Amfiler Hakkında herşey (Genel)

amfiyi laptop a bağlama;

ibanez tbx15r amfiyi laptop a bağlayıp, amfiyi hoparlör olarak kullanabilirmiyim?

Philips SWA3554/10 ;bu dönüştürücü işimi görür mü?

lütfen ürünlerin özelliklerini inceleyerek cevap veriniz. şimdiden teşekkür ederim
 
5-10 watt lık lambalı amfiler var .. fender champ, laney cub vs. bunların yorumlarına bakınca daha çok blues ve rock tarzlarına uygun olduğu anlaşılıyor. ancak amfinin gainini kullanmadan clean ses üzerine pedal koyarak sert tonlar alınmaz mı bu tarz amfilerden. ? Ve de bu tarz lambalı amfilerde illa ki fender strat veya tele gitar mı kullanılır sadece.. videolarda hep öyle de :) )
 
Yani sert ton var sert ton var.. Clean ses üzerinde değil de amfinin kırılmış tonunun üzerine bir drive pedalı ile daha iyi sonuçlar alınabilir. Ama harbi high gain tonları yüksek volümlerde elde edebilmek için 12inch hoparlör bence şart.
 
Sert ton var, sert ton var olayina katiliyorum, hardnheavy tonu ile deathgrind tonu arasinda daglar kadar fark var tabi.

5-10wattlik lambali amfiler genellikle high gain olmuyor zaten, low gain-medium gain arasi oluyor genellikle, tek bildigim dusuk watt ile high gain olan amfi Orange Tiny Terror zaten, bir de 20 wattlik yeni Soldano tarafindan dizayn edilmis Jet City amfileri var, onlar da TNT Muzik araciligiyla getiriliyor ulkeye, onun disinda gercekten bildigim baska dusuk watt high gain ampli yok.
 
arkadaşlar selamlar artik nedenini çözemediğimden belki bilen biris vardir diyerekten burada soruyorum

benim hartke gt 60 modelli lambali kafa kabin bi amfim var yaklaşik 3 yıldır kullanmaktayim sıfır almiştim ( yani 2. el olmadiğindan sorunu benden önceki kullanici yapmiş olamaz )
pedal olarakta vamp-2 kullanmaktayim.
önceden cayir cayir elde ettiğim tonlarim artik git gide sönükleşti hatta ara ara dip gürültüsü yapmaya başladi amfim kafayi yedim sorunu bulamadim çok ağır olduğundan evden çikarip kapi kapida gezemedim. amfide sanki ton kaybi olmaya başladi ama gözle görüşür bi şekilde oluyor disto tonlarda ama distoyu amfiden değil pedal dan veriyorum amfiden ekolayzir edip öle ses çikişi sağliyordum. ancak clean tonlarda bile gözle görüşür bi ton kaybi var ve ne kötüdürki kafayi yiyip şöyle hafifce üstten bi tıkladğimda dip gürültü gidiyor ancak çaldiğim anda geri geliyor. ilginç bi olay yani nedendir acaba bilen varsa bi yardim ediversin.. iyi gnler
 
Dostum bunların bir ömrü var gibisinden klasik giriş yapayım :D
Elektrik devresi 3 yılda gitmez diye düşünüyorum.
Kafayı başka bir kabinle deneyebilirsen cok iyi olur.
Birde preamp lambasını değiştirebilirsin.
 
arkadaşlar dün akşam normal çalışan amfimin clean kanalı bu sabah açtığımda nerdeyse ses gelmicek kadar az, gitarda filen bi sorun yok bu arada, ayrıca distortion kanalı normal çalışıyor gümbür modda ama clean kanaldan aşırı derecede az ses geliyor lütfen yardım, bu arada dün clean volumu sona dayayıp tellere abandım ve bi clean patlaması oldu hemen sesi kıstım şuan cleanlar normal seyrinde... bu sabahda aynısı oldu yine aynı işlemi yaptım yine clean kanal düzeldi şuan iyi..

arkadaşlar bu olayın volume potansı ile alakalı oldu aşikar gibi... önerileriniz..??? ayrıca alet 6-7 ay boyunca hiç kullanılmadan yazlıkta kalmış rutubet vs..

amfiyi sölemeyi unuttum ibanez tbx 65r
 
Tüm arkadaşlara merhaba,
Ben önümüzdeki günlerde bir bas kafa amfisi almayı düşünüyorum. Bu aralar ekonomik durumum çok fazla ürüne imkan vermediği için fazla alternatifim yok. Şu 3 ürün arasından birini seçmek zorundayım gibi görünüyor. Fikirlerinizi almak istiyorum. Behringer modelleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Ve bu üçü arasında hangisini seçerdiniz? Veya (benzer bir fiyat düzeyinde olması şartıyla) önerebileceğiniz başka bir kafa amfisi var mı?


