elimde 3 tane pcb icin 9 pin soket vardi. sase montajli olsalardi postalardim hemen size 🙂
yinede ihtiyaciniz olursa, bana lazim degil onlar su an 🙂
elimde 3 tane pcb icin 9 pin soket vardi. sase montajli olsalardi postalardim hemen size 🙂
kutunun içine nasıl erişiyorsunuz ? kapak vs. var mı?
çıkış transformatörünü nasıl hallettiniz?
ebaydan aldiginiz o trafo gumrukte sorun cikardi mi? önümüzdeki yaza doğru bende yeni amfi yapmak istiyorumda su an aklimdaki tek sorun bu?
birden türkiyeden o trafoyu ne diyerek temin ettiniz? empedans trafosu diye aramistim ben ama bulamamistim. piyasada hat trafosu adi altinda 1k/8ohm dönüşüm yapan trafolar mevcut ve asagi yukari cogu buyuk elektronikcide bulunuyorlar. benim ricam uzerine 4k/8ohm trafo sardirtmislardi firmaya. onceki amfimde onu kullandim. ama tabi orjinal bir trafoyla denemeyince insan tam yorum yapamiyor.
75 euronun alti gumrukten muaf, sorun olmaz yani alabilirsin. Diger yandan ismi piyasada hat trafosu diye gecen trafolar da empedans trafosu zaten. Yani senin kullandigin ile ebayden alacagin arasinda hicbir fark yok.
ya tamamda simdi bi urunden 5 tane ayri ayri aliyoruz mesela, 4u geciyor 1i kaliyor vs. olabiliyor bunlar. trafonun da boyutu nispeten buyuk olduğu icin güvenmiyorum pek. neyse arkadasta zaten sorun cikmiyo demis.
ben dedigim trafoyu 7 tlye aldim 🙂 o yuzden ne kadar kalite beklenir bilmiyorum. gerci fiyatta tabikide 2 wattlik olmasininda etkisi var ama yinede 7 tl cok ucuz. ki zaten trafonun icini acincada bildigimiz guc trafosu gibi sarildigini gordum.
yani yurtdisindan ve yurt icinden aldigimiz trafolarin ikiside amfiyi calistirsada yinede fark olacaktir. ha turkiyedede kaliteli uretim yapanlar olabilir tabi. ama ne yalan soyliyim, ben yinede yurt dışıni tercih ederim bu konuda.
normalde empedans trafolarinda bir kat primer bir kat sekonder sariliyor ya, bunda alt taraf komple primer, ust taraf tamamen sekonderdi. guc trafosu gibiden kastim buyduTrafo neki, ben kafa ampli aldim ebayden 😀
Trafolarin hepsinin yapisi ayni zaten, empedans, guc, akim, gerilim, izolasyon farketmez. Sadece donusturulecek buyukluge gore tasarim yapiliyor. Ultra lineer trafolari bunun disinda tutuyorum tabiki onlarin yapisi farkli.
Gitar amplilerinde oyle cok buyuk farklar olmaz cikis trafosunda. Zaten damping faktoru 1-2 olan bir tasarim frekans cevabi yerlebir. Cok mesele degil al ikisinide degistir dene bakalim nekadar fark olacak. 3 lira 5 lira, duzgunce sarilmis bir trafo babalar gibide calisir, okadar dert etmeye gerek yok 😀
Iste diyorumya gitar amplilerinde damping faktor cok dusuk oldugu icin sikintili kisim zaten alt frekans. Alt frekans cevabi dusuk, gitarin ust frekansi cok yuksek olmadigindan zaten sorun yok. Acip bakmadim ama gitar amplilerinde cogu trafo normal sarilmistir bence.normalde empedans trafolarinda bir kat primer bir kat sekonder sariliyor ya, bunda alt taraf komple primer, ust taraf tamamen sekonderdi. guc trafosu gibiden kastim buydu
tabi fark oluyor ama az oluyor iste. en basitinden soldanonun farkli modelleri ve jetcity amfileri ornek verilebilir. hepsinin elektronik duzenleri %90 aynı ama çıkış trafolari farkli. ve oyle aman aman fark yok aralarindaIste diyorumya gitar amplilerinde damping faktor cok dusuk oldugu icin sikintili kisim zaten alt frekans. Alt frekans cevabi dusuk, gitarin ust frekansi cok yuksek olmadigindan zaten sorun yok. Acip bakmadim ama gitar amplilerinde cogu trafo normal sarilmistir bence.
Sadece trafolar degil, tum malzemenin kalitesi farkli. Fark mutlaka vardir ama fiyat farki kadar olmadigi kesin.tabi fark oluyor ama az oluyor iste. en basitinden soldanonun farkli modelleri ve jetcity amfileri ornek verilebilir. hepsinin elektronik duzenleri %90 aynı ama çıkış trafolari farkli. ve oyle aman aman fark yok aralarinda
Sormayi unutum 4k, 2 watt trafoyu nerde kullandin?ebaydan aldiginiz o trafo gumrukte sorun cikardi mi? önümüzdeki yaza doğru bende yeni amfi yapmak istiyorumda su an aklimdaki tek sorun bu?
birden türkiyeden o trafoyu ne diyerek temin ettiniz? empedans trafosu diye aramistim ben ama bulamamistim. piyasada hat trafosu adi altinda 1k/8ohm dönüşüm yapan trafolar mevcut ve asagi yukari cogu buyuk elektronikcide bulunuyorlar. benim ricam uzerine 4k/8ohm trafo sardirtmislardi firmaya. onceki amfimde onu kullandim. ama tabi orjinal bir trafoyla denemeyince insan tam yorum yapamiyor.
12au7 ile 2 watt power katı yaptım. trafo 5 watti bu arada kafam karismis.Sormayi unutum 4k, 2 watt trafoyu nerde kullandin?
12au7 nin devresi anot direnci yuksek, 4 k ile hem gucu aktaramazsin hem de damping faktor birin bile altina duser, alt frekans cevabin yerlebir olur. Kayit falan yaptiysan mesaj atsana bana.12au7 ile 2 watt power katı yaptım. trafo 5 watti bu arada kafam karismis.
amfinin basini fazla acinca cok distortion tamamen gidiyor fuzz geliyor sanki yerine. pm yalinca cok kisa olmasi gereken ses uzuyor. basi 0 a yaklastirinca geciyor bunlar. ondan dolayi midir?12au7 nin devresi anot direnci yuksek, 4 k ile hem gucu aktaramazsin hem de damping faktor birin bile altina duser, alt frekans cevabin yerlebir olur. Kayit falan yaptiysan mesaj atsana bana.