Hangi pedalı&prosesörü alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

ozerkyildirim demiş ki:
herkese merhabalar
tecrübe sahibi abilerime ve kardeşlerime booster pedalı konusunda danışacağım...

amfim avt100 gitarım grandmaster custom shop (emg 81/85)

drive ı amfiden alıyorum ve amfimi boostlayacak pedal arıyorum...boss sd-1 kullandım denedim ama tatmin etmedi beni...tarzım heavy-trash...min +10 Db artıracak güzel bir booster pedalı arıyorum...

yorumlarınız için teşekkürler...

RC Booster'a bakabilirsin.
 
her ay 1 tane pedal almayı düşünüyorum. 150 lira vereblirim her ay. sert tonlar istemiyorum. fender strat. ım var amerikan.. marshall MG15 var 45 watt lık. yani genelde alternative rock tercihim.ne çok sert ne de çok soft.
 
İşte 1000. mesajım. Bu mesajın bir analog setup kurma başlığına yazılacağını biliyordum. :D

Gelelim cevabına; anladığım kadarıyla efekt pedalları hakkında bilgiye sahip dahilsin. Bu nedenle tavsiyem düşük bütçeli bir prosesör (RP, POD vs.) alarak hangi efektin ne işe yaradığını öğrenmen ve ondan sonra kendi istek ve ihtiyaçların doğrultusunda pedalları almaya başlaman.

Bir de o ampliyi değiştirmeye bak pedallara para harcamadan önce.

Aramaya da inanalım lütfen; hemen aşağılarda aynı konu işlenmişti; hatta aynı cevabı vermiştim (hatta ve hatta bu cevabı 300. kere veriyorum sanırım).

Son olarak:

3313753789_26f11a340f_o.jpg
 
İşe bir tuner pedalla başlayabilirsiniz. Boss TU-2 piyasada kolaylıkla bulunan uygun bir tuner pedalıdır. Müzik zevkinize göre drive, eq ve compressor pedallarıyla devam edebilirsiniz. Sert tonlar istemiyorsanız size Boss OD-3 önerebilirim (transparan, sakin bir drive pedalıdır). Size Boss markasını kötüleyenlere kulak asmayın, Türkiye şartlarında fiyat/performans olarak alınabilecek en uygun analog pedallar Boss pedallardır.
 
önerin için sağol.bende boss almayı düşünüyodum.kendime şöyle bir liste hazırladım.

-Boss TR-2 Tremolo
-Boss CH-1 Super Chorus
-Boss AC-3 Acoustic Simulator
-Boss CS-3 Compression Sustainer
-Boss DS-2 Turbo Distortion
-Boss NS-2 Noise Suppressor
-Boss DN-2 Dyna Drive Overdrive Pedal
 
djianinthebox demiş ki:
İşe bir tuner pedalla başlayabilirsiniz. Boss TU-2 piyasada kolaylıkla bulunan uygun bir tuner pedalıdır. Müzik zevkinize göre drive, eq ve compressor pedallarıyla devam edebilirsiniz. Sert tonlar istemiyorsanız size Boss OD-3 önerebilirim (transparan, sakin bir drive pedalıdır). Size Boss markasını kötüleyenlere kulak asmayın, Türkiye şartlarında fiyat/performans olarak alınabilecek en uygun analog pedallar Boss pedallardır.
yanlılıyorsunuz :)

kesinlikle boss pedalları kullanmamanızı tavsiye ediyorum.
stompbox un, gitar tonunun amfinin türkiye şartı ile alakası yoktur.
iyi ton vardır kötü ton vardır.
ve o iyi ton u boss pedallarıyla yakalayabileceğinizi düşünmüyorum 13 yıllık gitar tecrübem böyle söylüyor en azından.

ekonomiktir ? hayır
arka arkaya 4 5 boss pedal bağladıktan sonra ne ton kalıyor ne birşey,
ha boss kullanmayın kaçın mı diyorum hayır ,
örneğin dd6 ve tu2 pedal setup umda yer alıyor ,
ama ne modulasyon pedalları , ne drive pedalları bence kaliteli değil.
ama giriş için başlangıç için idare edilebilir.
 
