Gitar ve Ekipmanı hakkında (sorunlarınız)

arkadaşlar benim les paul gitarımın köprüsünde bir sorun oluştu ve köprüyü deyiştirmem gerekecek.acaba sabit köprüler kaç paradır.köprüyü alıp kendim deyiştirebilirmiyim.yada bi gitarcıya götürsem kaça deyiştirirler bilgisi olan arkadaşlar yazarsa sevinirim.teşekkürler.saygılar...
 
Bende ibanez rgthrg2 gitar var.daha önce 4-5 kez tel değiştirdim bi sorun yaşamamıştım ama bu sefer bi sorun yaşıyprum.Herzaman yaptığım gibi telleri taktım fakt akort edemiyorum bir türlü.ben telleri sıktıkça köprü kalkıyor bu sorunu nasıl aşabilirim.veya size vermem gereken başka ayrıntı varsa onlarıda aktarabilirim.

not: herzaman daddario 09 tel kullanıyordum bu sefer ilk defa 010 elixir tel taktım.
 
009 ve 010 milimlik teller arasında da bir çekim gücü farkı var.
Yani 009 teller 39 kg cekiyor(yanlıs hatırlamıyorsam)
010 lar ise 49 kg civarı.
Bu durumda köprünün yükselmesi gayet normal. Floyd rose'lu gitarlarda bunu yayları gevşeterek yada sıkarak oranlayabilirsin
 
yayların takıldığı parçayı gövdeye tutan vidayı sıkabildiğim kadar sıkarak o parçayı gövdeye epey bir yakınlaştırdım daha sıkamıyorum yaptığım doğrumuydu? yoksa yayları gevşetmelimiydim? ama yayları gevşetirsem köprü daha kolay havaya kalkar tellerin yüküne yeterince direnç gösteremez diye bu şekilde vidaları sıktım ama tamamen mantık.Daha öncede ilk tel değiştirmemde DaveMustaine_64 floyd rose ile ilgili yazısını okumuştum ama şuan ben akortluyorum köprü kalkıyor nasıl bir ayar yapmam gerek?
 
Eger vidayi sonuna kadar soktugun halde kopru hala havadaysa yeni yay eklemen gerek.

Muhtemelen 3 yay vardir su anda koprude (09 teller icin 3 yay tam geliyor bende). Git 2 yay al, birini tak ve akordunu yap, 4 yay isini gorecektir bence. Sonuncu da yedek durur evde :)
 
sordugun sorunun cevabını sen vermişsin bize ne hacet :)

3-4 ay idare etmenin bir yolu oldugunu sanmıyorum.
Ustaya götürürsen 2 ihtimal var
ya fredleri zımparalayacak Yada yenisini takacak.

Bu durum haftalarca sürmüyor elbet

Haa birde şu var, Sen yeni gitar alacaksın ama eskisini çöpe atmayacaksın. :)
Bu nedenle şimdi yaptırmanı tafsiye ediyorum

Gitara bu kadar baglı olman güzel. Kız gibi görüyorsun heralde o gitarı 1 gün bile onsuz yapamadığına göre :D
 
arnatuile demiş ki:
sordugun sorunun cevabını sen vermişsin bize ne hacet :)

3-4 ay idare etmenin bir yolu oldugunu sanmıyorum.
Ustaya götürürsen 2 ihtimal var
ya fredleri zımparalayacak Yada yenisini takacak.

Bu durum haftalarca sürmüyor elbet

Haa birde şu var, Sen yeni gitar alacaksın ama eskisini çöpe atmayacaksın. :)
Bu nedenle şimdi yaptırmanı tafsiye ediyorum

Gitara bu kadar baglı olman güzel. Kız gibi görüyorsun heralde o gitarı 1 gün bile onsuz yapamadığına göre :D

Öncelikle cevapladığın için çok teşekkür ediyorum..

Kızdan daha öte kaç kız arkadaşım terketti bu yüzdem umrumda değil gitarım daha değerli hehehe :twisted:

Şaka bir yana haftalarca sürmez tabiki ama bilirsin iyi bi ustanın cok işi olur sıra olur falan filan bu yüzden götürmek istemiyorum.
Tabiki atmıycam ama yenisini alırsam diğeri boşta durcağı için 1 aydada yaptırsam sorun olmaz gitarsız kalmamak istemediğimden.
Şu zımparalama işini yapabilr miyim acaba :?
 
edeniz89 demiş ki:
Merhabalar,
Benim gitarın fretleri düzensiz bir şekilde erimiş durumda,
Gitar 4 senelik 4 senedir hergün düzenli çalıyorum 14. perdeden sonra bazı perdelerde bend yaptığımda 23. veya 24. frede sürtüyor ve ses çıkmıyor bazı perdelerde bend yapmadan ses çıkmıyor sap ayarından olduğunu sanıyordum ama sap ayarını yaptırdım hala aynı çünkü diğer fretlerle arasında baya yükseklik farkı var.
Bir ustaya götür falan diceksiniz eyvallah bende istiyorum ama ne zamanım var ne de gitarım olmadan 1 gün yapabilirm nası olur hiç bilmiyorum ama bi şekilde idare etcek kadar tesviye edebilceğim bir yöntem var mı en azından 3-4 ay götürse yeni gitar alıcam bunuda ustaya götürür komple fret değişimi yaparım diyorum yardımcı olursanız sevinirim.
Teşekkürler...

