Pedallar & Prosesörler hakkında (Sorunlarınız)

ARKADAŞLARRR yin eilginç ve size komik gelebilicek bir soruyla forumlarda gündem değiştirmeye son hız devam ediyorum efenm bende 1 adet boss delay var ama drive lı tonlarda istediğim gibi ayarlayamıyoru feedback ini gecikmesini yani böle rtim atarken iğrenç oluyo hadi delaysız rtim atalım ama soloda hepten berbat ya çok yayvan oluyo böle uzuyoda uzuyo yada çok kısa oluyo solonun temposuna uymuyo sesler çakışıyo böle fıtık oluyorum yoksa bunu her şarkının metronomuna göremi ayarlamak zorundayım yada bunda direct out danmı amfiye bağlamam gerekiyo yani klasik input output varya bide inputun altında direct out var

amma velakin şuan 10 watlık bi ev amfisinde kullanmam mümkün değil.

solo ve rtimlerde uygulanacak delay stratejileri konusunda yardıma ihtiyacım var teşekkürler
 
Delayin sesi normal çalımdan daha düşük olsun. Fazla tekrar etmesin ve etse bile her tekrar bir öncekinden daha düşük ses seviyesinde olsun.


Tap delay özelliği varsa parçanın temposuna göre ritmi ayarla.
 
bende bir crybaby dime wah var. bunu sistemime nasıl eklemeliyim. gitar-ns2-crybaby-dist.... şeklinde mi yoksa wahı en başa mı koymalıyım. ayrıca wah pedalını doubleshot a booster olarak da kullanmak istiyorum sizce setup de nerede yer almalı
 
Wahi en basa bagla.Arkasina driveini bagla drivedan sonra ng i koy ki drivein gurultusunu kessin.
Drive ile ritm atiyoken delay pek kullanma.Delayi drivedan sonra koy.Delay time i her sarkiya gore bastan ayarla.Feedback ve efekt seviyesini cok acma,acarsan ve sureyi ayarlayamazsan sesler corba olur.
 
hummingbird demiş ki:
arkadaşlar benim sansamp triac ımın mid potansı bozuldu. bunu nasıl halledebilirim. hehangi bir tamirciye vermem uygun olur mu sizce?

Araba tamircisine vermen uygun olmaz sanırım :)

Şaka bir yana Pot değiştirmek lehimden elektrikten biraz anlayan adam için zor birşey değil. Uygun değerde bir pot ile değiştirirler.
 
Stormcrow demiş ki:
Araba tamircisine vermen uygun olmaz sanırım :)

önerini dikkate alacağım :LOL: uygun değerde bir potun değeri nedir acaba triac için. potu satın alıp sonra elektrikçiye gitmek daha uygun olur sanırsam. zira elektrikten hiç anlamam. bişey olur patlatırım aleti yada çarpılırım falan mazallah
 
Eger İstanbulda ikamet ediyorsan bir gun tunele getirirsen pedalı ben sorununa yardımcı olabilirim.Zira gitar ekipmanı (gitar,pedal,ampli) tamiri ile ugrasmaktayım.
 
Elimdeki gitar fender squier endonezya standart series yngwie malmsteen in gitar tonuna ulaşmam için hangi pedalları almam lazım
şu an elimde bulunanlar boss super overdrıve ve jim dunlop cry wah
 
Triac in nasil bi yapisi var bilmiyorum,ama dikkatlice sök,kablolarin boarda baglandigi yerde soket filan varsa gevsemis olabilir,yerine oturt bi daha dene.(hicbir sekilde sorumluluk kabul etmem,sadece yazdim haberin olsun.)
 
temazsızlık olabiliyor bazen switch de-kurcalamak istemiyorsan götür bi mağzaya baksınlar-bnm bir zamanlar eski rp100 mde wardı 2 ayda bir gider gelirdi rahmetli :) artık kendinden geçti :)
 
Bahsettigin alet farkli.Triacda kasaya monte kaliteli switchler var kolay kolay bozulmaz.Rp50,80,100 vs.de ise plaketle baglantili adi switchler var sert bassan temassizlik yapmaya basliyo.
 
Olabilir tabi ama hem pot hem switchler olunca benim aklima bu geldi.Yada aletin islemcisi gitmistir diye dusunuyorum.Neyse dusunmekle olmaz,arkadas sorunu cozunce yazarsa ogreniriz bizde.
 
Geri
Üst