Setubıma daha boss sokmadım da girecek gibi.

İbanez'e pedal yapamaz derlerdi;

İbanez tn120 ampli ile;

İbanez TubeKing (Tube dist), İbanez Weeping Demoan (wah), İbanez De-7 (deliay kullanıyorum) daha mutlu olamazdım herhalde (eksik pedallar dışında)

Ah şu piyasacılık olmasa sabirt tonumla evimde rahat etsem diyordum ama, şu zincirde sorun yaratıp beni katledecek şeyler alacağım illaki. Neler de alsam bilmiyorum.
 
boss pedallarını kimse sevmese de, dünya çapında 1milyon pedalı satan bi marka, hele ki ds1-ds2-dd6-tu2-ch1-dn2-hele hele ml2(cok bencilce biliyorum:D ) gibi pedalları yapan,analog pedal konusunda birçok boyutta bir ölçü birimi haline gelmiş bir markadır boss ve kimi pedalları kullanmaya değmeyecek kadar kötü,kimi pedalları ömürlük vazgeçilemeyecek kadar iyidir.sırf boss ile evet tonu iyice bozarsınız pedallar acık olmasa bile truebypass olmadıkları icin bozar ama öyle b.kunu cıkaracak kadar da degillerdir, bence boss pedalları da denemelisin.hatta belki behringer leri bile.
 
bu pedallara ilave olarak üstüne eklemen gerektiğini düşündüğüm, Her setup'ta olamsı gerektiğini düşündüğüm bir pedal var hemen onu ekliyim.
"bbe sonic maximizer"
Bir cok profosyonel gitaristin setup'da bulunan eşsiz üründür.

Equalizer pedalına ihtiyac duymayacagını düşünüyorum bu aletle.
 
lotion arkadasıma bi açıdan katılıyorum gercekten ardarda 3 bosstan fazlası anlasılabilir bir bicimde tonu boğuyor bide su sanatcıların kullandığı ds1 in (steve vai)
modifiyeli olduğunu duymuştum ne kadar doğru bilemem ancak ben alışamadım ds1 e tabi zevk meselesidir boss alma diyemem ancak denemeden de almamak gerek :)
 
evet aynen öyle ds1 keeley mod kullanıyor.

elimde 3 mod ve 1 tane standar ds1 var kıçımı kaldırıp bir video yaparsam standart ds1 dahil 4 ds1 karşılaştırması koyacağım.

orjinal keeley mode ds1 - orjinal analogman pro ds1 mod - add+ ds1 mod - standart ds1

arka arkaya bossların kullanımında seste bozulma oluyor tabiki ama bu ev ortamında sorun yaratmıyor hatta %90 müzisyenin farkedemeyeceği bir fark oluyor. sadece bosslar değil çoğu seri üretim pedal trubypass değil. boss dayanıklıdır hala ebayde külüstür halde çalışan orjinal japon bosslar satılıyor ki fiyatları baya yüksek. marka takıntılı olmamak lazım misal digitech çoğu kişi tarafından beğenilmez nalog setuplarda fakat bad monkey kullandığım çoğu boosterdan daha hoşuma gitmişti birçok butik pedaldan dahaoturaklı bir sesi vardı. sonuçta işinizi görüyorsa her pedal kullanılabilir. art niyet konserinde sound çok hoşuma gitmişti gitariste sorduğumda behringerin standart ucuz bir pedalını kullandığını öğrendim. tubeking taklidiydi sanırım ve mükemmel bir sesi vardı ki bossla behringer kıyaslanmaz bile.
 
Beyler Elimde Dod FX 40B Eq , Boss DS-1 ve Boss Cs-3 var. Elimdeki ampli ile devam karari aldim. Bu modeller hakkinda ne dusunuyorsunuz ? Bosslar Made in Taiwan. Eski mi oluyor yeni mi ?
 
Geri
Üst