı olmadığı için mecbur pedala ihtiyacım var. O sıcaklığı bozmayacak cayır cayır yanacak bi drive/o.drive pedalı arıyorum. Sizce ne almalıyım para sıkıntı değil. Blues/rock/funk/hard rock dinleyicisiyim. Yavuz çetin in drive tonları çok hoşuma gidiyor.
O amfinin nasil drive'i yok diyorsun?
 
Lütfen yanlış anlamayın ancak, madem para sıkıntınız yok, denesenize aklınızdan geçen pedalları. Sıfır ya da ikinci el, alın satın deneyin. Elbette bir araştırma yapılmalı her alışverişten önce ama bu konu çok uzayınca insan gitar çalmaktan uzaklaşıyor, inanın. Aklınıza gelen ilk pedalı alıp deneyin, olmadı diğeri, olmadı diğeri... (Tekrar belirtiyorum para sorun değil dediğiniz için bu yorumu yazdım.)
 
Geri
Üst