1) Hartke HA2500
http://www.musik-produktiv.nl/hartke-ha2500.aspx

2) Behringer BX4500H
http://www.musik-produktiv.nl/behringer-bass-bx4500h-ultrabass.aspx

3) Ashdown MAG300H
http://www.musik-produktiv.nl/ashdown-mag-300h.aspx
 
Arkadaşlar merhabalar, forumdan marshall vs30r almayı düşünüyorumda, sadece evde, pratik için kullanacagım bir amfi olacak, bakımınıda yapacağım, pedalda ekleyecegim yanına, ne düşünüyorsunuz, yeterli olur mu ? (geniş bir ton aralığı arıyorum, her telden çalmak istiyorum.)
 
Merhabalar.Ben gitar öğrenmeye karar verdim ve kendime ''B.C Rich Bronze Warlock'' edindim.İlk önce gitarı bilgisayara bağlamayı düşünmüştüm ama,ses kartım onboard olduğu için yetersiz kalıcağını düşünerekten bir amfi edinmeye karar verdim.Sorum ise şu;

Stagg.Stagg15GADR9591.jpg


Stagg.Stagg10GA9451.jpg


15 GA modelinde bulunan ''Clean'' switchi 10 GA modelinde yok.Bunun anlamı 10 GA modelinde ''Clean'' kanalı olmadığı mıdır?Alacağım amfide bu switch kesinlikle bulunmalı mıdır(Niyetim Metal çalmak olsa da arada Blues da çalabilmek istiyorum mesela)?Yanıtlar için şimdiden çok teşekkür ediyorum.
 
Merhaba arkadaslar. Su anda evde pratik yapmak icin Boss Gt-10+Fender Frontman 25R kullaniyorum. Sizce bunlari birakip bir rack dizilimi mi olusturmaliyim yoksa Boss-u oldugu gibi birakip bir Engl 330 Screamer a mi yonelmeliyim. Gainler Engl dan , efektler Boss gibisinden. Rack dizilimi olarak da Ada Mp-1 veya Engl 530 Modern Rock veya Mesa Boogie Recording Preamp + T.c Electronics G-major dusunuyorum. Kayit iicin bunlari direk Pc ye girecegim. Bu konularda cok tecrubem yok ama Engl 330 satan herkes evde kullanamadigi icin sattigini soyluyor.
 
Arkadaşlar yaptığım müzik tarzı çok farklılık gösteriyor evde metal çalıyorum çünkü zevk veriyor ancak sahnede daha soft parçalar çalıyoruz mor ve ötesi, duman, teoman,şebnem ferah, haluk levent, pinhani, kurban, maroon 5,placebo vs..
bana önereceğniz amfi ne olur gitar olarak esp eclipse kullanıyorum fiyat 2. el olarak 800tl yi geçmemeli ben frontman 212r yi uygun gördüm ancak yine de tavsiyelerinizi bekliyorum.
ilgilenen herkese şimdiden teşekkürler
 
80'LER GUNS ROSES ,EUROPE ,SCORPIONS ,WHITE LIONS TONLARI

ARKADAŞLAR BEN CORT VİVA GOLD 2 KULLANICISIYIM.VE BİRAZ ESKİ KAFAYIM,2000lerden sonra çıkan şarkıları bile bilmiyorum çoğunu genelikle 80 LER ROCK ŞARKILAR DİNLERİM ve ÇALARIM,BU 80LER TONLARI VEREN ANFİLER ŞUAN YA DELİ PARALARA SATILIYOR YADA BULUNMUYOR,YENİ ÇIKAN ANFİLERDE O TADI VERMİYOR(TAZE KALIYOR SOUNDLAR)BEN BAYAT AMA VURUCU O 80 LER SOLOLARDAKİ TONU İSTİYORUM,BANA NASIL BİR EKİPMAN ÖNERİRSİNİZ???REALİST OLALIM AMA LÜTFEN BU KONUDA 100 LİRALIK ANFİ SİMİLASYONLARI İLE O TONLARIN ÇIKMIYCAÐINI HEPİMİZ BİLİYORUZ.
 
Ada Mp-1 alın. 80 ler de kullanmayan yokmuş. Metallica sından Jason Becker ına kadar. Ben de o tarz bir şey alacaktım ama Guitar Rig ile aklımı çeldiler yeterliliğine kanaat getirdim. Ama illaki tüplü diyorsan araştırmalarıma dayanarak Ada Mp-1 diyorum.
Ediy:Guitar Rig 100 liralık simülatör değil 1000 lira :)
 
Arkadaşlar tsl100 nasıldır?25 watt modu nasıl calısır,müstakil evde 25watt moduyla cok kulağımı zorlamadan calabilirmiyim?
Görüş belirtirseniz benim için iyi olur
 
Geri
Üst