Cızırtı 12. perdeden sonra başlıyorsa bunu ancak köprüyü yükselterek düzeltebilirsin. Sap ayarının 12'den sonrasına bir etkisi yok, tellerin genel yüksekliğini artırması dışında. Yani sap ayarını değiştirip klavyeyi öne doğru eğsen bile teller boştayken yükseklikleri öncesine göre yüksek olmasına rağmen 12den sonra perdelerde yine cızırtı olacaktır.

Köprüyü yükseltirsen probleme geçici bir çözüm bulmuş olursun. Kesin çözümü için fretlerin traşlanması gerekiyor. Haliyle teller biraz yükselecektir, ama en azından cızırtıdan kurtulursun.
 
Cort x-6 gitarımda Floyd Roseun arkasındaki L anahtarıyla Açılan Çiviler E akorunda Dümdüz (Yani Normal) fakat C Akorunda Aşşaya Yatık OLuyor , bunu nasıl düzeltebilirim? C Akorda çalıyorum Ve E akor Gibi Çivilerin Düz olmasını istiyorum , Tremolo kolunu normal kullanmak için.... yardım ederseniz sevinirim,,
 
Gitarda tellere vurunca kötü bir cızırtı sesi çıkıyor bnun nedeni ne olabilir yardımcı olursanız sevinirim...
 
nevzat23782 demiş ki:
Gitarda tellere vurunca kötü bir cızırtı sesi çıkıyor bnun nedeni ne olabilir yardımcı olursanız sevinirim...

üç olasılık var:
1. yanlış sap ayarı
2. bozuk/yıpranmış frelter
3. yanlış köprü yüksekliği.

önce köprü yüksekliğine bak derim. köprünün ya vidalarla yüksekliğini artırabilirsin ya da arkadaki yayları gevşeterek yükseklik verebilirsin. forumda ve nette bununla ilgili pek çok yazı bulabilirsin...
 
arkadaşlar meraba bende gt 8 var ve midi kablo aldım pc dede gt 8 master mevcut.bi kaç kere patch atmayı denedim ama beceremedim. forumdada çok araştırdım ama bulamadım. gt 8 e patc nasıl atılcağı konusunda yardım ederseniz sevinirim. veya eğer forumda bu başlıkta açıklama varsa beni oraya yönlendirirseniz sevinirim ...
 
Pink floyd çalmak istiyorum lakin amfimde foot switch olmadığından clean'den drive a geçmek mümkün olmuyor. Bu nedenle bir overdrive pedalı almaya karar verdim. mt2 var bende ama tahmin edebileceğiniz gibi rezil bir ses veriyor pf için.

Ekipmanım şu şekilde:

Peavey vypyr 15 watt amfi
Boss mt-2

Daha çok metal çalan birisiyim ama pink floyd'a da ayrı bir önem veriyorum çalma konusunda. Bu nedenle mt-2'yi satıp sd1 almaya karar verdim. Ayrıca amfinin drive'ını boost edip metal içinde kullanabilirim heralde. Peki sd-1'in tonları pink floyd için nasıl sizce? Deneyenler kullananlar yorum yapabilir mi?

Ayrıca blues için de kullanacağım işimi görür heralde.

Marshall jackhammer jh-1 de önerildi arkadaşlarım tarafından. Siz hangi overdrive ı önerirsiniz.

edit: başka overdrive önerilerinize de açığım
 
piezo manyetik

selam arkadaşlar en son dönen muhabbetin ne olduğunu bilmiyorum ama lütfen bana yardımcı olabilirseniz sevinirim burası çabuk cevaplanan bir forum başlığı olduğu için burayı seçtim şöyleki bende Ernieball Jhon Petrucci Musicman Piezo gitar var malesef piezo manytiğinde sorun var la telinin sesini almıyoru manyetik diğer tellerde sorun yok ama sadece la telinden ses gelmiyor bana yardımcı olabilirmisiniz bu konuda bana ne önerebilirsiniz piezo manyetik satan takan biyer var mı ya da bunu izmirde tamir edebilecek birilerini biliyormusunuz netten satılık piezo araştırması sonuçsuz bana yardımvı olursanız evinirim teşekkürler
 
slm arkadaslar , ben eric clampton dan layla ı calmaya calısıyorum, 15 w fender amfinin distorsiyonu ile strat elektro kullanıyorum birde 9 luk tel. bendlerde ve tel değişimde ses çok kötü boğuluyor .dandirik bi distorsion yani. amfiden mi kaynaklanıyor acaba tesekkurler.
 
Geri
Üst